Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Sieviešu futbola izlase uzzina pretinieces pirmajā UEFA Nāciju līgas turnīrā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sieviešu futbola izlase uzzina pretinieces pirmajā UEFA Nāciju līgas turnīrā
Foto: Latvjias Futbola federācija.

Šodien, 2. maijā, notika UEFA Nāciju līgas grupu izloze sieviešu futbola valstsvienībām 2023. gada rudens – 2024. gada pavasara sezonai. Tas ir sieviešu futbola segmentā jauns turnīrs, kas notiks pirmo reizi. Latvijas izlase tika ielozēta grupā ar Maltu, Moldovu un Andoru.

Visas 51 Eiropas sieviešu futbola izlases jaunajā sacensību formātā sadalītas atbilstoši spēku samēriem trīs līgās - A līgā, kur spēlēs16 komandas, B, kur arī ir 16 komandas, kā arī ar vislielāko skaitu - 19 komandas - C līga.

Atbilstoši Latvijas izlases reitingam mūsu valstsvienība bija C līgas 3. grozā līdzās Lietuvai, Kazahstānai, Bulgārijai un Kiprai. Mūsu izlase varēja izlozes rezultātā nokļūt kādā no četrām četru komandu grupām vai vienīgajā trīs komandu grupā.

Latvijas izlasei UEFA Nāciju līgas grupā būs šādas trīs pretinieces - Malta, Moldova un Andora.

Šīs četras komandas savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties katra ar katru pa reizei mājās un viesos. Grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.

Šis kvalifikācijas cikls iezīmē jaunu kārtību Eiropas čempionātu kvalifikācijā. Izmaiņas izspēles sistēmā izstrādātas ar mērķi palielināt sportiski nozīmīgu spēļu īpatsvaru, dodot komandām iespēju gan spēkoties ar sava līmeņa pretiniecēm, gan tiekties uz augstāku konkurenci. Vienlaikus tam visām dalībniecēm tiek sniegta iespēja kvalificēties finālturnīram.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2023-05-02 18:54, pirms gada
Meitenēm ar jātiek laukā no pagraba, tik tas nav tik dziļš

  +1 [+] [-]

, 2023-05-02 21:45, pirms gada
Dinamo'1988 rakstīja: Meitenēm ar jātiek laukā no pagraba, tik tas nav tik dziļš
Tā tāda interesanta situācija. Pagrabs nav tik dziļš, bet, lai arī cik dīvaini tas neizklausītos, līdz augšai ir vēl tālāk nekā vīriešu izlasei.

     [+] [-]

, 2023-05-03 10:32, pirms gada
Es domāju ka mums jābūt lepniem ka tieši Latvijas izlase ar savu 0:20 zaudējumu Anglijai panāca šīs organizatoriskās izmaiņas.

     [+] [-]

, 2023-05-03 13:33, pirms gada
Sportiskais Kobolds rakstīja: Es domāju ka mums jābūt lepniem ka tieši Latvijas izlase ar savu 0:20 zaudējumu Anglijai panāca šīs organizatoriskās izmaiņas.
Kādas tieši? Nepārspīlē! Pusē Eiropas valstu sieviešu futbolu no Anglijas līmeņa šķir gaismas gadi. Un tas nav nekāds jaunums. Nācija līgas projekts, kas tiek organizēts pēc tāda paša principa kā analoģisks turnīrs vīriešiem, te jau sen bija jāievieš..