Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Degins: “Emocijas tiešām bija neaprakstāmas”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Degins: “Emocijas tiešām bija neaprakstāmas”
Kārlis Degins, foto: Floorball.lv

Par vienu no sligtākajiem momentiem pagājušās nedēļas Elvi florbola līgā parūpējās “Lielvārde/FatPipe” florbolists Kārlis Degins, atzīmējoties ar vārtu guvumu pret savu bijušo klubu, sekmējot čempionu uzvaru. Spēlētājs savas emocijas paudis arī Sportacentrs.com

Spēle starp “Lielvārde/FatPipe” un “Ķekava/RB&B” aizritēja līdzīgā gaitā, taču mača lielāko daļu vadībā atradās viesi no Ķekavas. Izrāvienu mājiniekiem sāka tieši Kārlis Degins, kurš īsi pirms sezonas sākuma no Ķekavas kluba pārcēlās uz Lielvārdi: “Sagatavošanās periodu sezonai iesāku Ķekavas kluba rindās. Trenējos un apmeklēju treniņus līdz sastāva nosaukšanas brīdim, kas bija augusta vidū. Tad saņēmu ziņu no trenera, ka neesmu iekļauts virslīgas sastāvā un līdz ar to nevaru piedalīties treniņu procesā. Nācās veikt izvēli vai spēlēt 1.līgas turnīrā “Ķekavas Bulldogs” sastāvā vai virzīt sevi tālāk un spēlēt augstākā līmenī kādā citā virslīgas komandā. Izvērtējot visas opcijas, nonācu pie secinājuma, ka “Lielvārde/FatPipe’ būtu mana vislabākā opcija, it īpaši tādēļ, ka bija iespēja spēlēt komandā, kas pērn kļuva par čempioniem.”

Ar vārtu guvumu jaunās komandas rindās Degins izcēlās jau pirmajā sezonas spēlē, “Lielvārde/FatPipe” uzņēma valmieriešus. Toreiz Degins no aizvārtes centās dot piespēli vārtu priekšā, taču bumbiņa pēc rikošeta atrada ceļu Sanda Venēvica sargātajos vārtos: “Nevaru noliegt, ka veiksme bija manā pusē tajā epizodē, taču jāsaprot kā radās vārti – spēles gaitā bija daudz iespēju, kuras nesanāca realizēt, taču, veidojot daudzus vārtu gūšanas momentus, kādā brīdī bumbiņai bija jāšķērso vārtu līnija. Bija prieks atzīmēties un iesākt sezonu Lielvārdē ar vārtu guvumu. Taču vēl lielāks prieks bija palīdzēt komandai sezonu sākt ar uzvaru, kas pierāda to, ka tā nebija sakritība, ka tieši šī komanda pērn kļuva par Latvijas čempionvienību.”

Mačs pret “Ķekava/RB&B” Kārlim noteikti nebija ierindas spēle, jo nācās spēkoties ne vien pret savu bijušo klubu, bet arī brāli Renātu Deginu, kurš joprojām turpina pārstāvēt savu dzimto vienību: “Noteikti, šī spēle man bija īpašāka par iepriekšējā, jo pretiniekos tomēr bija komanda, kur esmu spēris pirmos soļus florbola pasaulē, esmu uzaudzis un izgājis cauri visam līdz šim sasniegtajam. Tas gan nemaina faktu, ka spēlei gatavojos kā jebkurai citai, jo visas spēles uztveru vienādi, lai vai kas stātos pretīm - brālis, stipra komanda vai turnīra tabulas pastarīši.”

Tomēr jau no pirmajām minūtēm Degins laukumā bija ļoti pamanāms, kas uzskatāmi lika domāt, ka noskaņošanās cīņai bijusi krietni nopietnāka: “Katru spēli cenšos sākt maksimāli no pirmajām sekundēm, lai pildītu trenera teikto un spēlētu pēc komandas plāna. Es neteiktu, ka gāju laukumā, lai pierādītu kādam, ka manis neizvēlēšanās nu jau bijušā kluba sastāvā būtu bijusi manis nenovērtēšana. Es zinu uz ko esmu spējīgs un ko varu izdarīt laukumā. Gāju laukumā, spēlējot savu spēli un cenšoties izdarīt visu lai uzvarētu.”

Centība tika atalgota, kad florbolsits mača izskaņā guva vārtus, tobrīd panākot neizšķirtu 5:5 rezultātu: “Emocijas bija patiešām neaprakstāmas, visu spēli centos iemest vārtus un jutu, ka tas ir tuvu un vārti brieda visu spēli. Gandrīz visu spēli bijām iedzinējos un nekā nevarējām noķert pretiniekus. Mani vārti uzlādēja komandu ar pozitīvām emocijām un deva spēku turpināt, sajutām vārtu garšu un turpinājumā spēlējām ar citu ātrumu.”

Principiālais mačs pret bijušo klubu aizvadīts, taču sezona ir tikko kā iesākusies – kādi tad ir spēlētāja galvenie mērķi šajā sezonā? “Spēlējot čempionu komandā, galvenais mērķis noteikti ir aizstāvēt titulu. Pašam individuāli jācenšas pilnveidot savas prasmes un smelt jaunas zināšanas spēles taktikā. Varu teikt milzīgu paldies komandai un tās galvenajam trenerim Kasparam Kreimanim, ka varu spēlēt un augt kopā ar šo komandu!”