Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempione "Rubene" spraigā cīņā pārspēj debitanti FBK SĀC

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempione "Rubene" spraigā cīņā pārspēj debitanti FBK SĀC
Ingars Matisons (Kocēnu "Rubene"). Foto: floorball.lv

Pirmā no divām šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm norisinājās Ādažu sporta centrā, kur turnīra debitante FBK SĀC uzņēma čempioni "Rubeni" (Kocēni). Ļoti spraigā cīņā ar tikai vienu vārtu pārsvaru uzvarēja kocēnieši – 6:5. Rezultatīvākais čempionu rindās ar 3 (1+2) punktiem bija Ingars Matisons. Arī otrajā mačā uzvara tika gūta ar tikai vienu vārtu pārsvaru - vicečempione "Talsu NSS/Krauzers" Liepājā ar 8:7 pārspēja "Kuršus", uzvarētāju labā 4 (2+2) rezultativitātes punktus sakrāja spēlējošais treneris Artis Raitums.

Kocēnu "Rubene" Ādažos ieradās ar diviem pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem bagāžā, bet FBK SĀC neveiksmju sērija bija pat divas reizes garāka. Šīs spēles rezultātu 4. minūtē ar precīzu metienu atklāja mājinieki Krista Saldatenoka personā – 1:0. Viesi nekavējās atbildēt ar diviem vārtiem kas tika gūti četru minūšu laikā – 2:1. Pa golam ādažnieku vārtos iemeta Aivars Kristiāns Rullis un Toms Pētersons. Tomēr pirmajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās laukuma saimnieki, jo Raitis Ozols ar precīzu metienu bija panācis izlīdzinājumu (2:2), bet 20. minūtē Jānis Boroduška vēlreiz izvirzīja vadībā FBK SĀC – 3:2. Otrās trešdaļas laikā vadības grožus vēlreiz pārņēma Kocēnu florbolisti – 5:4, bet pēdējā periodā viņi pamanījās iegūt lielāko pārsvaru šajā mačā – 6:4. 55. minūtē mājinieki rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (5:6), bet galarezultātā laimīgu uzvaru ar 6:5 prata nosargāt "Rubene".

Vicečempione "Talsu NSS/Krauzers" laimīgi nosargā uzvaru Liepājā

"Talsu NSS/Krauzers", kas ir ne tikai līgas vicečempione, bet arī turnīra tabulas līdere, šovakar bija devusies uz Liepāju, lai mērotos spēkiem ar priekšpēdējās vietās īpašnieci FK "Kurši". Pirmajā periodā laukumā dominēja viesi, kas 20 minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 4:0. Pa bumbiņai laukuma saimnieku vārtos ieraidīja Matīss Fogelis un Toms Bitmanis, bet divas – Artis Raitums. Otrās trešdaļas sākumā savu rēķinu gūtajiem vārtiem atklāja arī liepājnieki – pēc Krista Ķemera un Toma Peniķa raidījumiem rezultāts kļuva 2:4. Perioda vidū Talsu florbolisti atjaunoja sev četru vārtu pārsvaru (6:2), bet pēdējās trešdaļas pirmajās divās minūtēs guva vēl divus vārtus, panākot jau 8:2. Grūti bija to paredzēt, bet liepājnieki gandrīz paveica neiespējamo, teju likvidējot viesu iespaidīgo handikapu. Pamatlaika pēdējo 12 minūšu laikā pa vienam golam iemeta Rihards Markuss Mednis, Sandis Lēvalds un Ralfs Polis, bet divus – Toms Peniķis (7:8). Liepājniekiem vēl bija nedaudz vairāk par divām minūtēm, lai vismaz atjaunotu neizšķirtu, bet komandas "Talsu NSS/Krauzers" aizsardzība vairs nekļūdījās – talsenieki varēja svinēt uzvaru ar 8:7.

Izmantotie resursi:
floorball.lv