Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Mājiniekiem iespēja nostiprināt pozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mājiniekiem iespēja nostiprināt pozīcijas
Gūstot vārtus gan vairākumā, gan mazākumā, Bruno Beķeris nodrošināja pirmo uzvaru cēsniekiem, foto: Lauris Mihailovs (Lekrings)

Elvi florbola līgas pirmajos ceturtdaļfināla mačos pie uzvarām tika visas mājinieku komandas, lai gan labas iespējas bija arī visām četrām viesu komandām. Šodien cīņas turpināsies tajos pašos laukumos un vadošais kvartets lūkos vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas.

“Rubene” (#1) – “FBK Valmiera/Betsafe” (#8) (pulksten 16:00 Kocēnu SN un Sportacentrs.com)

Sērijas pirmajā mačā pie dramatiskas uzvaras papildlaikā ar rezultātu 7:6 tika laukuma saimnieki. Mājinieki cīņas pirmajā pusē trīsreiz iekrāja divu vārtu pārsvaru (2:0, 3:1, 4:2), taču otrā perioda vidū viesi septiņu minūšu laikā guva trīs vārtus, negaidīti pārņemot vadību. Sevišķi sekmīgs bija Gvido Lauga, kurš spēles ievadā nopelnīja trīs noraidījumus, bet turpinājumā atzīmējās ar trim rezultatīviem metieniem. Būtisks pavērsiens varēja notikt otrā perioda izskaņā, kad mājinieku vārtsargs Roberts Trepšs “koķetēja” ar 2+10 minūšu sodu, kas laukuma saimniekiem varētu likt veikt vārtsargu rokādi. Tomēr vārtsargs “tika cauri” ar divu minūšu sodu un zaudētiem vārtiem. Trešā perioda vidū “Rubene” nodemonstrēja ka viņi ir vieni no labākajiem, kad nepieciešama atspēlēšanās. Vispirms kapteinis Jēkabs Keišs ar sesto mēģinājumu realizēja skaitlisko vairākumu, bet jau pēc minūtes Juris Zilberts pretuzbrukumā uzņēmās iniciatīvu, bet punktu pielika Dāvja Zēmeļa metiens. Vienmuļā papildlaikā vairāk nekā piecu minūšu laikā tika izdarīts viens vienīgs metiens, taču kāds! Pretuzbrukumā Ingars Matisons, kurš guva šī mača pirmos vārtus, pielika arī punktu visai cīņai, metot bumbiņu vārtu tālajā augšējā stūrī – 7:6.

Matisons ar diviem vārtiem un vienu piespēli saņēma balvu kā labākais komandā, bet identiska statistika arī Dāvim Zēmelim un Jēkabam Keišam. Viesiem ar trim vārtiem atzīmējās Gvido Lauga, bet divi vārtu guvumi Gatim Liepiņam, kuram pirms tam sezonā kopumā bija izdevies tikt tikai pie viena precīza metiena.

Šodien spēles sākums Kocēnu sporta namā divas stundas agrāk – pulksten 16:00 un arī šoreiz spēli būs iespējams vērot Sportacentrs.com. Maču šodien apkalpos tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.

“Lekrings” (#3) – “Lielvārde/FatPipe” (#6) (pulksten 17:00 Cēsu SN un bezrindas.lv portālā)

Kopš pērnās sezonas ceturtdaļfināla sērijas starp abām komandām pagājis praktiski gads, taču vismaz pirmā spēle parādīja, ka nekas būtisks nav mainījies – abas komandas savstarpējās spēlēs ļoti lielu vērību velta spēlei aizsardzībā, skatītāju pūļus nepriecējot ar pārlieku daudz vārtu guvumiem. Pirmajā spēlē viesi bija tie, kas pirmie izvirzījās vadībā, kad pēc skaistas Armanda Savina piespēles epizodi ar vārtu guvumu noslēdza Rūdis Žukelis. Mājinieki gan ātri vien izlīdzināja rezultātu, kad skaitliskajā vairākumā bumbiņu no distances tuvajā stūrī ieraidīja Bruno Beķeris. Beķeris otrajā periodā tika pie vēl viena vārtu guvuma, šoreiz jau mazākumā, aizskrienot pa kreiso malu un izdarot netveramu metienu. Savukārt spēles izskaņā mājinieki prata nosargāt minimālo vadību, 15 sekundes pirms cīņas beigām Olafam Zvīnim, kurš atgriezies laukumā pēc ilgāka pārtraukuma, ar metienu no savas laukuma puses ieraidot bumbiņu viesu tukšajos vārtos – 3:1 un pirmā uzvara “lēcējpelēm”.

Ja laukuma saimnieki varēja doties laukumā teju optimālajā sastāvā, tad to nebūt nevarēja teikt par viesiem, kuriem spēles ievadā, līdzīgi kā Latvijas-Igaunijas finālturnīrā nevarēja palīdzēt Oskars Tūtāns. Savukārt vispār kopā ar komandu nebija divi ļoti svarīgi florbolisti – Juris Sandis Jēgers un Mariss Giņko. Tas nozīmē tikai to, ka Lielvārdes vienībai ir vēl rezerves, kur pielikt. Jautājums vienīgi - vai čempioni spēs progresēt jau sērijas otrajā mačā Cēsīs.

Spēles sākums, tāpat kā vakar, pulksten 17:00 un cīņas video tiešraidi iespējams vērot, iegādājoties skatīšanās tiesības portālā bezrindas.lv. Cīņu Cēsīs šodien vadīs tiesnešu pāris Aivars Māliņš un Mārtiņš Larinovs.

“Talsu NSS/Krauzers” (#2) – “Ķekava/RB&B” (#7) (pulksten 17:00 Talsu VĢ un FK Talsi Solidsport)

Regulārajā sezonā Talsu komanda savus pretiniekus abos mačos uzvarēja papildlaikā un tālu no tā nebija arī ceturtdaļfināla pirmajā mačā. Mājinieki pirmajā ceturtdaļfinālā praktiski visu maču aizvadīja bez sava līdera Jāņa Ragovska, kurš vien epizodiski parādījās laukumā. Tas gan netraucēja komandai ātri vien iekrāt divu vārtu pārsvaru. Otrā perioda izskaņā pēc pārliecinoši realizēta soda metiena Kristaps Laugalis panāca 3:3 neizšķirta, bet trešajā periodā Ķekavas komanda jau kārtējo reizi šajā čempionātā tika pie vārtu guvuma mazākumā. Pēdējais vārds pirmajā spēlē gan piederēja laukuma saimniekiem, kad Toma Akmeņlauka piespēli vārtu priekšā precīzā metienā pārvērta Andrejs Šķerbergs, tad pretuzbrukumu ar metienu no labās malas noslēdza Mariss Bergmanis, bet vēl vienu Akmeņlauka piespēli ar vārtiem nosvinēja Jānis Škutāns. Viesi gan vienus vārtus spēja atspēlēt, taču līdz kārtējam papildlaikam komandas nenokļuva.

Viesi pirmajā periodā bija aktīvāki, izdarot vairāk metienu par konkurentu vārtiem (28:19), taču kurzemnieki nospēlēja pietiekami pragmatiski, lai tiktu pie uzvaras. Uzvarētājiem rezultatīvākais bija jaunais Adrians Spunde, kurš ne tikai guva vienus vārtus, bet arī izdarīja divas piespēles. Viesiem Laugalim un Tomam Ķeirānam pa vārtiem un piespēlei.

Spēles sākums šodien stundu ātrāk nekā vakar (pulksten 17:00) un mača video tiešraidi būs iespējams vērot FK Talsi Solidsport kanālā. Cīņu apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.

“FS Masters/Ulbroka” (#4) – “Irlava” (#5) (pulksten 20:00 Ulbrokas SK un FS Masters Solidsport)

Zaudējuši abas savstarpējās spēles regulārajā čempionātā, Ulbrokas florbolisti neveiksmīgi uzsāka arī pirmo ceturtdaļfināla maču, diezgan ātri nonākot iedzinējos 0:2. Vispirms tika ļauts viesiem izcelties no ļoti tuvas distances, bet tad aizsardzībā tika bloķēts Kaspara Klamera tālmetiens, bet mirkli vēlāk no tās pašas pozīcijas Ginta Siliņa raidījumu nespēja neitralizēt ne laukuma spēlētāji, ne vārtsargs. Mājineiki gan ātri prata rezultātu izlīdzināt, taču atkal paviršība aizsardzībā noveda pie Edgara Taubes precīza metiena pēc stūra izspēles. Līdz perioda beigām gan mājinieki spēja lielā mērā salauzt konkurentu pretestību, gūstot trīs vārtus. Noslēdzošajā periodā divās maiņās spēlējošie viesi vēl tika līdz 4:5, taču Matīsa Kristiana Morozova, Rolanda Kovaļevska un Edija Šenberga vārti laupīja intrigu mača izskaņā uz “Masters’ svinēja 8:4 panākumu.

Ar hat-trick uzvarētājiem atzīmējās Rolands Kovaļevskis, kamēr viesiem Klameram un Siliņam vārti un rezultatīva piespēle. Domājams, ka vakar “Irlavai” bija labākas iespējas tikt pie uzvaras, nekā tas varētu būt šodien, ņemot vērā, ka divās dienās jāaizvada divas spēles, bet irlavnieki praktiski visu pirmo maču aizvadīja divos virknējumos, vien epizodiski laukumā laižot kādu no jaunajiem florbolistiem.