Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" izglābjas Lielvārdē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" izglābjas Lielvārdē
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šovakar Latvijas Atklātā florbola čempionāta virslīgā notika viena spēle – "Lielvārde" savā laukumā uzņēma Cēsu "Lekringu". Lielvārdieši sava jaunā galvenā trenera Ata Blinda vadībā mača pirmajos divos periodos ar titulētajiem pretiniekiem cīnījās kā līdzīgi ar līdzīgiem, tomēr pēdējā trešdaļā salūza, ielaida sešus bezatbildes vārtus un zaudēja ar 6:9.

"Lekrings", kā jau čempionāta līderi, spēli pret turnīra pastarīšiem sāka bez jebkādas izlūkošanas. Par godu lielvārdiešiem jāsaka, ka viņi ne tikai izturēja pretinieku spiedienu, bet arī ļoti veiksmīgi nospēlēja pretuzbrukumos. Vēl nebija aizritējušas pilnas desmit minūtes, kad uz rezultātu tablo bija acīmredzamais – neticamais: "Lielvārde" – "Lekrings" 2:0. Mājinieki komandā ar precīziem metieniem izcēlās Aivis Kusiņš un Raimonds Strauss. Līdz pārtraukumam cēsniekiem tā arī neizdevās sarūgtināt "Lielvārdes" vārtsargu Jāni Salceviču.

Otrajā periodā "Lekrings" ar vēl lielāku sparu atsāka lielārdiešu vārtu sturmēšanu. 25.minūtē tas beidzot deva rezultātu – Andis Levītis no Jāņa Freivalda piespēles panāca 2:1. Viesu prieki gan nebija ilgi – jau pēc 16 sekundēm Miks Valpēters pēc Jevgēnija Kondrašova piespēles atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 3:1. 27.minūtē Jānis Freivalds kritienā paspēja ieripināt bumbiņu lielvārdiešu vārtos – 3:2, rezultatīva piespēle Mārtiņam Druvkalnam.

Smagi laukuma saimniekiem klājās perioda vidū, kad viņi vienu pēc otra nopelnīja divus noraidījumus. Trijatā lielvārdiešu aizsardzība izturēja, bet, kad laukumā atgriezās ceturtais spēlētājs, Tomam Akmeņlaukam izdevās pārtvert bumbiņu – ātrais uzbrukums un – 4:2. Cēsnieki tomēr paspēja realizēt savu skaitlisko pārsvaru – komandas kapteinis Mārtiņš Rajeckis ar negaidītu, bet ļoti precīzu metienu pārsteidza nesagatavotu ne vien lielvārdiešu aizsardzību, bet arī vārtsargu Salceviču – 4:3, rezultatīva piespēle Jāņa Freivalda kontā.

Pārtraukumā labākā garastāvoklī tomēr devās Lielvārdes florbolisti. Viņiem kārtējo reizi izdevās pārtvert bumbiņu, Nika Buraka piespēlē un – "Lekringa" vārtu vīrs Guntis Bundzenieks vēlreiz zaudēja divcīņā ar lielvārdiešu jauno talantu – Tomu Akmeņlauku, 5:3.

Trešajā periodā gan "Lielvārdes", gan arī "Lekringa" daudzskaitlīgo līdzjutēju pulku, kas nereti pārkliedza mājiniekus, gaidīja īsts florbola deserts. Abu komandu spēlētāji pašaizliedzīgi cīnījās par katru laukuma kvadrātcentimetru, tiesnešiem nereti nācās viņus mierināt. Jau 42.minūtē – abpusējs noraidījums. Spēlējot četratā pret četriem, vēlreiz izcēlās lielvārdieši – pēc Aivja Kusiņa piespēles Toms Akmeņlauks noformēja sev hat trick - 6:3.

Diemžēl triju vārtu pārsvars florbolā ir ļoti mānīgs. Vispirms gan cēsnieki cīņas karstumā trāpīja ar nūju par "Lielvārdes" vārtsarga pirkstiem – bija nepieciešama mediķa palīdzība. Var jau būt, ka tas neietekmēja laukuma saimnieku spēli, tomēr pēc šī starpgadījuma vārtus guva tikai viesi – 49.minūtē Jānis Rajeckis (Mārtiņš Rajeckis), 50.minūtē Jānis Rajeckis (Toms Rīsmanis), 53.minūtē Toms Rīsmanis (Andris Malkavs), 58.minūtē Jānis Rajeckis (Mārtiņš Rajeckis), 59.minūtē Mārtiņš Druvkalns (Jānis Freivalds), 60.minūtē (divas sekundes pirms finālsvilpes) Toms Rīsmanis (Andris Malkavs) – 6:9. Par labāko spēlētāju cēsnieku komandā tika atzīts Jānis Rajeckis, bet mājinieku rindās – Toms Akmeņlauks.

"Lielvārdes" galvenais treneris Atis Blinds, kurš jaunajā amatā paspējis aizvadīt tikai divus treniņus, pēc spēles portālam Sportacentrs.com atklāja, ka viņa komanda mačam pret "Lekringu" speciāli bija gatavojusies spēlēt uz pretuzbrukumiem. Divus periodus viss izdevies ļoti labi, trešā sākumā vadība jau ar 6:3, bet tas nedaudz nomierinājis lielvārdiešus, bez tam - acīmredzami pievīla spēlētāju fiziskā sagatavotība. Toties cēsniekiem vairs nebija citu variantu, kā iet uz priekšu, individuāli viņi tomēr ir meistarīgāki, tāpēc arī tāds rezultāts. Katrā ziņā "Lielvārdes" florbolisti prot un, galvenais, grib spēlēt, tāpēc panākumi vēl būs.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga:

"Lielvārde" – "Lekrings" 6:9 (2:0, 3:3, 1:6)

Metienu attiecība:
20:48 (6:10, 6:16, 8:22)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Aivis Kusiņš 2 (1+1)
"Lekrings" – Jānis Freivalds 4 (1+3), Jānis Rajeckis 3 (3+0), Toms Rīsmanis 3 (2+1), Mārtiņš Rajeckis 3 (1+2)

Izmatotie resursi: floorball.lv

  +3 [+] [-]

, 2009-10-29 22:09, pirms 15 gadiem
super

  +2 [+] [-]

, 2009-10-29 22:18, pirms 15 gadiem
nu malači...

  +4 [+] [-]

, 2009-10-29 23:06, pirms 15 gadiem
Cepuri nost Lielvārdes un jaunā trenera priekšā.