Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Virslīgā noslēdzas regulārā sezona. Gandrīz…

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Virslīgā noslēdzas regulārā sezona. Gandrīz…
"Lekrings"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien laukumā dosies visas 12 komandas, turklāt darīs to vienā laikā – pulksten 18:00. Ar šīm cīņām vajadzētu noslēgties regulārajai sezonai, taču joprojām ir neskaidrība par vienu pārcelto maču.

Kā tas daudzviet sporta pasaulē pieņemts, pēdējā spēļu kārtā komandas iespēju robežās visas cīņas iesāk vienā laikā. Līdzīga doma bijusi arī Latvijas florbola savienībai, kas Elvi florbola virslīgas maču pēdējo kārtu ieplānojusi šodien pulksten 18:00. Tomēr nesaskaņas par līdz šim neaizvadīto savstarpējo cīņu izvērsušās starp Lielvārdes un Irlavas komandām un par šīs spēles nākotni pašlaik nekāda oficiāla informācija nav izskanējusi. Turklāt pašlaik abām komandām šī spēle var izvērsties ļoti svarīga – “Lielvārde/FatPipe” pašlaik iekrājusi 33 punktus, tikpat ir “Oxdog Ulbroka LU”, bet tikai par trim punktiem mazāk ir irlavniekiem.

Aplūkojot šodienas cīņu kalendāru interesanta spēle varētu būt Kocēnos starp pašreizējiem čempioniem “Rubeni” un Cēsu “Lekringu”. Tomēr no sportiskā viedokļa spēles likme nav tik augsta kā tā varētu būt. Cēsnieku rēķinā ir 52 punkti un jau nodrošināta uzvara regulārajā sezonā, kas atbrīvo no dalības maksas nākamā gada čempionātam. Čempioniem gan būtu nepieciešama uzvara, lai būtu droši par otro vietu turnīra tabulā. Zaudējuma gadījumā komanda var nokrist pat līdz ceturtajai vietai tabulā!

Līdzīga aina veidojas par spēli Ķekavā, jo laukuma saimnieki ar 39 punktiem ir nodrošinājusi piekto vietu turnīra tabulā, bez iespējām tikt augstāk. Arī zemāk komanda nevar nokrist – “Lielvārde/FatPipe”, kuriem ir iepriekš pieminētā spēle rezervē, atpaliek par sešiem punktiem. Teorētiski Lielvārdes komanda var noķert “Ķekavu”, taču zaudējumi abās savstarpējās spēlēs nedos iespējas tikt augstāk. Talsu komanda pašlaik ir trešajā vietā un, nopelnot par diviem punktiem vairāk kā “Rubene”, var pakāpties uz otro vietu tabulā. Tiesa, tikai par punktu mazāk ir valmieriešiem.

Valmieras klubam pēdējā spēļu kārtā nav ko zaudēt, ir iespējams tikai iegūt – vienība ar 44 punktiem ir ceturtajā vietā, taču ir iespēja tikt pozīciju augstāk. Lai tas notiktu, nepieciešama uzvara pamatlaikā, vienlaikus sagaidot pozitīvus rezultātus citās spēlēs. Ja trīs komandas (Valmieras, Talsu un Kocēnu) noslēgs regulāro sezonu ar vienādu punktu skaitu, tad šajā trio labākie būs kurzemnieki, bet čempioni atkāpsies uz ceturto vietu. Talsiniekus “FBK Valmiera” var apsteigt tikai tad, ja šodien nopelna par diviem punktiem vairāk par konkurentiem un vienlaikus nav vienāds punktu skaits trijām komandām. Savukārt pret “Rubeni” valmieriešiem ir sliktāki rezultāti savstarpējās spēlēs, ko par atskaiti ņems gadījumā, ja vienāds punktu skaits būs trim komandām.

“Irlava” gan pēdējā laikā demonstrējusi labu sniegumu un arī viņiem punkti ir vajadzīgi. Vienas uzvaras attālumā priekšā ir “Lielvārde/FatPipe”, ar kuriem vēl teorētiski priekšā savstarpējais mačs, un Ulbrokas komanda. Arī šim trio var nākties rēķināt savstarpējo spēļu rezultātus, kas irlavniekiem varētu ļaut pakāpties pat uz sesto vietu. Jebkurā gadījumā nebūs tik traki kā pirms pāris gadiem, kad vien pāris vārti izšķīra to, ka Irlavas florbolisti paliek bez play-off.

Ulbrokas florbolisti šovakar dodas uz Ādažiem pie virslīgas debitantiem, kuri nodrošinājuši sev devīto vietu regulārajā turnīrā. Izcīnīta uzvara ļautu Ulbrokas vienībai tikt pie 36 punktiem, ar ko vajadzētu būt pietiekami, lai izvairītos no astotās vietas un spēlēšanas ceturtdaļfinālā ar “Lekringu”.

“Lielvārde/FatPipe” komandai vajadzētu tikt pie trim punktiem Liepājā, kur jāspēkojas ar vietējiem “Kuršiem”. Tikmēr vēl viena spēle tiks izspēlēta Bauskā, kur sacentīsies vietējā komanda un “RTU/Rockets”. Rīdziniekiem šajā spēlē iespējams tikt pie vērtīgiem punktiem, lai tabulā apsteigtu “Kuršus” un iegūtu sava laukuma priekšrocības play-out cīņās tieši pret kurzemniekiem.

Šodienas spēļu kalendārs:

• “Bauska” – “RTU/Rockets” pulksten 18:00 SC Mēmele, Bauska
• “FK Kurši” – “Lielvārde/FatPipe” pulksten 18:00 LOC Manēža, Liepāja un Sportacentrs.com
• “FBK SĀC” – “Oxdog Ulbroka/LU” pulksten 18:00 Ādažos un FBK SĀC Youtube kanālā
• “Rubene” – “Lekrings” pulksten 18:00 Kocēnu SN un Sportacentrs.com
• “Irlava” – “FBK Valmiera” pulksten 18:00 Irlavas SN un Sportacentrs.com
• “Ķekava” – “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 18:00 Ķekavā