Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kurzemnieku duelis cīņā par astotnieku

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kurzemnieku duelis cīņā par astotnieku
Valters Kalnietis
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien paredzēts izspēlēt trīs spēles, no kurām saistošākais varētu būt divu Kurzemes klubu mačs, jo abas komandas joprojām spraigi cīnās par iekļūšanu vadošo astotniekā. Šīs spēles translācija arī Sportacentrs.com

FK “Kurši” - “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 16:00 Liepājā un Sportacentrs.com

Liepājniekiem pēdējā laikā bijušas vairākas cīņas, kurās jau labu laiku pirms finālsvilpes zināms mača iznākums. Tādā veidā komanda diezgan savlaicīgi beidza reālu cīņu par uzvaru Valmierā un mājās pret Cēsu “Lekrings”, vienlaikus gana komfortabli paņemot savus punktus mājas mačos ar "Pārgauju” un “RTU/Rockets”. Ar rīdziniekiem vienība spēlēja vakar, kad pirmā perioda viducī nonāca iedzinējos ar 2:3,, taču turpinājumā neatstāja konkurentiem nekādas izredzes uz panākumu, triumfējot ar 14:6, mača gaitā iekrājot arī desmit vārtu pārsvaru. Spilgta spēle Kasparam Klameram (7+12), kuram divi vārtu guvumi un četras rezultatīvas piespēles, bet par labāko atzina Sandi Lēvaldu (16+5), kuram četri rezultatīvi metieni. Pēc izcīnītā panākumu liepājnieki ar 22 punktiem 15 mačos pakāpās uz septīto vietu, zemāk tabulā pabīdot pašreizējos valsts čempionus no Lielvārdes un savus šīsdienas sāncenšus no Talsiem. Pret “studentiem” lielisks bija arī Toms Akmeņlauks (14+21), kuram vieni gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles. Līdz ar to spēlējošais treneris ticis pie punktiem jau astoņās spēlēs pēc kārtas.

Piecas uzvaras pēdējās sešās spēlēs izcīnījuši “Talsu NSS/Krauzers”, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pēcspēles metienu sērijā pret tabulas līdervienību. Turpinot līdzīgā tempā, vieta vadošo astotniekā neizpaliks, bet pašlaik talsinieki joprojām atrodas aiz play-off zonas, 12 spēlēs iekrājot 19 punktus. Pirms pāris dienām komanda viesos ar rezultātu 8:3 noņēma “Ķekavas” komandas “skalpu”. Mača 12. Minūtē Talsu “vilki” atradās iedzinējos ar 1:3, taču nākamo 50 minūšu laikā savus vārtus neskartus nosargāja Valters Kasjaņenko, kamēr pašiem izdevās gūt septiņus vārtus. Pēdējā laikā lieliski spēlē Andrejs Šķerbergs, kuram šajā mačā divi vārtu guvumi un divas piespēles. Viņam un Artim Raitumam pie punktiem izdevies tikt pēdējās sešās spēlēs. Turklāt Raitums, kurš ilgstoši nevarēja tikt pie sava pirmā vārtu guvuma sezonā, tagad izcēlies ar precīzu metienu jau trijās spēlēs pēc kārtas.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle sezonā, jo uz Talsiem Liepājas komanda plāno doties pašā regulārās sezonas izskaņā - 23.maijā.

“Rubene” - “RTU/Rockets” pulksten 16:00 Kocēnos

Pēc sāpīga zaudējuma Irlavā, kur tika izsēts triju vārtu pārsvars, “Rubenes” vienība spēja pārvest maksimālo punktu skaitu no Bauskas un Stalbes. Kopumā vienība uzvarējusi piecas no pēdējām sešām spēlēm, kas turnīra tabulā Ivara Jēkabsona vadītajai komandai ļāvis pakāpties uz piekto vietu ar 25 punktiem 16 cīņās. Uzvarot šodien, komanda atgriezīsies vadošo kvartetā, no kura viņus vakar izstūma Irlavas vienība. Pēdējā mačā pret “Pārgauju” Kocēnu florbolisti tika pie gana komfortablas uzvaras ar rezultātu 8:4, lielisku cīņu aizvadot Jēkabam Keišam (11+6), kuram trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Tikmēr Reinim Mirkšam (18+11) atkal vārtu guvums un divas piespēles, līdz ar to viņš joprojām ticis pie punktiem pilnīgi visās čempionāta cīņās. Ilgu laiku viņš par garāko sēriju sacentās ar “Ķekavas” uzbrucēju Klāvu Jansonu, kurš savu punktu sēriju pārtrauca tieši spēlē pret turnīra tabulā pēdējā vietā esošajiem “RTU/Rockets”... Jāpiezīmē, ka ar 18 precīziem metieniem Mirkšs pašlaik ir čempionāta labākais vārtu guvējs, tiesa, vairāki konkurenti joprojām elpo pakausī.

“RTU/Rockets” vienība vakar vakarā spēlēja Liepājā, kur pašā spēles ievadā spēja izrādīt nopietnu pretestību “Kuršiem”, taču turpinājums izpalika, nespējot izvairīties no vēl viena sagrāves, šoreiz ar rezultātu 6:14. Komandai tā bija jau astotā neveiksme pēc kārtas un ar diviem izcīnītajiem punktiem līgas jaunpienācēji atrodas diezgan drošā pēdējā pozīcijā. Tas, ka komanda nespēlēs izslēgšanas turnīrā, kļuva skaidrs jau labu laiku iepriekš, bet drīz var pienākt brīdis, kad rīdzinieki zaudēs arī matemātiskas cerības uz TOP-8. Pēdējās spēlēs komandai bijusi ļoti vāja aizsardzība, jo pēdējās sešās spēlēs komanda ielaidusi 71 vārtus... Pēdējā spēlē Liepājā (6:14) par labāko atzina Mārtiņu Mickeviču (3+4), kurš vienīgais tika pie vairāk kā viena punkta - viņam divas rezultatīvas piespēles. Pa vienam punktam nopelnīja arī abi komandas rezultatīvākie spēlētāji Imants Lastovskis (9+7) un Mārtiņš Lapsiņš (9+6).

Rezultatīva izrādījās abu komandu pirmā savstarpējā spēle, kurā rīdzinieki pēc divām trešdaļām atradās vadībā ar 4:3, taču kārtējo reizi pietrūka spēki visam mačam. Vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām galvaspilsētas komanda zaudēja ar 7:8, bet beigās sagrāve ar 7:12. “Raķetēm” par labāko atzina Mārtiņu Lapsiņu, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Kocēnu komandā Jēkabam Keišam četri vārti un viena piespēle, bet MVP balva Arnijam Kuratņikam, kuram divi vārti un trīs piespēles.

“Bauska” - “Pārgauja” pulksten 18:00 Bauskā

Bauskā savā starpā sacentīsies divas no trim vājākajām čempionāta komandām. Baušķenieki 13 spēlēs sakrājuši vien septiņus punktus, bet abām komandām priekšā divas savstarpējās spēles. Uzvarot abos mačos, baušķenieki var noķert Stalbes komandu turnīra tabulā. Komandas sniegums gan nepārliecina, jo pēc pārliecinošās uzvaras pār “RTU/Rockets” sekojuši trīs zaudējumi, no kuriem divi bija pagalam bezcerīgi. Pēdējā spēlē gan ar 5:9 zaudēts “Rubenei”, lai gan mača ievadā baušķeniekiem bija divu vārtu pārsvars un 27.minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3. Neskatoties uz deviņiem ielaistajiem vārtiem, par labāko spēlētāju Bauskas komandā tika atzīts Elvis Holsts, bet Aivis Barkovskis (13+8) bija rezultativākais savā komandā ar trim punktiem. Aivis pie punktiem ticis četrās pēdējās čempionāta spēlēs un tikai vienā mačā no tiem, kuros viņš ir piedalījies, nācās palikt tukšā.

Arī Stalbes vienība pēdējo maču aizvadīja pret “Rubeni”, kad savās mājās piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 4:8. Komandai tā bija jau sestā neveiksme pēc kārtas, kas turnīra tabulā ar 13 punktiem neļauj atrasties augstāk par desmito vietu. Ņemot vērā, ka priekšā divas spēles ar tabulā zemāk esošajiem baušķeniekiem, šis ir pēdējais brīdis, kad sākt krāt punktus, lai astotnieks neaizmūk tālāk par jau tagad izveidojušajiem sešiem punktiem. Pret “Rubenes” komandu par labāko Stalbes vienībā atzina Emīlu Eglīti (5+5), kurš aizvadīja pirmo spēli kopš sezonas atsākšanās, viņam uzreiz ar diviem precīzajiem metieniem kļūstot par savas vienības rezultatīvāko florbolistu. Stabilāko sniegumu pēdējā laikā demonstrējis Edgars Puriņš (5+4), kurš pie punktiem ticis trijās pēdējās spēlēs.

Šovakar komandas spēkosies Bauskā, bet pēc piecām dienām vienībām gaidāma vēl viena spēkošanās, šoreiz jau Stalbes sporta zālē.