Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ar pozitīvām emocijām abas komandas gatavas Valmieras derbijam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar pozitīvām emocijām abas komandas gatavas Valmieras derbijam
"FBK Valmiera" pret "Rubeni"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgas čempionātā šovakar paredzēta viena spēle, kurā "Rubene" pulksten 20:00 savās mājās uzņems FK "Valmiera". Spēles tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com

Zaudējuši sezonas pirmajā spēlē mājās pret "Talsu NSS/Krauzers", aktuālie valsts čempioni turpinājumā demonstrējuši pārliecinošu sniegumu, uzvarot trijās spēlēs pēc kārtas. Turklāt pēdējās divās no tām uzvaras izcīnītas ar astoņu vārtu pārsvaru. Šāds sniegums "Rubenei" ar deviņiem punktiem pašlaik dod ceturto vietu turnīra tabulā, ar labām iespējām šovakar pārņemt līderpozīcijas, no troņa nostumjot "Ķekavu". Šajā sezonā rezultatīvi darbojušies Arnijs Kuratņiks un Mārtiņš Muižnieks, iekrājot pa desmit rezultativitātes punktiem, kamēr Ivo Baloža rēķinā deviņi punkti. Ivo iepriekšējā spēlē Irlavā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm, tādējādi nopelnot savu 500. punktu karjerā. Pozitīva Covid-19 rezultāta dēļ jau trīs spēles izlaidis Markuss Dumpis, kurš pie punktiem ticis 13 pēdējās spēlēs, kurās devies laukumā. Iespējams, šovakar viņš varētu palīdzēt čempioniem. Tikmēr Arnijs Kuratņiks un Mārtiņš Muižnieks punktus guvuši sešās pēdējās cīņās.

"Rubenes" komanda ne sevišķi veiksmīgi iesāk spēles (1-2-1), taču lieliski aizvada spēļu noslēdzošos periodus (3-1-0), sasniedzot vārtu attiecību 20:9. Tikmēr valmieriešiem tieši trešie periodi ir neveiksmīgākie (1-0-3) ar negatīvu vārtu bilanci 9:12. Tāpat Kocēnu komanda ir labāka par valmieriešiem skaitliskajā vairākumā (50% pret 33.3%), savukārt mazākumā labākas sekmes ir valmieriešiem (62.5% pret 57.1%). Jāņem gan vērā, ka valmierieši ļoti vāji iesāka čempionātu, zaudējot pirmajās trijās spēlēs, kā rezultātā viņu statistika sezonas gaitā varētu uzlaboties.

Pašlaik valmierieši ar četriem punktiem atrodas septītajā vietā. Uzvarot šovakar, komanda var tikt garām Liepājas "Kuršiem" un ielauzties Top-6. Pāvels Semjonos ar desmit punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet vairāki florbolisti šosezon spēlējuši mazāk nekā uz viņiem tiek cerēts. Iepriekšējā spēlē vismaz uz skaitlisko vairākumu laukumā devās Gvido Lauga, bet ārpus spēlēšanas joprojām ir Gatis Liepiņš un Ričards Eglītis. Tā rezultātā iepriekšējā spēlē komandas pirmajā aizsargu pārī laukumā devās 38 gadus pieredzējušais Aigars Belasovs. Vismaz uz FBK SĀC fona ilggadējais Latvijas izlases aizsargs neizskatījās slikti.

Pērn abās regulārās sezonas savstarpējās spēlēs uzvarēja "Rubene", kas vispirms savās mājās ar 8:7 bija pārāki pēcspēles metienu sērijā, vēlāk viesos uzvarot papildlaikā ar 7:6. Regulārās sezonas rezultāti abas komandas saveda vienā pārī ceturtdaļfinālā, kur sērijas pirmajā mačā valmierieši triumfēja ar 5:3, taču pēc tam Kocēnos zaudēja papildlaikā ar 5:6, izšķirošajā spēlē Vidzemes Olimpiskajā centrā vēlreiz triumfējot "Rubenei" (4:2). Valmierieši līdz ar to sezonu noslēdza, kamēr "Rubene" uzvarēja ne vien pusfinālu, bet arī finālu, pēc daudzu gadu pārtraukuma kļūstot par čempioniem.

Kura komanda šovakar izcīnīs uzvaru?

  • 33

  • 22


  +1 [+] [-]

, 2021-09-29 13:41, pirms 3 gadiem
Liekas, ka uzvaru izcīnīs Valmiera, bet nebūšu pārsteigts, ja Rubene. Rubenei, kā punktu mašīna, Mirkšs ir liels zaudējums, bet liekas, ka Rubenes jaunieši ir tikai ieguvēji, nav kas pie kaut kādām kļūdiņām cenšas pāraudzināt , jaunieši tagad čiliņā var spēlēt un dara to diezgan atzīstami.

     [+] [-]

, 2021-09-29 14:38, pirms 3 gadiem
Liekas, ka uzvaru izcīnīs Rubene, bet nebūšu pārsteigts, ja Valmiera. Valmieras pirmajai maiņai Belasovs iedot manāmu stabilitāti, kas ļauj tai parādīt labāko sniegumu, un Semjonovs arī līdz ar to var vairāk atvērties.
Pēc divām vieglām spēlēm pret Ulbroku un Irlavu, Rubenei varētu būt problēmas ar noskaņošanos, turpretī Valmierai ir jāatgūst pirmajās trīs spēlēs zaudētais.

6:5 OT Valmieras uzvara.

     [+] [-]

, 2021-09-29 15:07, pirms 3 gadiem
Pivitāls mačs abām komandām te var pagriezties sezona vienā vai otrā virzienā.

Nez kas valmierai ar traumētajiem? Vesala rinda nespēlē vai spēlējuši simboliski.

Mirkšs ir ļoti specifisks spēlētājs un viņa zaudēšanai ir arī plusi kas aizvien vairāk sāk izpausties Rubenes spēlē un arī uz soliņa.o

Izredzes 50/50 kā jau derbijā, bet nebūšu pārsteigts ja beigsies +7 kādai no komandām.