Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ar Ševčenko vizīti Rīgā stiprināta sadarbība starp Latvijas un Ukrainas futbolu

Andris Liepa
Andris Liepa

Ar Ševčenko vizīti Rīgā stiprināta sadarbība starp Latvijas un Ukrainas futbolu
Andrijs Ševčenko Foto: LFF

Ceturtdien, 5. septembrī, vizītes ietvaros Latvijā tika organizēta interesentu tikšanās ar Ukrainas Futbola asociācijas (UAF) prezidentu un savulaik leģendāro futbolistu Andriju Ševčenko, kuras ietvaros parakstīts sadarbības memorands starp UAF un Latvijas Futbola federāciju (LFF).

"Lidl Arena" izklaides un futbola hallē notikusī tikšanās izvērtās par lieliem svētkiem Latvijā mītošajai ukraiņu diasporai. Iespēju satikties ar 2004. gada Zelta bumbas ieguvēju izmantoja vairāk nekā 200 interesentu, starp kuriem vairums bija Latvijā patvērumu guvušie ukraiņu bērni ar ģimenēm. Tāpat pasākumā piedalījās Ukrainas armijas pārstāvji, kuri pēc karā gūtajiem ievainojumiem Latvijā iziet rehabilitāciju.

"Andrijs Ševčenko ir ne tikai leģendārs futbolists, bet arī cilvēks, kurš cīnās par savas valsts un tautas nākotni šajos smagajos laikos. LFF jau no kara pirmajām dienām ir stāvējusi plecu pie pleca ar Ukrainu, sniedzot jebkādu iespējamo atbalstu, tāpēc noslēgtais memorands ir kā simbols mūsu solidaritātei un atbalstam. Mēs apzināmies, cik svarīgi ir sniegt atbalstu kara apstākļos, kad sports var būt viens no veidiem, kā dot cerību, spēku un vienotību tiem, kurus skārusi traģēdija," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Noslēgtais memorands paredz turpmāku abu federāciju sadarbību treneru un tiesnešu izglītībā, spēļu organizēšanā un bērnu vasaras nometņu rīkošanā.

Jau 6. septembrī "LNK Sporta parkā" mājas spēli aizvadīs Ukrainas U-21 izlase, kas Eiropas čempionāta kvalifikācijā tiksies ar vienaudžiem no Serbijas. Šīs spēles rīkošanā aktīvi ir iesaistījusies ne tikai LFF, bet arī citi Latvijas futbola dzīves pārstāvji. No LFF puses spēles rīkošanai nodrošināti nepieciešamie drošības un medicīniskā atbalsta pasākumi, komandu, tiesnešu un spēles delegāta pavadošo personu klātbūtne, tehniskais un tipogrāfijas atbalsts, ēdināšanas pakalpojumi un biļešu tirdzniecības platforma.

Informāciju sagatavoja:
Toms Ārmanis, LFF komunikācijas speciālists