Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekava" arī savā laukumā uzvar komandu "Talsu NSS/Krauzers"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekava" arī savā laukumā uzvar komandu "Talsu NSS/Krauzers"
"Ķekava". Foto: PPB Media

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla ģenerālmēģinājums šovakar notika Ķekavā, kur vietējā komanda "Ķekava" jau otro reizi šajā sezonā pieveica pašreizējo vicečempioni "Talsu NSS/Krauzers" - 8:6. "Irlava" uzņēma komandu FBK "Valmiera", uzvaru ar 6:2 izcīnīja valmierieši. "Oxdog Ulbroka LU" šovakar Ādažu sporta centrā ar 12:4 sagrāva turnīra debitanti FBK SĀC. Regulārā turnīra uzvarētāja "Lekrings" (Cēsis) piedzīvoja zaudējumu pēdējā mačā pirms izslēgšanas spēlēm, Kocēnu sporta namā ar 2:4 piekāpjoties "Rubenei". Liepājas "Kurši" lielāko mača daļu pretendēja uz panākumu mačā pret "Lielvārdi/Fat Pipe", tomēr izšķirošajos brīžos spēja saņemties lielvārdieši, kas svinēja uzvaru papildlaikā – 6:5. Skaisti regulāro turnīru noslēgusi pastarīte "Bauska", kas šovakar savā laukumā ar 14:6 sagrāva Rīgas komandu "RTU/Rockets".

"Ķekavas" un "Talsu NSS/Krauzers" pirmā apļa spēlē, kas 19. novembrī notika Talsos, uzvaru ar 7:4 guva ķekavieši. Ja šovakar panākumu svinētu talsenieki, tad viņi izvairītos no tikšanās ceturtdaļfinālā tieši ar Ķekavas komandu. Iespējams, ka viņi to arī gribēja, taču citās domās bija laukuma saimnieki. Tieši ķekavieši bija tie, kas 6. minūtē atklāja šīs spēles rezultātu – 1:0, gols Ginta Klēģera kontā. 9. minūtē 25 sekunžu laikā divus vārtus guva viesi, izvirzoties vadībā ar 2:1. Pa golam iemeta Mariss Bergmanis un Emīls Krūmiņš. Vienu vārtu pārsvars (3:2) Talsu florbolistiem bija arī pēc pirmā perioda. Spēles vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (5:5), bet pirms pēdējās trešdaļas vadībā ar vienu vārtu pārsvaru atradās Ķekavas florbolisti – 6:5. Pēdējā periodā "Ķekava" savu handikapu dubultoja un svinēja uzvaru ar 8:6.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar pieciem vārtu guvumiem bija Markuss Januševskis, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu. Ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Klāvs Jansons, bet Renātam Deginam 2 (1+1) punkti. Par labāko Talsu komandā tika atzīts Mariss Bergmanis, kura kontā 3 (2+1) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija tikai Andris Blumbahs ar 4 (1+3) punktiem, bet 2 (1+1) punkti Tomam Bitmanim. "Ķekava" ierindojās 5. vietā, bet "Talsu NSS/Krauzers" – 4. vietā, tāpēc abas komandas jau nākamās nedēļas nogalē tiksies ceturtdaļfināla sērijā.

"Bauska" regulāro turnīru noslēdz ar uzvaru pār "RTU/Rockets"

Bauskā šovakar spēkiem mērojās divas autsaideres – pēdējās vietas īpašniece "Bauska" uzņēma priekšpēdējās vietas īpašnieci "RTU/Rockets" (Rīga). Pirmā riņķa mačā, kas 21. novembrī notika Rīgā, uzvaru ar 7:5 guva laukuma saimnieki. Atbildes spēles rezultātu 6. minūtē atklāja baušķenieks Pēteris Zeltiņš – 1:0. 10. minūtē viesu komandas uzbrukuma līderis Toms Ķeirāns atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1), bet pēc pirmā perioda vadībā ar 4:1 atradās mājinieki. Otrajā trešdaļā Bauskas florbolisti iemeta vēl septiņus golus, droši piesakoties uz uzvarētāju godu – 11:4. Galarezultātā "Bauska" svinēja panākumu ar astoņu vārtu pārsvaru – 14:6.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 7 (4+3) punktiem bija Jānis Akmentiņš, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Pēteris Zeltiņš, kura kontā 6 (4+2) punkti. 4 (1+3) punktus sakrāja Ralfs Akmentiņš, ar diviem goliem izcēlās Feliss Žieds, bet 2 (1+1) punkti Kristeram Ķūrēnam-Repšam. Par labāko starp rīdziniekiem atzina Renāru Preijeru, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Viņa komandas biedram Imantam Lastovskim 3 (1+2) punkti, bet rezultatīvākais ar četriem vārtu guvumiem bija Toms Ķeirāns. Abas komandas var gatavoties papildturnīram - "Bauskas" pirmā pretiniece tajā būs FBK SĀC, bet Rīgas "RTU/Rockets" mērosies spēkiem ar Liepājas FK "Kurši".

"Lielvārde/Fat Pipe" Liepājā uzvaru gūst tikai pagarinājumā

Liepājas "Kurši" šosezon nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet "Lielvārde/Fat Pipe" jau pirms šī mača zināja, ka regulāro turnīru noslēgs 6. vietā. Abu komandu pirmā riņķa spēle, kas 21. novembrī notika Lielvārde, pārliecinošu panākumu ar 11:3 guva lielvārdieši. Liepājā notikušās atbildes spēles rezultātu 4. minūtē ar precīzu metienu atklāja mājinieks Gustavs Griezītis – 1:0. Līdz pirmajam pārtraukuma pa golam iemeta lielvārdieši Mariss Giņko un Aivis Kusiņš, vadībā ar 2:1 izvirzot viesus. Arī pēc otrās trešdaļas Lielvārdes florbolistiem bija vienu vārtu handikaps – 4:3. Pēdējās trešdaļas sākumā liepājnieki guva divus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 5:4. Viesi neizšķirtu rezultātu atjaunoja jau 52. minūtē (5:5), tā noslēdzās pamatlaiks. Pagarinājuma 2. minūtē Armanda Savina piespēli izšķirošo vārtu guvumā pārvērta Aivis Kusiņš, nodrošinot savai komandai "Lielvārde/Fat Pipe" uzvaru ar 6:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Armands Savins, kurš ar četrām piespēlēm bija arī rezultatīvākais. Ar "hat-trick" izcēlās viņa komandas biedrs Aivis Kusiņš, bet 2 (1+1) punkti Oskaram Tūtānam. Labākā spēlētāja balva Liepājas komandā tika Ralfam Polim, kuram 2 (1+1) punkti, bet rezultatīvākie ar trim punktiem katram bija Gustavs Griezītis un Toms Akmeņlauks. FK "Kurši" papildturnīra pirmajā kārtā krustos nūjas ar Rīgas "RTU/Rockets". "Lielvārde/Fat Pipe" finišēja regulārā turnīra tabulas 6. vietā, tās pretiniece ceturtdaļfinālā būs FBK "Valmiera", kam 3. vieta.

Favorītu duelī vicelīdere "Rubene" pārspēj līderi "Lekringu"

Kocēnu sporta namā regulārajā turnīrā otro vietu sev nodrošinājusī "Rubene" uzņēma uzvarētāju "Lekringu" (Cēsis), ko pirmā apļa mačā bija pārspējusi ar 6:5. Šīvakara spēles rezultātu 4. minūtē atklāja cēsnieks Jorens Malkavs – 1:0, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrajā trešdaļā ar diviem goliem izcēlās kocēnietis Mārtiņš Muižnieks, izvirzot savu komandu vadībā ar 2:1. Pēdējā perioda pirmajā pusē laukuma saimnieki panāca jau 4:1. Cēsu komanda vienus vārtus atguva (2:4), tomēr uzvaru ar 4:2 nosargāja "Rubene".

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika vārtsargam Klaidam Maļcevam, kurš atvairīja 25 no 27 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (3+1) punktiem bija Mārtiņš Muižnieks, bet 2 (1+1) punkti Atim Stepānam. Par labāko Cēsu komandā atzina Olafu Zvīni, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Cēsu "Lekrings" kā regulārā turnīra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar 8. vietas īpašnieci "Irlavu", bet 2. vietu ieņēmusī Kocēnu "Rubene" spēkosies ar komandu "Oxdog Ulbroka LU", kas finišēja 7. pozīcijā.

Ulbrokieši viesos sakauj debitanti FBK SĀC

"Oxdog Ulbroka LU" šovakar viesojās Ādažu sporta centrā pie FBK SĀC, ko 18. novembrī savā laukumā bija sagrāvusi ar 11:5. Atbildes spēlē ulbrokieši darbojās vēl pārliecinošāk, ja pirmā perioda pirmajā pusē izvirzoties vadībā ar 4:0. Divus golus iemeta Matīss Kristians Morozovs, pa vienam – Niks Ķuzulis un Ralfs Klempners. 10. minūtes pirmajā sekundē ar vārtu guvumu izcēlās arī FBK SĀC Dēvida Osīša personā – 1:4. Radīt intrigu ādažniekiem gan nebija pa spēkam, jo pēc pirmā perioda viesi atradās vadībā ar 6:1, pēc otrā – ar 8:3, bet visā spēlē "Oxdog Ulbroka LU" triumfēja ar 12:4.

Uzvarētāju rindās labākā spēlētāja gods tika Ralfam Klempneram, kura kontā viens gols. Rezultatīvākie viņa komandā ar četriem punktiem katram bija Matīss Kristians Morozovs un Niks Ķuzulis. 3 (1+2) punkti Rolandam Līdumam, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Edžus Ceriņš. Par labāko starp ādažniekiem atzina vienu vārtu autoru Rolandu Gustavu Vaivadu. Pa diviem rezultativitātes punktiem viņa komandas biedriem Dēvidam Osītim un Kristapam Ušvilam. FBK SĀC finišēja 9. vietā un papildturnīrā tiksies ar pēdējās vietas īpašnieci "Bausku". Komanda "Oxdog Ulbroka LU" regulāro turnīru noslēdza 7. vietā, tās pretiniece ceturtdaļfinālā būs Kocēnu "Rubene".

FBK "Valmiera" viesos uzvar "Irlavu"

FBK "Valmiera", kas bija svinējusi jau deviņas uzvaras pēc kārtas, šovakar viesojās pie "Irlavas", ko 21. novembrī pirmā riņķa mačā savā laukumā bija pārspējusi ar tikai vienu vārtu pārsvaru – 6:5. Irlavas sporta namā valmierieši jau pirmajā periodā guva trīs vārtus (Lauris Alvis Stiprais, Gatis Liepiņš un Ričards Eglītis), kamēr irlavnieki atbildēja ar tikai vienu golu Kristapa Jaunzema izpildījumā – 3:1. Pēc otrās trešdaļas viesiem bija triju vārtu handikaps (5:2), bet visā spēlē FBK "Valmiera" bija pārāka ar 6:2, izcīnot jau desmito uzvaru pēc kārtas.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Arvis Kalniņš, kurš atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Ričards Eglītis, bet 2 (1+1) punkti Pāvelam Semjonovam. Par labāko Irlavas komandā atzina Kristapu Jaunzemu, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. FBK "Valmiera" regulārajā turnīrā ieņēma 3. vietu un ceturtdaļfinālā spēkosies ar komandu "Lielvārde/Fat Pipe", bet "Irlava" finišēja 8. vietā un izslēgšanas spēlēs krustos nūjas ar uzvarētāju – Cēsu komandu "Lekrings".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...