Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kas ieleks kā pēdējie play-off vagonā?

Kas ieleks kā pēdējie play-off vagonā?
Cerams, ka šodien par tiesāšanu nevienai no komandām neradīsies jautājumi

Foto: Ritvars Raits

Šodien plkst. 17:00 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā cīņā par pēdējo atlikušo vietu izslēgšanas spēlēs HipoLīzings Virslīgā vīriešiem Rīgas Lauvas/LU uzņems ASK/Lielvārdi. Uzvarētājs nodrošinās sev vietu ceturtdaļfinālā.

Kā komandām veicies pēdējās spēlēs?

Februāra mēnesis mājiniekiem ir bijis saspringts, ir aizvadītas 5 spēlēs, no kurām pēdējās 3 ir uzvaras pret saviem sīvākajiem konkurentiem – rītdienas pretiniekiem, Bausku un Kuršiem, kā arī atņemts punkts piektajā vietā esošajiem ķekavniekiem.

Lielvārdei šajā mēnesī ir bijušas četras spēlēs, kurās uzvaru un zaudējums skaits ir dalījies vienādi. Uzvaras pret uz papīra spēcīgajiem studentiem no RTU, kā arī Jogevā pret vietējo Tahi. Zaudējums ciesti spēlēs ar Lauvām/LU un pēdējā spēlē pret regulārās sezonas līderiem no Cēsīm, turklāt atdodot spēli tikai pēdējā periodā.

Abām komandā februāra mēnesis ir bijis pietiekami veiksmīgi, uz ko norāda arī fakts, ka abām ir iespēja pagarināt sezonu vismaz par 3 spēlēm. Turklāt šoreiz vieta izslēgšanas spēlēs ir atkarīgs tikai no pašu snieguma, jo citu spēļu iznākumi nespēs liegt šīs spēlēs uzvarētājiem vietu izslēgšanas spēlēs.

Spēlētāji, kas var izšķirt spēles likteni.

Mājinieku komandā grūti izcelt kādu izteiktu līderi, jo rīdzinieku rāda izteiktu komandas spēli, aizsardzībā spēlē cieši un cenšas veikt ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Tomēr never neievērot, ka pēdējā spēlēs ir atvēries uzbrucējs Oskars Kirkils, kuram pēdējās četrās spēlēs ir 7 vārti. Tāpat lielu darba apjomu komandā veic aizsargs Jurijs Ivenkovs, kurš arī mēdz pieslēgties uzbrukumam un nereti ir guvis Lauvām/LU svarīgus vārtus.

Viesi no Lielvārdes noteikti necīnītos vairs par vietu play-off kārtā, ja viņu vārtus nesargātu Jānis Salcevičs, kurš pēdējās divās spēlēs ir atvairījis 84 metienus. Uzbrukumā lielāko smagu iznes Artūrs Skadiņš(26 vārti un 12 rezultatīvas piespēles) un U-19 viens no līderiem Artis Savins(18+19).

Tomēr abas komandas vairāk izceļas ar savu komandas spēli, nevis cenšas izcīnīt trīs punktus ar individuālās meistarības palīdzību. Nav izslēgts, ka Lauvām/LU par labu var nospēlēt fakts, ka mājiniekiem ir ar pieredzējušāki spēlētāji nekā lielvārdiešiem, piemēram, brāļi Aņi un ilgus gadus florbola klubā „Rīgā” spēlējušais Armīns Ābols.

Spēles iespējamā gaita.

Rīgas Lauvas/LU atrodas pateicīgākā situācijā arī dēļ iemesla, ka viņiem pietiek ar neizšķirtu šajā spēlē, lai izcīnītu astoto vietu, savukārt, ASK/Lielvārdei der vienīgi uzvara pamatlaikā. Taču jāšaubās, vai rīdzinieku treneris Normunds Zvejnieks domās par neizšķirta noturēšanu, kas arī nemaz nebūtu prātīgi zinot florbola neprognozejamību. Abas komandas spēlēs uzmanīgi, vispirms veltot uzmanību savu vārtu drošībai. Būtiska loma būs spēlētāju disciplīnai, jo spēlēšana mazākumā būs lieka spēku pazaudēšana un dāvāta iespēja pretiniekiem gūt pie nosacīti vieglāka panākuma.

Liela loma būs vārtsargu sniegumam vārtos, kur priekšrocība ir ASK/Lielvārdei, kuru vārtsargam Salcevičam ir daudz lielāks ieguldījums uzvaru kaldināšanā, nekā rīdziniekam Edgaram Jemeļjanovam.

Komandu vieta tabulā.

Uzvara pamatlaikā Lauvām/LU dotu vismaz astoto vietu, veiksmes gadījumā (igauņi cieš neveiksmi Cēsīs un Pārgauja mājas atzīst Ķekavas pārākumu) – pat sesto vietu, kas ¼ finālā pretiniekos dotu Talsus ar viņu triecienmaiņu.

Uzvar pamatlaikā ASK/Lielvārdei ļautu ieņemt astoto vietu, kur ¼ finālā viņus sagaidītu nesenie pārdarītāji un pēc zelta medaļām izsalkušie CelTik/Lekrings.

Arī zaudējums Lauvām/LU nebūtu traģēdija, jo minimālais sezonas uzdevums – palikšanā elitē, būtu izpildīts, kas ņemot vērā visu, kas ar šo komandu ir noticis sezonas laikā (nosaukuma maiņa, daudzu spēlētāju aiziešana prom), nav tas sliktākais iznākums. Arī viesiem zaudējums neliks palikt pēdējiem tabulā un cīnīties ar 1. līgas trešo komandu par palikšanu elitē.

Triobet prognoze.

Rīgas Lauvas - 1,40
neizšķirts - 10,00
ASK/Lielvārde - 3,10

Izmantotie resursi:

floorball.lv
rigaslauvas.lv

  -1 [+] [-]

, 2009-02-28 16:57, pirms 15 gadiem
Ieleks Lielvārde...cerams!