Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Ķekava/RB&B” pret regulārās sezonas uzvarētājiem meklēs punktus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekava/RB&B” pret regulārās sezonas uzvarētājiem meklēs punktus
Epizode no abu komandu pirmā apļa spēles Kocēnos, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānota viena spēle, kurā “Ķekava/RB&B” uzņems “Rubeni”, kas jau nodrošinājusi pirmo vietu regulārajā sezonā. Iespējams, ka komandām var sanākt savā starpā tikties arī ceturtdaļfināla sērijā.

“Ķekava/RB&B” – “Rubene” (pulksten 20:00 Ķekavas SN)

Neatkarīgi no atlikušo spēļu rezultātiem “Rubene” jau ir nodrošinājusi pirmo vietu un uzvaru regulārajā sezonā. 18 mačos vienība izcīnījusi 44 punktus, tādējādi par sešiem punktiem apsteidzot Talsu komandu. Kurzemnieki viņus var noķert, bet ne apsteigt, jo zaudējuši abās savstarpējās spēlēs. Tikmēr Ķekavas komandas iespējamā noslēguma vieta turnīra tabulā pašlaik var būt robežās no piektajai līdz pat astotajai. Nospēlējot neveiksmīgu regulārās sezonas izskaņu, Ķekava par panākt to, ka otro sezonu pēc kārtas ceturtdaļfinālā jākrusto nūjas tieši ar šodienas pretiniekiem, kurus pērn diezgan pārliecinoši uzvarēja ceturtdaļfināla sērijā.

Pēdējā spēlē “Ķekava/RB&B” savās mājās pirms nedēļas pārliecinoši ar 9:2 apspēlēja “RTU/Rockets”, tādējādi tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas. Ar četrām piespēlēm tajā spēlē atzīmējās Toms Gredzens (6+11), bet Klāvs Jansons (16+7) tika pie otrā hat-trick sezonā un otrā nedēļas laikā. Komandas rezultatīvākais florbolists joprojām ir Toms Ķeirāns (19+13), kurš pie punktiem ticis jau 17 spēlēs pēc kārtas, esot ar garāko aktīvo šāda veida sēriju Elvi līgā. Jansonam turpretim ir pašlaik garākā spēļu sērija ar vārtu guvumiem, jo komandas līderis pie precīza metiena ticis jau astoņās spēlēs pēc kārtas. Pēdējās divas spēles izlaidis Markuss Januševskis (17+12), kurš tādējādi atdevis komandas labākā punktu guvēja godu.

“Rubene” uzvarējusi pēdējās trīs spēles, allaž pie panākuma tiekot ar minimālu vienu vārtu pārsvaru. Uzvaras gan izcīnītas pār spēcīgiem pretiniekiem no Lielvārdes, Valmieras un Cēsīm, bet regulārās sezonas izskaņā kalendārs ir nedaudz pateicīgāks. Pret cēsniekiem ar diviem vārtiem izcēlās Ingars Matisons (20+4), bet komandas līderis Matīss Celms (26+12) pievienoja divas rezultatīvas piespēles. Otrs rezultatīvākais komandā ir kapteinis Jēkabs Keišs ar 31 (11+20) punktu, kuram ar 28 (13+15) punktiem seko Dāvis Zēmelis.

Abu komandu savstarpējā spēlē Kocēnos mājinieki līdz pat 30. minūtei nespēja gūt vārtus, kad Dāvis Zēmelis izmantoja skaitlisko vairākumu. Pēc pieticīgā rezultāta spēles ievadā, turpinājumā laukuma saimnieki pamatīgi uguņoja ar vārtu guvumiem, tiekot pie drošas uzvaras ar 10:5. Zēmelim divi vārti un viena piespēle, kamēr viesiem tāda pati statistika Reinim Melgailim.

Vienīgā šīvakara Elvi līgas spēle sāksies pulksten 20:00 un maču vadīs tiesnešu pāris Imants Vīnkalns un Mārtiņš Gross. Interesanti, ka tas pats tiesnešu pāris vadīja komandu savstarpējo spēli Kocēnos.