Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

''Oxdog Ulbroka''/LU florbolisti svin septīto uzvaru pēc kārtas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Oxdog Ulbroka''/LU florbolisti svin septīto uzvaru pēc kārtas
"Oxdog Ulbroka LU"
Foto: Māris Greidāns

LETA. "Oxdog Ulbroka"/LU komanda svētdien izcīnīja uzvaru "Elvi florbola līgas" vīriešu turnīra spēlē, svinot septīto panākumu pēc kārtas.

"Oxdog Ulbroka"/LU viesos ar rezultātu 9:2 (2:0, 3:0, 4:2) uzveica RTU/"Rockets" vienību.

Ar trīs vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētājiem izcēlās Matīss Kristians Morozovs, bet pa trīs punktiem sakrāja Niks Ķuzulis (2+1) un Valters Lapiņš (1+2).

Vēl pārliecinošāku uzvaru svinēja "Lielvārde"/"FatPipe", kas izbraukumā ar 14:1 (2:0, 6:1, 6:0) sagrāva 12 florbolistu sastāvā spēlējušo "Bausku".

Lielvārdiešiem divus vārtus guva un trīs rezultatīvas piespēles atdeva Armands Savins, "hat-trick" savā rēķinā ierakstīja Markuss Nazarovs, bet divi vārti un viena rezultatīva piespēle bija Marisam Giņko.

Turnīra tabulas līderpozīcijās ir Talsu NSS/"Krauzers", kas 12 mačos izcīnījusi 29 punktus, otrajā vietā ierindojas Cēsu "Lekrings" ar 24 punktiem deviņos mačos, bet labāko trijnieku noslēdz "Oxdog Ulbroka"/LU, kas 11 spēlēs tikusi pie 22 punktiem.

Sieviešu turnīrā, kamēr vadošās florbolistes piedalās pasaules čempionātā, svētdien notika viena spēle, kurā NND/RJTC izcīnīja savu pirmo uzvaru divu sezonu laikā. Rīdzinieces mājās ar 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) guva virsroku pār "Irlava"/"Tukums-Slampe" florbolistēm.

Uzvarētājām Marta Reke guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, tāpat divi precīzi metieni bija Annijai Gobiņai.

Sieviešu turnīrā līderei "Ķekavai" ir 13 punkti piecās spēlēs, bet par četriem mazāk iekrājusi trīs cīņas aizvadījusī Kocēnu "Rubene".

Vīriešu konkurencē šosezon par medaļām cīnās 12 komandas, bet sieviešu sacensībās startē astoņas vienības.

Tiek plānots, ka pamatturnīrā katra komanda ar katru tiksies pa divām reizēm. Astoņas labākās iekļūs ceturtdaļfinālā. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām tiks noskaidrotas pusfinālistes, tikpat garās sērijās taps zināmas divas komandas, kas nākamā gada pavasarī "Arēnā Rīga" spēkosies par bronzas medaļām, kā arī tie divi klubi, kas turpat cīnīsies par lielo čempionu kausu un zelta godalgām.

2019./2020.gada sezonā Covid-19 pandēmijas un tās dēļ valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ Latvijas čempioni un medaļnieki palika nenoskaidroti, bet pagājušais čempionāts tā paša iemesla dēļ bija saraustīts un ar mazāku skaitu izslēgšanas spēļu. Valmierā notikušajā finālā uzvarēja Kocēnu "Rubenes" komandas.

Izmantotie resursi:
LETA