Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekringam" un talsiniekiem jānostabilizē sniegums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekringam" un talsiniekiem jānostabilizē sniegums
Cēsu "Lekrings", foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas divas spēles. Centrālais mačs tiks izspēlēts Cēsīs, kur vietējais "Lekrings" uzņems "Talsu NSS/Krauzers". Stundu vēlāk "RTU/Rockets" uzņems FBK SĀC.

"Lekrings" – "Talsu NSS/Krauzers" (pulksten 20:00 Cēsu SN un LFS Youtube kanālā)

Cēsnieki sezonu iesākuši ļoti nestabili, savās mājās pārliecinoši apspēlējot Lielvārdes komandu, bet no izbraukumiem Irlavā un Valmierā mājup atgriezušies tukšām kabatām. Tā rezultātā "lēcējpeles" ar trim punktiem tikpat cīņās ieņem vien astoto pozīciju. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Emīls Dzalbs, kurš trijos mačos ticis pie 8 (5+3) punktiem, esot arī starp līgas labākajiem punktu guvējiem. Bruno Beķeris iekrājis 5 (2+3) punktus, bet Tomam Rīsmanim pašlaik 4 (1+3) punkti. Valmierā pirmo sezonas spēli aizvadīja Edgars Puriņš, ar rezultativitāti gan neizceļoties.

Arī Talsu komanda sezonas startu nevar uzskatīt par lielisku, jo pēc komfortablas uzvaras pār valmieriešiem, nedēļu vēlāk mājās tika zaudēts "Rubenei". Pašlaik komanda ar trim punktiem ieņem piekto pozīciju tabulā. Pašlaik no sevis gaidīto līdera sniegumu nespēj demonstrēt prognozētie līderi, kā rezultātā rezultatīvākais pašlaik ir šāda turnīra debitants Linards Putniņš, kuram 4 (0+4) punkti. Tikmēr labākais vārtu guvējs ir Uģis Adiņš, kuram trīs precīzi metieni. Tikmēr Artis Raitums iepriekšējā spēlē pret "Rubeni" pārtrauca 18 spēļu sēriju, kurās izdevies nopelnīt vismaz vienu rezultativitātes punktu.

Ja jāmeklē pozitīvais, tad cēsnieki ir labākā komanda mazākumā, izturot visus astoņus noraidījumus. Savukārt vairākumā ar 50% realizāciju vidzemnieki ir otrie labākie. Tikmēr Talsu komanda nevienādos sastāvos spēlējusi ļoti reti – vairākumā komanda vēl nav bijusi ne reizi, bet mazākumā nācies spēlēt divas reizes, vienā no tām esot spiestiem kapitulēt.

Spēles sākums šovakar pulksten 20:00 un maču tiesās Ēriks Bauers un Ilmārs Podnieks, kuram tā kļūs par pirmo virslīgas spēli šajā sezonā.

"RTU/Rockets" – "FBK SĀC" (pulksten 21:00 Rimi OC)

Trešo cīņu šosezon aizvadīs "RTU/Rockets", kas pašlaik zaudējuši visas spēles, kā vienīgie pašlaik turnīra tabulā esot bez punktiem. Līdz šim nevienā no spēlēm nav izdevies saglabāt intrigu līdz cīņas beigām, bet šovakar ir potenciāli parocīgākais pretinieks, lai beidzot tiktu pie uzvaras. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 4 punktiem ir Rainers Miķelsons, visus punktus savācot ar vārtu guvumiem. Tikmēr Artūrs Jansons izdarījis trīs rezultatīvas piespēles. Pavisam nesen komandai pievienojies uzbrucējs Pāvels Seredickis, kurš pārnācis no "Bauskas" (pērn 2+5).

Diemžēl spēļu kalendārs jau pašā sezonas ievadā ir ļoti neritmisks, kā rezultātā divas komandas šovakar aizvadīs jau ceturtās spēles, bet FBK SĀC laukumā dosies vien otro reizi sezonā. Ādažnieki sezonas ievadā nopelnīja trīs vērtīgus punktus Bauskā un šovakar gaidāma spēle, kurā noteikti domās arī trīs punkti tabulā ir ierakstīti. Bauskā Alvis Dāle ar 5 (4+1) punktiem bija ļoti rezultatīvs, kura sniegumam piebalsoja arī Dēvids Osītis (1+3) un Kristers Orlovs (3+0). Pavisam nesen komandai pievienojušies vēl vairāki Madonas florbola audzēkņi, no kuriem gan pieteikumā iekļauts vienīgi rezultatīvais Rūdolfs Briedis.

Osītis pašlaik var lepoties ar 17 spēļu sēriju, kurās gūts vismaz viens rezultativitātes punkts. Tikmēr Rainers Miķelsons pēdējās trīs spēles laukumu atstājis ar vismaz vienu vārtu guvumu. Šovakar spēles sākums pulksten 21:00 un maču apkalpos Vitālijs Ksenzovs un Mikus Leo Roze.