Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmieras derbijs un Ādažu cerības atgriezties pie panākumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmieras derbijs un Ādažu cerības atgriezties pie panākumiem
Gvido Lauga un Ingars Matisons pirms abu komandu spēles Latvijas-Igaunijas līgā, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas divas cīņas. Vispirms pulksten 19:30 FBK SĀC centīsies pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju, uzņemot “Lielvārde/FatPipe”. Pusstundu vēlāk Valmierā sāksies pilsētas derbijs starp vietējo komandu un “Rubeni”.

“FBK SĀC” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 19:30 Ādažos un kluba Youtube kanālā)

Ādažnieki tradicionāli sekmīgi iesāka sezonu, pēc trijām spēlēm atrodoties tabulas augšgalā. Taču pēdējos trijos mačos nācies piedzīvot trīs neveiksmes, turklāt bez reālām cerībām uz punktu izcīnīšanu. Tā rezultātā SĀC ar astoņiem punktiem sešās spēlēs jau ir izstumti ārpus labāko astotnieka, ieņemot devīto ailīti. Panākums mačā pret čempioniem varētu ļaut atgriezties play-off zonā, lai gan to paveikt būs ļoti sarežģīti. Komandas uzbrukuma līderis Alvis Dāle sešās spēlēs iekrājis 10 (7+3) punktus, esot vienīgais ar divciparu skaitli punktu ziņā. Tuvākie sekotāji ir Kristers Orlovs ar 7 (5+2) un Dēvids Osītis ar 6 (2+4) punktiem, kuri izlaiduši attiecīgi vienu un divas spēles.

Lielvārdes komandai pirms pāris dienām bija paredzēta spēle Latvijas-Igaunijas florbola līgā, taču mačs pret “Rubeni” tika atcelts pretinieku slimības dēļ. Interesanti, ka Elvi līgā pēdējā spēle tika aizvadīta tieši Kocēnos pret “Rubeni”, kad tika piedzīvota neveiksme ar 4:5. Tieši šī pēdējā neveiksme čempionus ar 12 punktiem sešās spēlēs atsvieda uz piekto pozīciju, bet šovakar komanda var uzlēkt līdz pat otrajai ailītei tabulā. Komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon ir Niks Blumfelds ar 14 (9+5) punktiem, kuram ar 12 punktiem seko Sandis Mihailovskis (9+3) un Oskars Tūtāns (6+6). Interesanti, ka komandas pieteikumā parādījušies divi jaunie florbolisti Renārs Hugo Bļass un vārtsargs Raivis Masiulis, kā arī jau krietni pieredzējušākais Rūdis Žukelis, kurš savulaik bija starp kluba līderiem, bet Latvijas čempionātā nav spēlējis kopš 2020./21. gada sezonas.

Spēles sākums Ādažu sporta centrā šovakar pulksten 19:30 un mača video tiešraidi būs iespējams vērot FBK SĀC Youtube kanālā. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Mikus Leo Roze un Miks Radvils, kuri šādā tandēmā tiesāja Lielvārdes mājas spēli pret “RTU/Rockets” šī mēneša sākumā.

“FBK Valmiera/Betsafe” – “Rubene” *pulksten 20:00 Valmieras OC un Sportacentrs.com)

Pēc neizteiksmīgā zaudējuma Ķekavā, valmierieši pratuši uzvarēt divās pēdējās spēlēs, taču pārlieku lielā eiforijā krist nav pamata, jo panākumi izcīnīti pār divām izteikti vājākajām čempionāta komandām – “Bausku” un “RTU/Rockets”. Tas finālistiem ļāvis iekļūt labāko astotniekā, bet ne vairāk – komandai pašlaik sešās spēlēs deviņi punkti kas dod tieši astoto vietu. Tajā pašā laikā turnīra tabula ir tik blīva, ka pie dažādu apstākļu sakritības valmierieši šovakar astoto vietu var nomainīt pret trešo. Vai – tikpat labi – izkrist uz devīto ailīti. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 12 (9+3) punktiem ir kapteinis Mārtiņš Broks, kurš pirms nedēļas nepiedalījās abu klubu savstarpējā cīņā Latvijas-Igaunijas līgā, kad valmierieši uzvarēja papildlaikā. Pēdējos mačos rezultatīvs bijis Pāvels Semjonovs, kurš ar 7 (2+5) punktiem tagad ir otrs rezultatīvākais, apsteidzot Matīsu Salmiņu, kuram 6 (3+3) punkti.

Lielais jautājums ir par “Rubenes” komandas gatavību šīvakara spēlei un tās sastāvu. Pirms nedēļas komanda vien 12 spēlētāju sastāvā vareni sāka Latvijas-Igaunijas līgas maču pret Tallinas “Sparta”, taču visai spēlei spēki nepietika un nācās piedzīvot zaudējumu. Savukārt vēl viena spēle pret “Lielvārde/FatPipe” pirms divām dienām pat tika atcelta. Komandas trīs rezultatīvākie florbolisti joprojām ir pirmās maiņas uzbrucēji Matīss Celms (9+3), Jēkabs Keišs (3+9) un Ingars Matisons (7+1), no kuriem pret igauņiem nespēlēja vienīgi kapteinis Keišs. Komanda pieteikumā iekļāvusi 18 gadus jauno vārtsargu Ričardu Jurjāni, kas, visticamāk, būs Roberta Trepša dublieris, jo Lauris Knoks bija viens no spēlētājiem, kurš nebija kopā ar vienību mačā ar “spartiešiem”.

Šovakar spēles sākums pulksten 20:00 un spēles video tiešraide pieejama portālā Sportacentrs.com. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis. Šādā duetā abi pēdējo reizi Elvi līgas maču vadīja oktobra ievadā, kad “Rubene” soda minūtēm pārbagātā spēlē svinēja panākumu Ulbrokā.