Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Kuršiem" liktenīga spēles 29. minūte

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Kuršiem" liktenīga spēles 29. minūte
Bez komentāriem...
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Atklātā florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šovakar notika viena spēle – FK "Kurši” viesojās pie "Lielvārdes” un cieta sakāvi ar 2:11. Liktenīga liepājniekiem izrādījās spēles 29. minūte, kuras laikā bumbiņa viņu vārtos paspēja paviesoties pat četras reizes.

Lai arī liepājnieki uz spēli bija ieradušies ar tikai 11 laukuma spēlētājiem un vienu vārtsargu, līdz pat spēles vidum nekas neliecināja par iespējamo sagrāvi. Pirmajā periodā mājinieki gan izvirzījās vadībā ar 2:0, bet "Kurši” vienus vārtus atspēlēja (2:1). Otrajā periodā līdzjutējiem vārtu guvumu nācās gaidīt vairāk kā astoņas minūtes, bet tas bija to vērts – 57 sekundēs "Lielvārde” četras reizes pārspēja pretinieku vārtsargu (6:1). Atlikušajā laikā notika vairs tikai formalitāšu kārtošana – pēc 2. perioda 7:1, 55. minūtē – 9:2. Spēles pēdējā minūtē laukumā izlidoja gluži laba beisbolene, kuru komandas biedri padeva Artim Savinam - . Pēc 15 sekundēm Artis guva arī savus ceturtos vārtus spēlē, nofiksējot galarezultātu – 11:2. Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti lielvārdietis Iļja Nazarovs un liepājnieks Mārtiņš Gross.

"Kuršu" galvenais treneris Mārtiņš Krūms portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka situācija ir tāda, ka virslīgā ir pieteikti tikai 14 laukuma spēlētāji, bet nevienā jaunās sezonas spēlē komanda nav bijusi pilnā sastāvā. Vienmēr uz spēli kaut kāda iemesla dēļ nav ticis kāds no līderiem, šoreiz tas bija Gints Siliņš un vēl trīs spēlētāji. Ja pirmajā maiņā ir pieredzējušie spēlētāji, tad otrajā ir visi jaunie - šosezon komanda tāda ir, un nekāds papildinājums nav gaidāms, jācer, ka uzlabosies spēlētāju sniegums.

Uz jautājumu, vai pašam negribējās iet vārtos, kad minūtes laikā tika ielaistas četras bumbiņas, treneris atbildēja, ka tas ir labs jautājums. Protams, ka komandu vieglāk vadīt no malas, bet kad ir tāds rezultāts, vienmēr gribas pārģērbties un doties laukumā. Krūms uzskata, ka spēlētājiem ir jāsakārto savas galvas un jāiemācās pašiem būt kā treneriem laukumā, jo nevar treneris visu laiku atkārtot vienas un tās pašas patiesības. Ir spēlētāji, kas Virslīgā spēlē ne pirmo sezonu - viņiem jāsāk saprast, ko nozīmē būt laukumā, kā ir jāspēlē un kādai jābūt pašatdevei. Florbols mums visiem ir tikai hobijs - tātad lieta, kas tev patīk, tādēļ tai sevi jāatdod par viseim 100 procentiem. Tas ir tas, kā mums reizēm pietrūkst...

"Lielvārdes" galvenais treneris Atis Blinds, lai arī bija smaidīgs, par saviem spēlētājiem teica sekojošo: "Rezultāts parāda, ka mums bija laba spēle, bet tajā pašā laikā mūsu ierasto kļūdu mazāk nepaliek. Protams, mūsu spēle bija kvalitatīvāka, bet vēl ir daudz, pie kā mums jāpiestrādā. Jāatzīst, ka pretinieki bija novājinātā sastāvā, arī mums nebija divu svarīgu spēlētāju - Kusiņa un Valpētera. Rezultāts ir labs, bet tā vēl nebija tā spēle, kādu es gribu redzēt."

Jautāts, kā apmierināts ar komandas papildinājumu - Artūru Skadiņu, treneris atzina, ka par šī spēlētāja atnākšanu priecājas, jo tas ir čalis ar pareizo attieksmi, kurš daudziem būs piemērs, kā ir jātrenējas. Pats galvenais ir tas, ka komandā parādās konkurence uz vietu pamatsastāvā, jo Blinda mērķis ir panākt, lai "Lielvārdei" ir trīs pilnas maiņas un vēl pāris lieku spēlētāju - lai būt cīņa par vietu sastāvā. Tad spēlētājiem būs pavisam cita attieksme.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 24. septembris

"Lielvārde" – "Kurši" - 11:2 (2:1, 5:0, 4:1)

Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Artis Savins 5 (4+1), Mārtiņš Zaikovskis 3 (3+0), Sandris Virsnītis 2 (2+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Juris Gribusts 2 (0+2).
"Kurši" – Raitis Bušs 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums

  +1 [+] [-]

, 2010-09-24 23:44, pirms 14 gadiem
Nepilnā sastāvā Kurši nevar izrādīt pretestību NEVIENAM virslīgas klubam.. Bez Siliņa ir ''čau''

  +2 [+] [-]

, 2010-09-24 23:47, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: Nepilnā sastāvā Kurši nevar izrādīt pretestību NEVIENAM virslīgas klubam.. Bez Siliņa ir ''čau''
Siliņš viens ar nevar neko izvilkt. Ja komanda nevar, tad nevar!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-24 23:55, pirms 14 gadiem
skumji, ka virslīgas līmenis turpina kristies. Jāaktualizē jautājums par līgas samazināšanu ja ne uz 10 komandām, tad 12 noteikti.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-25 00:24, pirms 14 gadiem
Forma rakstīja: skumji, ka virslīgas līmenis turpina kristies. Jāaktualizē jautājums par līgas samazināšanu ja ne uz 10 komandām, tad 12 noteikti.
turpina kristies tapēc ka līgā ienāk ļoti daudz jaunie spēlētāji līdz 18 gadu vecumam un tas, manuprāt, strādā nākotnes vārdā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-25 12:59, pirms 14 gadiem
nekaads limenis nekritaas! Vienkarshi Kursiem uz so speli bija pa iiss solins un truka komandas lidera! Pastieties ka Kursi pret Lekringu nospeleja- visu cienju!