Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līdere "Valmiera" pieveic čempioni "Lielvārdi/Fat Pipe"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Līdere "Valmiera" pieveic čempioni "Lielvārdi/Fat Pipe"
FBK "Valmiera". Foto: Ritvars Raits

ELVI florbola līgas vīriešiem dienas centrālā spēle notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur turnīra līdere "Valmiera" uzņēma čempiones titula īpašnieci "Lielvārdi/Fat Pipe". Valmierieši labāk izmantoja savas vārtu gūšanas iespējas un varēja svinēt uzvaru ar 8:5. Uzvarētāju rindās ar "hat-trick" izcēlās Gatis Liepiņš. Citās spēlēs Liepājas "Kurši" savā laukumā ar 5:2 uzvarēja "Bausku", bet "Irlava/Avant" Rīgā ar 7L5 pārspēja "RTU/Rockets"

"Valmierai" tā bija pirmā spēle pēc lielā pārtraukuma, bet lielvārdieši jau vakar Kocēnos spēkojās ar "Rubeni", svinot uzvaru pagarinājumā – 7:6. Šosezon Valmieras un Lielvārdes komandas reizi jau tikušās, valmierieši, viesojoties pie lielvārdiešiem, bija ievērojami pārāki, jo sagrāva savus pretiniekus ar 8:2. Arī šīsdienas mača rezultātu atklāja FBK "Valmiera" – 7. minūtē mērķi sasniedza Mārtiņa Broka metiens (1:0). 14. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts, jo ar vārtu guvumu atbildēja lielvārdietis Juris Sandis Jēgers – 1:1. Neizšķirts bija arī brīdī, kad abas komandas devās pārtraukumā – 3:3. Otrā perioda sākumā Rūdis Žukelis vadībā ar 4:3 izvirzīja komandu "Lielvārde/Fat Pipe", bet līdz otrajam pārtraukumam divus vārtus guva valmierietis Gatis Liepiņš – 5:4. Laukuma saimnieki vadības grožus no rokām vairs neizlaida. Pamatlaika beigās Lielvārdes komanda mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet šoreiz tāds risks neattaisnojās – FBK "Valmiera" pat divas reizes raidīja bumbiņu tukšos pretinieku vārtos un varēja svinēt uzvaru ar 8:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma aizsargs Gatis Liepiņš, kurš šajā mačā izcēlās ar trim vārtu guvumiem. Pa trim rezultativitātes punktiem viņa komandas biedriem Ričardam Eglītim un Pāvelam Semjonovam, bet divus golus iemeta Mārtiņš Broks. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina divu vārtu autoru Juri Sandi Jēgeru, Rūdim Žukelim 2 (1+1) punkti. FBK "Valmiera" ar desmit spēlēs sakrātiem 24 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, bet "Lielvārde/Fat Pipe" ar 17 punktiem joprojām atrodas piektajā pozīcijā.

FBK "Valmiera" – "Lielvārde/Fat Pipe" 8:5 (3:3, 2:1, 3:1)
Metienu attiecība:
20:20 (9:9; 6:5, 5:6)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera" – Gatis Liepiņš 3 (3+0), Ričards Eglītis 3 (1+2), Pāvels Semjonovs 3 (0+3), Mārtiņš Broks 2 (2+0), Ralfs Matīss Balodis 1 (1+0), Raitis Ozols 1 (1+0), Žoels Meiers 1 (0+1), Daniels Urbanovičs 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Juris Sandis Jēgers 2 (2+0), Rūdis Žukelis 2 (1+1), Maikls Nazarovs 1 (1+0), Antons Žuks 1 (1+0), Niks Blumfelds 1 (0+1), Sandis Mihailovskis 1 (0+1), Oskars Tūtāns 1 (0+1), Mariss Giņko 1 (0+1).

Liepājas "Kurši" salauž "Bauskas" pretestību

Gan liepājnieki, gan baušķenieki aizvadīja pirmo spēli pēc lielā pārtraukuma. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – ar precīzu metienu izcēlās liepājnieku uzbrukuma līderos Toms Akmeņlauks (1:0). Toties otrā perioda pirmajās minūtēs pat divkārt varēja uzgavilēt "Bauskas" florbolisti – pa golam iemeta Kaspars Čakāns un Rainers Bodnieks, vadībā ar 2:1 izvirzot viesus. Tomēr jau līdz otrajam pārtraukumam vadības grožus savās rokās atkal pārņēma "Kurši", kuras labā ar vārtu guvumiem izcēlās Rihards Markuss Mednis un Sandis Lēvalds (3:2). Pēdējā trešdaļa vēl divus vārtus guva liepājnieki Kristapa Oša-Ervica un Ingara Jansona personā, nodrošinot Liepājas "Kuršu" uzvaru ar 5:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Kristaps Ošs-Ervics, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākie viņa komandā ar diviem punktiem katram bija Toms Akmeņlauks un Mārtiņš Puķīte. Labākā spēlētāja balva Bauskas komandā tika pasniegta vārtsargam Gatim Ivanānam, kurš atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem. Liepājas "Kurši" pēc šīs uzvaras ar 12 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 8. vietu, bet "Bauskai" joprojām tikai viens punkts un attiecīgi pēdējā pozīcija.

Irlavnieki viesos pārspēj debitanti "RTU/Rockets"

"Irlava/Avant", kas vakar izbraukuma spēlē ar 4:7 atzina "Oxdog Ulbroka" pārākumu, šodien viesojās Rīgā pie līgas debitantes "RTU/Rockets". Pirmajā periodā pretinieki apmainījās ar vārtu guvumiem – 13. minūtē laukuma saimniekus vadībā ar 1:0 izvirzīja Jēkabs Senkāns, bet divas minūtes pirms pārtraukuma Mareks Stančiks atjaunoja neizšķirtu (1:1). Otrā perioda laikā vadībā ar 4:2 izvirzījās "Irlava/Avant", kas pēdējā trešdaļā savu pārsvaru nosargāja un varēja atzīmēt panākumu ar 7:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Renārs Austrums, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Marekam Stančikam 3 (2+1) punkti, Ričards Gruziņš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, bet 2 (1+1) rezultativitātes punkti Kristapam Kazlovskim. Par labāko starp "RTU/Rockets" florbolistiem atzina Imantu Lastovski, kurš sakrāja 3 (2+1) punktus, divas rezultatīvas piespēles Artūra Jansona kontā. Irlavnieki pēc šīs uzvaras ar 14 punktiem pakāpās uz 6. vietu turnīra tabulā, bet rīdziniekiem divi punkti un priekšpēdējā pozīcija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...