Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Lielvārde" jau ceturtdaļfinālā, uzvar arī "Rubene", FK "Bauska" un "Ulbroka"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" jau ceturtdaļfinālā, uzvar arī "Rubene", FK "Bauska" un "Ulbroka"
"Lielvārde"
Foto: Ritvars Raits

Šodien notika četras Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas astotdaļfināla spēles. Ceturtdaļfinālā jau iekļuva "Lielvārde", kas arī trešajā mačā pārspēja "Latgranula/Līgatne", šoreiz ar 5:2. Uzvaras izcīnīja arī Kocēnu "Rubene", kas savā laukumā ar 9:4 sagrāva Stalbes "Pārgauju", FK "Bauska", kas savā laukumā pagarinājumā ar 5:4 pārspēja "Talsi/Triobet", un "Ulbroka", kas Liepājā ar 7:3 uzvarēja "Kuršus".

Kocēnu "Rubene", pirmo reizi sērijā būdama laukuma saimnieces lomā, maču uzsāka vareni – pirmajās trijās minūtēs tika gūti trīs vārti (3:0) un "Pārgaujas" treneris Ilvars Balodis bija spiests pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Tas it kā nedaudz savāca Stalbes komandu, kura pirmo periodu zaudēja tikai ar 1:3. Toties otrās trešdaļas vidū stalbiešu murgs atsākās ar jaunu sparu – viesi ātri vien nokļuva zaudētājos ar 1:7, perioda izskaņā vienus vārtus gan atguva – 2:7. Pēdējā trešdaļā notika vairs tikai formalitāšu kārtošana - katra komanda iemeta pa diviem vārtiem, kas nozīmēja, ka "Rubene" ir uzvarējusi ar 9:4, pagarinot sēriju – rīt turpat Kocēnos abas komandas krustos nūjas vēlreiz. Uzvarētāju rindās veseli trīs florbolisti savāca pa četriem rezultativitātes punktiem – Kristaps Priede, Guntis Šverns un Jānis Grundšteins.

FK "Bauska" sastāvā atkal nebija uzbrukuma līdera Māra Akmentiņa, kurš esot devies atpakaļ uz ārzemēm, bet mājiniekus tras netraucēja jau pirmajā periodā izvirzīties vadībā ar 3:1. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – 4:2. Pēdējo periodu nedaudz aktīvāk aizvadīja "Talsi/Triobet" florbolisti, kuriem izdevās ne tikai samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (3:4), bet arī panākt izlīdzinājumu – 4:4, ar tādu rezultātu noslēdzās spēles pamatlaika. Pagarinājumā tika izdarīts tikai viens metiens – jau otrās minūtes sākumā talsenieku vārtsargu pārspēja Pēteris Zeltiņš, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 5:4 un vadību sērijā ar 2:1.

Līgatnē notikušajā spēlē rezultātu atklāja mājinieki (1:0), arī pēc pirmā perioda ar minimālu pārsvaru vadībā atradās "Latgranula/Līgatne" – 2:1. Kā izrādījās, atlikušajās 40 minūtēs vārtus guva tikai Lielvārdes florbolisti, kas pēc otrās trešdaļas bija izvirzījušies vadībā ar 3:2, bet visā mačā bija pārāki ar 5:2. Līdz ar to "Lielvārde" ir pirmā komanda, kas pārvarēja astotdaļfināla barjeru un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur to jau gaida SK "Selver/Tahe".

"Lielvārdes" galvenais treneris Atis Blinds sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka beidzot ir pilnībā apmierināts ar savas komandas sniegumu un spēles rezultātu. Acīmredzot bargie vārdi, kurus viņa padotie dzirdēja pēc iepriekšējā mača, ir trāpījuši pareizajā vietā. Runājot par šodienas spēli, treneris uzsvēra, ka, pirmkārt, ir apmierināts ar lielvārdiešu sniegumu aizsardzībā, bet, otrkārt, ar to, ka viņus neizsita no līdzsvara pretinieku provokācijas - ne gadījums ar spēles formām, kuras nācās nomainīt, ne arī līgatniešu pieprasītā spēles inventāra pārbaude. Kā izrādās, uz to uzķērās viens no pieredzējušākiem "Lielvārdes" spēlētājiem, kuram nūja bija vienas firmas, bet lāpstiņa - citas. Rezultātā - sarkanā kartiņa un piecu minūšu noraidījums. Skaitlisko noraidījumu mājinieki izmatoja, bet drīz vien arī paši kļūdījās - "Latgranula/Līgatne" uzbrukuma līderis saņēma tādu pašu sodu par atklātu sitienu pretiniekam. Kopumā, kā atzina Atis Blinds, spēlē bija ļoti daudz noraidījumu, kurus lielākoties gan saņēma laukuma saimnieki.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 26. februāris

"Rubene" – SK "Pārgauja" 9:4 (3:1, 4:1, 2:2)

Metienu attiecība:
37:28 (14:13, 12:7, 11:8)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Kristaps Priede 4 (3+1), Guntis Šverns 4 (3+1), Jānis Grundšteins 4 (1+3), Ivars Jēkabsons 3 (0+3), Atis Stepāns 2 (2+0).
SK "Pārgauja" – Gatis Gailis 2 (2+0), Ingus Balodis 2 (0+2).

FK "Bauska" – "Talsi/Triobet" 5:4 (3:1, 1:1, 0:2, 1:0)

Metienu attiecība:
38:35 (11:9, 13:11, 13:15, 1:0)
Rezultatīvākie:
FK "Bauska" – Elvijs Artimovičs 2 (1+1).

"Kurši" – "Ulbroka" 3:7 (1:2, 0:1, 2:4)

Metienu attiecība:
38:35 (15:8, 10:10, 13:17)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Miķelis Krūms 2 (1+1).
"Ulbroka" – Kaspars Šķēls 4 (3+1), Jānis Kokins 3 (3+0), Kārlis Bulāns 2 (1+1), Jānis Jaunzems 2 (0+2).

"Latgranula/Līgatne" – "Lielvārde" 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)

Metienu attiecība:
25:30 (11:12, 5:8, 9:10)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Artis Savins 3 (2+1), Artūrs Skadiņš 2 (0+2).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...