Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase uzsāk treniņnometni pirms spēlēm Luksemburgā un Austrijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sieviešu izlase uzsāk treniņnometni pirms spēlēm Luksemburgā un Austrijā
Foto: Latvijas Futbola federācija.

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase nākamnedēļ uzsāks treniņnometni, kuras ietvaros komanda aizvadīs divas 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēles pret Luksemburgu un Austriju.

Romāns Kvačovs uz nacionālo izlasi pirmoreiz izsaucis 16 gadus veco vārtsardzi Lolitu Krasnosjolovu, bet pārējās kandidātes ir ar pieredzi izlases treniņos. No aktuālā kandidātu loka iespēju debitēt izlasē gaida Kristīne Evelīna Lodziņa un Madara Matrevica, bet vairākas valstsvienības kandidātes kopā ar WU-19 izlasi šajā laikā piedalīsies Eiropas čempionāta atlases spēlēs Jelgavā.

Komanda no pirmdienas trenēsies Rīgā, bet izbraukumā dosies trešdienas vakarā. Spēle pret Luksemburgu notiks 8. aprīlī plkst. 19:00, bet mačs pret Austriju sekos 12. aprīlī plkst. 20:00. Kā ziņots, februārī Latvijas izlase aizvadīja trīs spēles pārbaudes turnīrā Turcijā, uzvarot Lietuvu (1:0), cīnoties neizšķirti ar Bulgāriju (1:1) un piekāpjoties Venecuēlai (0:3).

Ar Luksemburgas izlasi mūsu komanda kvalifikācijas turnīrā vēl nav tikusies, bet austrietēm pērnajā septembrī Liepājā sacensību atklāšanas mačā tika zaudēts ar rezultātu 1:8. Pasaules rangā Austrijas izlase atrodas 21. vietā, Latvijas ieņem 110. pozīciju, bet Luksemburga atrodama 116. vietā.

Kvalifikācijas turnīra D grupas kopvērtējumā Austrija ar 13 punktiem sešās spēlēs atrodas otrajā vietā, Luksemburga ar trim punktiem piecos mačos ir ceturtā, bet Latvija piecās spēlēs pie punktiem nav tikusi un atrodas sestajā pozīcijā.

Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules.

Kandidātu saraksts:

SpēlētājaKlubsDz.gadsPozīcija
Enija Anna VaivodeP 18 IK (Zviedrija)1993V
Lolita KrasnosjolovaSFK Rīga2005V
Madara MatrevicaFS Metta2006V
Anastasija RočāneKKPK Medyk Konin (Polija)1992A
Ligita TumāneASD Spezia Calcio Femminile (Itālija)1996A
Sandra VoitāneIBV Vestmannaeyja (Islande)1999A
Arta Luīze LubiņaSFK Rīga2004A
Kristīne Evelīna LodziņaFS Metta1998A
Kristiāna ZacmaneFK Auda1999A
Sofija GergeležiuSFK Rīga2003A
Karlīna MiksoneKKPK Medyk Konin (Polija)2000P
Viktorija ZaičikovaIBV Vestmannaeyja (Islande)2000P
Anna Kristīne GornelaFC Dornbirn (Austrija)1997P
Renāte FedotovaPink Bari Calcio Femminile (Itālija)1996P
Liāna RožaščonokaSFK Rīga2002P
Nikola BrahmaneFK Auda1998P
Nelle TreimaneFS Metta2003P
Selga Penelope VitmoreSK Super Nova2002P
Olga ŠevcovaIBV Vestmannaeyja (Islande)1992U
Katrīna Loreta GregorioFC Lugano-2 (Šveice)2001U
Tatjana BaličevaSPG SCR Altach/FFC Vorderland (Austrija)1998U

Izlases personāls: Romāns Kvačovs - galvenais treneris, Anna Poņatovska - trenera asistente, Edgars Klibus - trenera asistents, Marks Bogdanovs - vārtsargu treneris, Artūrs Demidovs – ārsts, Kristaps Blitsons – fizioterapeits, Marta Lielause – menedžere.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija