Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ogrē sākas cīņa par izdzīvošanu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ogrē sākas cīņa par izdzīvošanu
Divas dažādas izrādījušās savstarpējās spēles šajā sezonā
Foto: PPB Media

Elvi vīriešu florbola virslīgā noslēgušās regulārās sezonas spēles un klāt izšķirošie mači. Šovakar Ogrē vietējā komanda un viesi no Ķekavas uzsāks cīņu par vietu stiprāko sabiedrībā arī nākamajā sezonā.

Kamēr astoņas vadošās komandas gatavojas sestdienas vakaram, lai sāktu play-off ceturtdaļfinālu sēriju līdz kādas komandas četrām uzvarām, četras vājākās komandas aizvadīs savu izslēgšanas spēļu turnīru jeb tā saukto play-out turnīru, noskaidrojot čempionāta vājāko komandu, kurai sava piederība stiprāko pulkam vēl būs jāpierāda pārspēļu turnīrā ar vadošo 1. līgas vienību.

Vienu no pāriem veidos "Ogres vilki" un "Ķekava" jeb komandas, kas regulārās sezonas noslēgumā ieņēma attiecīgi 11. un 10. pozīciju. Kaut gan komandas tabulā atradās viena otrai blakus, sezonas griezumā ievērojami pārāki bija "Ķekavas" florbolisti, kas iekrāja 26 punktus, par astoņiem atpaliekot no labāko astotnieka. Tikmēr "Ogres vilki" sezonas garumā tika vien pie trim uzvarām un astoņiem punktiem, tālu atpaliekot no "Ķekavas". Jāpiezīmē gan, ka divas uzvaras izcīnītas pār absolūtajiem pastarīšiem no Bauskas, bet trešais panākums gūts tieši mačā ar "Ķekavu".

Par rezultatīvāko spēlētāju "Ogres vilku" rindās regulārajā sezonā kļuva Markuss Januševskis, savācot 40 (24+16) punktus. Praktiski visu sezonu līderis bija Elvijs Jankovskis, kurš gan beigās ar 39 (25+14) punktiem palika otrais. Nākamais rezultatīvākais ir aizsargs Stefans Roberts Dimza ar 19 (6+13) punktiem. Salīdzinājumam, "Ķekavas" vadošie florbolisti nevar lepoties ar līdzvērtīgu punktu daudzumu, jo viņu rezultatīvākais florbolists Kristaps Laugalis iekrāja vien 29 (10+19) punktus, kamēr Artūram Narogam izdevās tikt pie 23 (19+4) punktiem, esot "Ķekavas" pārliecinoši labākajam vārtu guvējam.

Regulārās sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Ķekava" savā laukumā ierādīja ogrēniešiem vietu, sagraujot konkurentus ar rezultātu 14:3. Spilgta cīņa Narogam, kuram četri vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle, bet četrus punktus iekrāja Laugalis un Renāts Degins. Ogrēniešiem Jankovskis tajā spēlē tika pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles, saņemot mača labākā spēlētāja balvu. Krietni spraigāka izvērtās abu komandu savstarpējā spēle Ogrē, kur mājinieki vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām bija minimālā vadībā ar 2:1. Lai gan uzvaru pamatlaikā nosargāt neizdevās, papildlaika pēdējā minūtē Patriks Brieže tomēr atnesa uzvaru ogrēniešiem. Interesanti, ka arī šajā spēlē Ogres komandā par labāko atzina Jankovski, kurš gan pie punktiem netika. Tikmēr "Ķekava" rindās labākā spēlētāja balva tika vārtsargam Robertam Blumbergam, kuram 22 atvairīti metieni.

Play-out sērija norisināsies līdz kādas komandas divām uzvarām. Pirmā spēle tiek aizvadīta zemākstāvošās komandas mājās, bet divas nākamās – augstākstāvošās komandas mājās. Komanda, kas uzvarēs sērijā, noslēgs čempionātu, bet zaudētājiem sava piederība Elvi florbola līgai būs jāturpina pierādīt līdzīgā sērijā ar otra pāra zaudētājiem.

Šovakar spēles sākums Ogres 1. vidusskolas sporta zālē paredzēts pulksten 20:00.