Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Lielvārdiešiem neizdodas apturēt Valmieras "vērsi"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Lielvārdiešiem neizdodas apturēt Valmieras "vērsi"
FBK "Valmiera". Foto: floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra otrajā pusē pamatīgi ieskrējusies FBK "Valmiera", kas svinējusi jau devīto uzvaru pēc kārtas, šovakar savā laukumā ar 14:5 sakaujot "Lielvārdi/Fat Pipe". Lielisks uzbrukumā bija Lauris Alvis Stiprais, kurš izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem. Citā spēlē turnīra tabulas trešās pozīcijas īpašniece "Talsu NSS/Krauzers" šovakar viesojās pie pēdējo vietu ieņemošās "Bauskas", ko sagrāva ar 15:4. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 7 (3+4) punktiem bija Toms Bitmanis.

FBK "Valmiera" Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņēma komandu "Lielvārde/Fat Pipe", kam pirmā apļa spēlē, kas 26. novembrī notika Lielvārdē, piekāpās ar 5:9. Interesanti, ka kopš tā mača valmierieši ne reizi nebija atstājuši laukumu, neizcīnot vismaz punktu, bet pēdējās astoņās spēlēs bija svinējuši tikai uzvaras. Atbildes spēles pirmās piecas minūtes pagāja bez vārtu guvumiem, bet tad rezultātu ar precīzu metienu atklāja lielvārdietis Aivis Kusiņš – 1:0. Pirmā perioda otrajā pusē vadības grožus savās rokās jau pārņēma laukuma saimnieki – 2:1, pa golam viesu vārtos iemeta Matīss Salmiņš un Lauris Alvis Stiprais. Spēles vidū valmierieši bija panākuši jau 5:1, turklāt vēl divi vārti Stiprā kontā. Pēc otrās trešdaļas bija skaidrs, ka lielvārdiešus no zaudējuma glābt varēja tika izcila veiksme – 8:3. Pēdējā periodā FBK "Valmiera" savu pārsvaru vēl palielināja un varēja svinēt jau devīto uzvaru pēc kārtas – 14:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma piecu vārtu autors Lauris Alvis Stiprais. 5 (2+3) punkti arī valmieriešu aizsargam Gatim Liepiņam, pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Mārtiņš Broks un Gvido Lauga, bet pa 2 (1+1) – Pāvels Semjonovs un Matīss Salmiņš. Par labāko Lielvārdes komandā atzina Sandi Mihailovski, kurš iemeta divus golus. Pa 2 (1+1) punktiem Jurim Sandim Jēgeram un Dināram Vaitaitim. FBK "Valmiera" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 44 punkti, bet joprojām 4. vieta. Veiksmes gadījumā valmierieši vēl var pakāpties pat uz 3. vietu, bet zemāk krist gan nevar. Komandai "Lielvārde/Fat Pipe" joprojām 33 punkti un 6. vieta. Pēc šī zaudējuma augstāk lielvārdieši vairs nevar tikt, bet atkāpties uz vienu vai pat divas vietas zemāk gan ir iespēja.

"Talsu NSS/Krauzers" pārliecinoši labāka par pastarīti "Bausku"

"Talsu NSS/Krauzers" viesojās pie "Bauskas" ko regulārā turnīra pirmā apļa mačā, kas 1. oktobrī notika Talsos, pieveica ar 6:3. Atbildes spēle izvērās divreiz rezultatīvākā, sevišķi pirmais periods, kura laikā abas komandas kopā guva 11 vārtus. Rezultātu jau 2. minūtē atklāja talsenieks Markuss Skadiņš (1:0). 6. minūtē vadībā ar 2:1 jau izvirzījās baušķenieki, kuru labā pa golam iemeta Everts Janušauskis un Kristiāns Čakāns. 12. minūtē rezultāts vēl bija neizšķirts (3:3), bet līdz pirmajam pārtraukumam triju vārtu pārsvaru ieguva Talsu komanda. Kā vēlāk izrādījās, otrajā un trešajā trešdaļā vārtus guva tikai viesi. Pēc otrā perioda "Talsu NSS/Krauzers" atradās vadībā ar 8:4, bet visā spēlē svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 15:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā tika atzīts Markuss Skadiņš, kuram šajā mačā divi goli. Tikpat vārtu arī Emīlam Krūmiņam, pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Armands Budreika, Dilans Kronentāls un Andris Blumbahs. Četrus golus iemeta Mariss Bergmanis, 5 (1+4) punkti spēlējošā trenera Arta Raituma kontā, bet rezultatīvākais ar 7 (3+4) punktiem bija Toms Bitmanis. Bauskas komandā neviens spēlētājs neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu, bet labākā spēlētāja balvu saņēma otro vārtu autors Kristiāns Čakāns. Komandai "Talsu NSS/Krauzers" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir 45 punkti un 3. vieta. Talseniekiem vēl ir iespēja gan pakāpties par vienu pozīciju augstāk, gan arī atkāpties uz 4. vietu. Komandai "Bauska" tabulā joprojām tikai četri punkti un neizbēgama pēdējā vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...