Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Norvēģi pauž bažas, ja sirdsdarbība būtu apstājusies kādam futbolistam zemākas līgas spēlē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģi pauž bažas, ja sirdsdarbība būtu apstājusies kādam futbolistam zemākas līgas spēlē
Palsonam tiek sniegta palīdzba vakardienas spēlē.Foto: Ola Weel Skram

Vakar Norvēģijas futbola čempionāta spēlē “Sogndal” spēlētājs saņēma profesionālu palīdzību. Futbola sabiedrība ir nobažījusies par to, kā viss atrisinātos, ja incidents notiktu zemākās divīzijās.

Vakar ziņojām, ka Norvēģijas futbola čempionāta spēlē starp “Sogndal” un “Stjørdals/Blink” komandām tika pārtraukta un pārcelta uz citu dienu pēc tam, kad “Sogndal” spēlētājs Emīls Palsons spēles sākumā sabruka laukumā, jo bija apstājusies sirdsdarbība.

“Elites divīzijā un pirmajā divīzijā ir profesionāls palīdzības aparāts, bet kā ir zemākajās divīzijās?” jautā bijušais “Sogndal”komandas spēlētājs Jons Navarsete, kurš pirmdienas vakarā atradās 'Fosshaugane'' stadionā, kur pēc spēlētām 12 minūtēm laukumā nokrita Palsons, kurš tika atdzīvināts un bija pie samaņas, kad īsi pēc tam ar ātrās palīdzības helikopteru tika nogādāts Haukelandas universitātes slimnīcā.

“Par laimi profesionāla medicīnas ierīce un medicīnas personāls bija uz vietas un ātri noreaģēja,” secina Navarsete.

“Pēc tam, kad 2011.gadā Bergenas "Brann'" komandas spēlētājam Karlam Ērikam Tropam spēle laikā apstājās sirdsdarbība, mēs izveidojām procedūras visai komandai, kas strādā spēles laikā,” stāsta atbildīgā persona par “Sogndal” futbola kluba spēlēm Geirs Inge Hegestads. Hegestads piekrīt Navarsetes bažām par šādiem incidentiem zemākās divīzijās, kur nav tādas iestrādes un resursu.

“Man pat bail iedomāties, kāds būtu iznākums, ja šāds incidents būtu noticis zemākā divīzijā. Futbola klubiem ir jāsaprot šī jautājuma nopietnība. Ekonomiskajiem aspektiem ir jāpaliek otrajā vietā, jo šie pasākumi,kas var glābt dzīvības.”

Futbolista sirds apstāšanās “Fosshaugane” stadionā atsauca atmiņā dāņu futbolista Kristiana Eriksena atgadījumu Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...