Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas frisbija izlase arī EČ otrajā posmā uzvar vienā cīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas frisbija izlase arī EČ otrajā posmā uzvar vienā cīņā
Epizode no Latvijas spēles pret Spāniju. Organizatoru foto

Latvijas frisbija vīriešu valstsvienība Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta otrajā posmā tikusi pie vienas uzvaras trijās spēlēs un sacensību turpinājumā cīnīsies par devīto vietu.

Otrā posma pirmajā spēlē otrdien latvieši ar 12:13 piekāpās Spānijai, kam trešdienas rīta spēlē sekoja 12:15 zaudējums pret Beļģiju, bet pēcpusdienā ar 15:4 tika sagrauta Polija, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Kā vēstīts, čempionātu Latvijas izlase svētdien iesāka pārliecinoši un pieveica slovākus ar 15:4. Turpinājumā ar 6:15 tika zaudēts spēcīgajai Vācijai, ar 7:15 Krievijai un ar 9:15 - Itālijai.

Pirmā posma apakšgrupā uzvarēja Vācija, kam sekoja Krievija, Itālija, Latvija un Slovākija. Turpinājumā Latvija, Itālija un Slovākija izveidoja jaunu grupu ar Beļģiju, Poliju un Spāniju, līdzi ņemot pirmā posma spēļu rezultātus. Šīs grupas noslēgumā pirmās divas vietas izcīnīja Itālija un Beļģija, kas turpinās pretendēt uz medaļām, kamēr pārējās četras komandas vairs nevar tikt augstāk par devīto vietu.

Nākamajā mačā Latvija ceturtdienas rītā tiksies ar Somiju. Ja šajā cīņā tiks uzvarēts, pēc tam Latvijai pretim stāsies Francijas un Itālijas cīņas zaudētāji, bet neveiksmes gadījumā turnīrs turpināsies vien par 17. vietu ar maču pret Izraēlas un Slovākijas cīņas zaudētājiem.

Eiropas čempionāts Ungārijā risināsies līdz sestdienai.

Latvijas vīriešu izlase līdz šim veiksmīgāko startu Eiropas čempionātā aizvadīja pirms četriem gadiem, kad Kopenhāgenā izcīnīja desmito vietu starp 17 vienībām.