Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Rubene" un "Lekrings" uzvar pamatlaikā, "Lielvārde" - pagarinājumā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" un "Lekrings" uzvar pamatlaikā, "Lielvārde" - pagarinājumā
"Latgranula/Līgatne" vs "Lielvārde"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgā tika aizvadītas trīs spēles. Kocēnu "Rubene" savā laukumā ar 6:4 salauza Stalbes "Pārgaujas" pretestību, Cēsu "Lekrings" viesos ar 9:1 sagrāva "Talsi/Triobet", bet "Lielvārde" arī viesos tikai papildlaikā ar 4:3 pārspēja "Līgatne/Latgranula", uzvaras vārtus guva Toms Akmeņlauks.

Kocēnos notikusī spēle bija ļoti sīva – līdz pat pēdējās trešdaļas vidum prognozēt uzvarētāju nebija iespējams. Lai arī "Rubenei" bija ievērojams teritoriālais pārsvars, pēc pirmā perioda mājinieki atradās vadībā tikai ar 2:1, bet pēc otrā rezultāts bija neizšķirts – 3:3. Arī mača 51. minūtē uz rezultātu tablo jau kārtējo reizi bija līdzsvars – 4:4. Tikai tad kocēniešiem izdevās iegūt izšķirošos pārsvaru, divu minūšu laikā gūstot divus vārtus – 6:4. Nelielais handikaps veiksmīgi tika nosargāts līdz pat finālsignālam. Uzvarētāju rindās ar sen neredzētu rezultativitāti izcēlās Jānis Peičs – viņa kontā četri punkti, tostarp arī uzvaras vārti.

"Rubenes" uzbrucējs Ivars Jēkabsons portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka šīvakara uzvarai ir īpaša nozīme, jo tā ir pirmā šosezon, kas izcīnīta trenera Sergeja Aleksandrova vadībā. Līdz šim bijis tā, ka kocēnieši spēlējuši skaisti, bet zaudējuši, šoreiz tā spēle neesot bijusi skatāma, toties izcīnīta uzvara - tā esot labāk. Arī pretiniekiem ne īpaši veicies uzbrukumā, jo, ja viņi būtu realizējuši kaut daļu no savām iespējām, rezultāts būtu bijis pavisam pretējs. Treneris Aleksandrovs, atgriežoties pie "Rubenes" stūres, nekādas radikālas pārmaiņas nav ieviesis, tomēr pozitīvais efekts jau ir - komandai ļoti uzlabojusies treniņu apmeklētība, arī spēles laikā ir daudz vieglāk, ja visu koriģē treneris, nevis paši. Jānim Peičam šosezon ar rezultativitāti neveicās, viņš pats pat esot izteicies, ka uzlikts lāsts. Patīkami, ka šodien Jānis beidzot "izšāvis". Toties pašam Ivaram šodienas spēlē nepavisam neesot veicies...

Pavisam cits raksturs bija Talsos aizvadītajai spēlei. Mājinieki bez sava pamatvārtsarga Māra Roņa jau pirmā perioda laikā bija nokļuvuši iedzinējos ar 0:3. Otrajā trešdaļā vienus vārtus talsenieki atguva – pēc Pētera Freimaņa piespēles izcēlās Artis Raitums – 1:3. Kā izrādījās, tie bija laukuma saimnieku goda vārti, jo pēdējā periodā Cēsu "Lekrings" florbolisti iemeta vēl sešus golus, paši neielaižot nevienus – 9:1. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais bija komandas kapteinis Mārtiņš Rajeckis – četri punkti.

Lai noskaidrotu uzvarētājus Līgatnē notikušajā spēlē, ar 60 pamatlaika minūtēm izrādījās par maz. Pirmo periodu ar 1:0 uzvarēja "Lielvārde", bet spēles vidū viesiem bija jau divu vārtu pārsvars – 3:1. Toties "Latgranula/Līgatne" spēlētāji sāka aktīvāk apdraudēt savu pretinieku vārtus, vēl otrās trešdaļas beigās vienu golu atgūstot, bet pēdējā perioda sākumā panākot izlīdzinājumu – 3:3. Līdz nākamajam vārtu guvumam, kas izrādījās uzvaru nesošais, skatītājiem nācās gaidīt vairāk kā 20 minūtes. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (3:3), bet pagarinājuma 3. minūtē lielvārdieša Mika Valpētera piespēle atrada Tomu Akmeņlauku, kurš nekavējās raidīt bumbiņu līgatniešu vārtos – 4:3. "Lielvārde", pateicoties diviem izcīnītajiem punktiem, turnīra tabulā pakāpās uz 4. vietu.

"Lielvārdes" galvenais treneris Atis Blinds telefonsarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka šis mačs viņa vadītajai komandai izvērties ļoti smags. Un iemesls pat nebija tajā, ka lielvārdieši pirmo reizi spēlēja Līgatnes jaunajā sporta zālē, pie kuras grīdas tomēr jāpierod. Kā izrādās, Blinda audzēkņi pārāk maz meta pa pretinieku vārtiem, kā arī zaudēja mājiniekiem divcīņās. Tie vārti, kurus "Lielvārdes" spēlētāji guva, bija tiešām skaisti izspēlēti, bet vairāk iespēju viņiem praktiski arī nebija. Toties treneri iepriecināja tas, ka labi nospēlēja vārtsargs Igors Ivanovs, bez tam visa komanda ļoti pašaizliedzīgi darbojās aizsardzībā, lielu daļu mājinieku metienu bloķējot ar augumiem.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 26. janvāris

"Rubene" – SK "Pārgauja" 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)

Metienu attiecība:
41:26 (15:8, 10:12, 16:6)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Jānis Peičs 4 (2+2), Atis Stepāns 2 (2+0), Jānis Grundšteins 2 (1+1).

"Talsi/Triobet" – "Lekrings" 1:9 (0:3, 1:0, 0:6)

Metienu attiecība:
29:53 (10:16, 11:16, 8:21)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Mārtiņš Rajeckis 4 (2+2), Aleksandrs Abramovs 3 (2+1), Toms Rīsmanis 3 (1+2), Jānis Rajeckis 2 (1+1), Jānis Freivalds 2 (1+1).

"Latgranula/Līgatne" – "Lielvārde" 3:4 (0:1, 2:2, 1:0, 0:1)

Metienu attiecība:
36:31 (11:11, 15:11, 9:7, 1:2)
Rezultatīvākie:
"Latgranula/Līgatne" – Mārtiņš Bite 2 (2+0), Ronalds Arājs 2 (0+2).
"Lielvārde" – Miks Valpēters 3 (1+2), Toms Akmeņlauks 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  -1 [+] [-]

, 2011-01-26 22:19, pirms 14 gadiem
"Talsi/Triobet" – "Lekrings" 1:9
Wow, nebiju gaidijis tadu sagraavi