Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Jaunā maiņa sacenšas Spānijā

Valmieras futbola kluba U-12 zēnu komanda atgriezusies no marta beigās notikušās "Palencia Cup" izcīņas Spānijā. Par sacensībās piedzīvoto komandas mājas lapā informējis komandas treneris Andis Ādamsons.

Turnīrā U-12 grupā piedalījās 20 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās pa 10 vienībām. A. Ādamsons pauda neizpratni par vairākām īpatnībām turnīra organizācijā - katrai komandai bijis jāaizvada tikai četras spēles ar pretiniekiem, kurus noteica turnīra organizētāji (it kā izlozes kārtībā?), un, pat uzvarot visas spēles, komanda nevarējusi būt droša par medaļām. Spāņi "izcēlušies" arī ar to, ka nekur nav bijusi pieejama informācija par sacensību rezultātiem, kas arī neļauj droši uzzināt, kuru vietu valmierieši ieguvuši.

Pirmajā spēlē Valmieras komanda piekāpās vēlākajiem turnīra trešās vietas ieguvējiem "FC Romo" (Spānija) ar rezultātu 0:5 (0:0). Otrajā puslaikā pēc neveiksmīgas epizodes uzbrukumā un zaudētiem pirmajiem vārtiem komanda psiholoģiski un arī fiziski "salūza", atlikušajā laikā zaudējot vēl četrus vārtus.

Dienas otrajā spēlē valmierieši izcīnīja uzvaru ar 4:1(0:0) pār citu Spānijas komandu "At.Sta Cristina". Šī spēle izvērtās veiksmīgāka nekā pirmā - otrajā puslaikā izdevās gūt ātrus vārtus, kam tūlīt sekoja vēl divi. Vienus no vārtiem guva Valmieras komandas vārtsargs Elmārs Sietinsons, pa vējam raidot bumbu no saviem vārtiem pretinieku vārtos. Jāpiebilst, ka pēc spēles ar zaudējumu neapmierinātie spāņu līdzjutēji esot "meklējuši kašķi" ar Valmieras futbolistu atbalstītājiem.

Turnīra otrā diena diemžēl neiepriecināja. Pret turnīra uzvarētājiem "Danok Bat" (Spānija) nācās kapitulēt bez ierunām - 0:7 (0:4), turklāt pirmie vārti tika zaudēti jau 7. sekundē, bet ceturtajā spēlē vairākas rupjas Valmieras vārtsarga kļūdas piespieda komandu ar 2:5 (1:3) piekāpties "Pandas Club" komandai.

Paša trenera A. Ādamsona komentārs pēc atgriešanās no Spānijas: "Kopumā turnīrs pavadīts zem savu spēju robežas. Protams, jāņem vērā, ka, atšķirībā no pretiniekiem, šis mums bija pirmais turnīrs pēc treniņiem telpās. Puišiem bija jāpierod pie mainīgajiem laika apstākļiem, jo sauli nomainīja vējš un sniegs. Zaudējumi radīja daudz pārdomu. Man kā trenerim turnīrs deva vielu pārdomām par komandas komplektāciju un treniņiem, lai radītu iekšējo konkurenci. Spāņu komandas bija vidusmēra, bet katra spēlētāja individuālā darbība bija augstāka par mūsu spēlētājiem viena vienkārša iemesla dēļ - ātrums. Bumba tiek saņemta kustībā, pēc piespēles spēlētājs meklē brīvo zonu, kur ieskriet, visu laiku ir darbībā. Ceru, ka puiši, kuri grib spēlēt augstā līmenī, spēja saprast un novērtēt savas spējas atttiecībā pret vienu no Eiropas vadošajām futbola valstīm, tādējādi mainot attieksmi pret treniņu darbu un apjomu, lai varētu censties sasniegt sev izvirzītos mērķus!"

Izmantotie resursi:
valmierasfk.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-01 00:21, pirms 17 gadiem
ir normāli, ka vismaz dabū pabraukāt apkārt un jaunus stimulus guut, papildues iedvesma treneties tālāk!!! agrāk īpaši Skonto jaunie ņēma labas vietas šitādos turniros, un daudzi no viniem tagad tiiri pazistami jau!

  +6 [+] [-]

, 2008-04-01 00:21, pirms 17 gadiem
Jā, skatiijos LTV-1, bija karstā reportāža!

     [+] [-]

, 2008-04-01 00:22, pirms 17 gadiem
rodas jaunajiem pieredze!!!!nevis visu gadu speeleet Latvija ar vienaam un taam pashaam komandam!!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-01 00:31, pirms 17 gadiem
vairāk rakstus par jauno paaudzi! ;]

un šāda brauciena pieredze ir neatsverama.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-01 00:54, pirms 17 gadiem
jo sauli nomainīja vējš un sniegs
Vai tad Spānijā nav otrādāk?

     [+] [-]

, 2008-04-01 01:06, pirms 17 gadiem
Pats pirms vairākiem gadiem šajā turnīrā piedalījos, tātad, organizētības līmenis palicis nemainīgs, bet piekrītu tam, ka pieredzi var iegūt neapstrīdamu. Lai arī tajā laikā piedalījās Spānijas vidusmēra jauniešu komandas, bet dažu brīdi pat žoklis atkārās, redzot viņu individuālo meistarību, galvenokārt, kā darbojas uzbrucēji un pussargi. Ak, atmiņas.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-01 06:41, pirms 17 gadiem
Tajā turnīrā piedalījās arī Salaspils Kengaros, FB Gulbene 2005, FK Multibanka, Valgas FC Warrior(Igaunija) komandas un vairums uzrādīja labākus rezultātus par valmieriešiem. Žēl, ka Andis neko neminēja par "īpatnējo" spāņu tiesāšanas metodiku, no kuras cieta arī Valmieras komanda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-04-01 10:19, pirms 17 gadiem
А что там знать,Лукамудищев!Ответь сколько валмиерских в "валмиере"?Будет ещё меньше,тренируются в Риге,играть тоже -желание босса "Виктории",тренера,большинства игроков.Продался Барков .Одно название останется,и дети уйдут в ХОКЕЙ.

     [+] [-]

, 2008-04-01 20:54, pirms 17 gadiem
tas turnirs kur vini speleja palencija ir tads pats limenis ka mums kada austruma zone apmeram tur visparib spele 3-5 komandas kas netik spanijas cempionata A limeni apmeram ka mums adas bumba!!!!!!!un to ko vini salasija naudu no berniem un vecakiem tas ir normali bet galvenais CIK,ta visparib dara visi bernu klubi a valmiera ir speiciga organizacija ko vini nevareju smaksat kaut dalju no brauciena vini tacu sanema 100000 evro no valstim