Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Svaress ar asarām acīs atvadās no Urugvajas futbola izlases

Jānis Hugo Lasis
Jānis Hugo Lasis

Svaress ar asarām acīs atvadās no Urugvajas futbola izlases
Luiss Svaress. Foto: AFP/Scanpix

Ilggadējais Urugvajas valstsvienības uzbrucējs Luiss Suaress paziņojis par karjeras noslēgšanu izlasē.

37 gadus vecais Svaress savu pēdējo maču “debess zilo” krāsās aizvadīs piektdien, 6. septembrī, kad Urugvaja Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros spēkosies ar Paragvaju.

“Piektdien būs mana pēdējā spēle valstsvienības rindās. Tas nebija viegls lēmums, bet es to pieņēmu ar mierīgu sirdi. Savas izlases karjeras pēdējā spēlē atdošu visus spēkus,” valdot asaras sacīja Suaress.

Bijušais “Barcelona” un “Liverpool” spīdeklis izlases kreklā aizvadījis 142 spēles, kurās izcēlies ar 69 vārtu guvumiem, kas viņam ļauj lepoties ar visu valstsvienības visu laiku rezultatīvākā spēlētāja godu.

2011. gadā viņš ar Urugvajas izlasi triumfēja “Copa America” čempionātā.

Fanu atmiņās Svaress paliks arī ar ne tiem sportiskākajiem izgājieniem laukumā. Divas reizes viņš ticis diskvalificēts par košanu pretiniekiem, kā arī ticis sodīts par rasistiskiem izteikumiem laukumā. Viens no apspriestākajiem brīžiem Suaresa karjerā tika pieredzēts 2010. gada pasaules kausa ceturtdaļfinālā. Toreiz spēles pagarinājuma pēdējās sekundēs Svaress uz savu vārtu līnijas ar roku atsita pretinieku raidīto bumbu.

Ganai tika piešķirts 11 metru soda sitiens, bet Asamoā Gjans to nespēja realizēt, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārāka bija Urugvaja.

Klubu karjeru Svaress turpina ASV, kur viņš kopā ar savu draugu un bijušo cīņu biedru Lionelu Mesi pārstāv Maiami “Inter” vienību.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-03 09:57, pirms 3 nedēļām
Varbūt tomēr pārlasām..... 😂
6.augustā....
Ar Argentīnas izlasi triumfēja 👌...
Vnk malači,... Vakar sākās skola, Mož ir vērts padomāt par to

     [+] [-]

, 2024-09-03 12:34, pirms 3 nedēļām
Paldies 👌