Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/Fat Pipe" sēriju pret "Rubeni" sāk ar uzvaru viesos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/Fat Pipe" sēriju pret "Rubeni" sāk ar uzvaru viesos
Didzis Nemme (#15), "Lielvārde/Fat Pipe". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sēriju ar uzvaru sākusi komanda "Lielvārde/Fat Pipe", kas šodien Kocēnu sporta namā ar 3:2 pārspēja pašreizējo čempioni "Rubeni". Lielisku maču aizvadīja jaunais lielvārdietis Didzis Nemme, kura kontā viens gols un viena rezultatīva piespēle. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts ir 1:0.

Kocēnu "Rubene" regulārajā turnīrā izcīnīja augsto 2. vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā pretiniecēs dabūja komandu "Oxdog Ulbroka LU". Sēriju kocēnieši sāka ļoti pārliecinoši, savā laukumā uzvarot ar 5:4 pagarinājumā un 5:1, bet Ulbrokā – ar 6:3. Rezultāts sērijā bija 3:0, pašreizējai čempionu kausa īpašniecei, lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja vairs tikai vienu panākumu, bet tas tik viegli rokā nedevās. Vispirms Ulbrokas florbolisti savā laukumā tika pie pirmās uzvaras – 8:5, bet pēc tam viesos spēja uzvarēt papildlaikā – 3:2. Sērijas kopvērtējumā atgriezās intriga, jo kocēnieši atradās vadībā tikai ar 3:2, turklāt nākamais mačs bija jāaizvadā Ulbrokā. Sērijas sestajā mačā "Rubene" svinēja uzvaru pagarinājumā – 5:4, sērijā triumfējot ar 4:2.

Komandai "Lielvāde/Fat Pipe" (6. vieta) ceturtdaļfinālā nūjas bija jākrusto ar ambiciozo FBK "Valmiera" (3. vieta), kas regulāro turnīru noslēdza ar desmit pēc kārtas gūtām uzvarām. Jau pirmajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē, kas notika Valmieras Olimpiskajā centrā, lielvārdieši pārtrauca pretinieku panākumu sēriju, uzvarot papildlaikā – 5:4. Jau nākamajā mačā valmierieši revanšējās ar 4:2, sērijā atjaunojot līdzsvaru – 1:1. Duelis pārcēlās uz Lielvārdi, bet tur divas uzvaras guva mājinieki (6:2 un 5:4), sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1. Sērijas piektais mačs norisinājās Valmierā, bet arī tajā veiksme bija lielvārdiešu pusē, kas svinēja panākumu ar 5:3. Visā sērijā "Lielvārde/Fat Pipe" bija pārāka ar 4:1.

Pusfināla sērijā sava laukuma priekšrocība ir "Rubenei", tāpēc cīņa sākās Kocēnu sporta namā. Izskatījās jau, ka pirmais periods paies bez vārtu guvumiem, bet 17. minūtē lielvārdietis Didzis Nemme pārtvēra bumbiņu, aizskrēja pretuzbrukumā un guva vārtus – 1:0. Šis gols viņam ir īpašs, jo jaunajam florbolistam tas ir pirmais vārtu guvums Virslīgā. Arī otrajā trešdaļā fiksēts tikai viens vārtu guvums – 33. minūtē Nemmes piespēli rezultatīvi izmantoja Juris Sandis Jēgers – 2:0. 45. minūtē izcili precīzs metiens padevās lielvārdiešu aizsargam Dināram Vaitaitim – 3:0.

Mājinieki pie pirmā vārtu guvuma tika tikai 46. minūtē, kad trāpīgi meta kocēniešu kapteinis Ingars Matisons – 1:3. Jau 56. minūtē laukuma saimnieki sāka mainīt savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Pamatlaika pēdējā minūtē viesiem vēl nācās aizstāvēties četru laukuma spēlētāju sastāvā. 17. sekundes pirms pamatlaika beigām Matisons guva vēl vienus vārtus, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam – 2:3. Atlikušo laiku viesu aizsardzība izturēja un "Lielvārde/Fat Pipe" varēja svinēt uzvaru ar 3:2, pusfināla sērijas ievadā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Didzis Nemme, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Arī Kocēnu komandā labāka spēlētāja balva tika rezultatīvākajam florbolistam – kapteinim Ingaram Matisonam, kurš guva abus vārtus. Sērijas otro spēli abas komandas aizvadīs jau rīt, 27. martā, turpat Kocēnu sporta namā. Mača sākums pulksten 16.00.

"Rubene" - "Lielvārde/Fat Pipe" 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Metienu attiecība:
23:15 (8:6; 6:5, 9:4)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Ingars Matisons 2 (2+0), Ivo Balodis 1 (0+1), Matīss Celms 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Didzis Nemme 2 (1+1), Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Dinārs Vaitaitis 1 (1+0).

ELVI florbola līgas izslēgšanas spēles šonedēļ

DatumsLaiksStadijaSpēleRezultāts
26.marts16:001/2Rubene - Lielvārde/Fat Pipe2:3
16:001/2Lekrings - Talsu NSS/Krauzers11:6
27.marts16:001/2Lekrings - Talsu NSS/Krauzers
16:001/2Rubene - Lielvārde/Fat Pipe

ELVI florbola līgas pusfinālu pāri

KomandasRezultāts sērijā
Lekrings - Talsu NSS/Krauzers1:0
Rubene - Lielvārde/Fat Pipe0:1

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...