Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Izslēgšanas spēles ar uzvaru sāk "Lekrings" un "Talsu NSS/Krauzers"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Izslēgšanas spēles ar uzvaru sāk "Lekrings" un "Talsu NSS/Krauzers"
Cēsnieki apsveic Bruno Beķeri ar vārtu guvumu. Foto: Lauris Mihailovs

Šovakar ar četrām cīņām startēja ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēļu turnīrs. Pirmā spēle notika Cēsu sporta kompleksā, kur vietējā komanda "Lekrings" uzņēma pašreizējo čempioni "Lielvārde/Fat Pipe". Mazrezultatīvā cīņā uzvaru ar 3:1 svinēja cēsnieki, kuru labā divus vārtus guva Bruno Beķeris. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām Cēsu komanda izvirzījusies vadībā ar 1:0. Ceturtdaļfināla sēriju ar uzvaru sākusi arī komanda "Talsu NSS/Krauzers", kas šovakar savā laukumā mačā pret "Ķekava/RB&B" pamatlaika pēdējās desmit minūtēs atspēlējās un galarezultātā svinēja uzvaru ar 6:5. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām talsinieki izvirzījušies vadībā ar 1:0, rezultatīvākais viņu rindās ar 3 (1+2) punktiem bija "jauniesauktais" Adrians Spunde.

Izslēgšanas spēles ar uzvaru sāk Cēsu "Lekrings"

Komandas "Lekrings" un "Lielvārde/Fat Pipe" šosezon tikušās jau četras reizes (pa divām ELVI līgā un Latvijas-Igaunijas florbola līgā). Visās spēlēs uzvarēja cēsnieki, kas ELVI līgas regulārajā turnīrā bija pārāki ar 9:5 un 9:4, bet Latvijas un Igaunijas līgā – ar 4:3 un 6:4. Protams, šovakar šie rezultāti bija jāaizmirst, jo izslēgšanas spēles ir pavisam kas cits.

Pirmos vārtus šīs sezonas izslēgšanas spēlēs guva Lielvārdes komanda Rūda Žukeļa personā, kurš 13. minūtē panāca 1:0 viesu labā. Jau nākamajā minūtē Cēsu florbolisti izmantoja savu skaitlisko vairākumu – 1:1, vārtus guva Bruno Beķeris. Otrajā trešdaļā fiksēts tikai viens vārtu guvums – savus otros vārtus šajā mačā iemeta Beķeris, turklāt brīdī, kad cēsnieki cīnījās skaitliskajā mazākumā – 2:1. Cīņas turpinājumā vārti netika gūti ļoti ilgi. Pamatlaika pēdējās divās minūtēs Lielvārdes florbolisti mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šoreiz šis gājiens neattaisnojās, vēl vairāk – 15. sekundes pirms pamatlaika beigām cēsnieks Olafs Zvīnis pārtvēra bumbiņu un raidīja to tobrīd tukšajos lielvārdiešu vārtos, nodrošinot komandai "Lekrings" uzvaru ar 3:1.

Rezultatīvākais šajā spēlē ar diviem vārtu guvumiem bija cēsnieks Bruno Beķeris, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina vārtsargu Raivi Puzuli, kurš atvairīja 15 no 17 pretinieku metieniem. Sērijas nākamo spēli abas komandas aizvadīs jau rīt, 25. februārī, kad krustos nūjas turpat Cēsu sporta kompleksā. Mača sākums pulksten 17.00.

"Lekrings" (3.) – "Lielvārde/Fat Pipe" (6.) 3:1 (1:1; 1:0, 1:0), sērijā: 1:0
Metienu attiecība:
18:25 (6:6, 8:8, 4:11)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Bruno Beķeris 2 (2+0), Olafs Zvīnis 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Rūdis Žukelis 1 (1+0), Armands Savins 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" izglābjas un sēriju sāk ar uzvaru

Komanda "Talsu NSS/Krauzers" ceturtdaļfināla sērijā tiekas ar komandu "Ķekava/RB&B", ar kuru regulārajā turnīrā cīnījās ļoti sīvi, abos mačos uzvarētājus noskaidrojot tikai papildlaikā. Viesos Talsu florbolisti ķekaviešus pārspēja ar 7:6. bet savā laukumā uzvarēja ar 5:4.

Arī šīsdienas mačā cīņa bija ļoti sīva. 12. minūtē pēc Adriana Spundes un Valtera Kalnieša vārtu guvumiem vadībā ar 2:0 bija izvirzījušies laukuma saimnieki talsinieki. Ļoti īsā laika posmā pa golam iemeta ķekavieši Endijs Kleistrovs un Klāvs Jansons, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 2:2. Pēc pirmā perioda vadībā ar 3:2 atradās laukuma saimnieki, jo viņu labā golu iemeta Andrejs Šķerbergs. Otrajā trešdaļā ķekavieši, pateicoties Kristapa Laugaļa realizētajam soda metienam, atjaunoja neizšķirtu – 3:3. 46. minūtē Toms Gredzens vadībā ar 4:3 pirmo reizi izvirzīja Ķekavas komandu. Cīņas turpinājumā trīs golus pēc kārtas iemeta laukuma saimnieki, izvirzoties vadībā ar 6:4. Vārtu guvumi Šķerberga, Marisa Bergmaņa un Jāņa Šķutāna kontā. Minūti pirms pamatlaika beigām ķekavietis Toms Ķeirāns vienus vārtus atspēlēja, tomēr uzvaru 6:5 varēja svinēt "Talsu NSS/Krauzers".

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Adrians Spunde, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divus golus iemeta Andrejs Šķerbergs, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Mariss Bergmanis. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma 5. golu iemetušais Toms Gredzens, bet rezultatīvākie ar 2 (1+1) punktiem bija Toms Ķeirāns un Kristaps Laugalis. Sērijas otro spēli abas komandas aizvadīs rīt, 25. februārī, turpat Talsos, mača sākums pulksten 17.00.

"Talsu NSS/Krauzers" (2.) – "Ķekava/RB&B" (7.) 6:5 (3:2; 0:1, 3:2), sērijā: 1:0
Metienu attiecība:
19:28 (6:10, 5:8, 8:10)
Rezultatīvākie:
"Talsu NSS/Krauzers" – Adrians Spunde 3 (1+2), Andrejs Šķerbergs 2 (2+0), Mariss Bergmanis 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (0+2), Jānis Škutāns 1 (1+0), Valters Kalnietis 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1).
"Ķekava/RB&B" – Toms Ķeirāns 2 (1+1), Kristaps Laugalis 2 (1+1), Toms Gredzens 1 (1+0), Klāvs Jansons 1 (1+0), Endijs Kleistrovs 1 (1+0), Reinis Melgailis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2024-02-24 21:17, pirms 2 mēnešiem
Nervi beigti Talsu spēlē. Ragovskim kāda trauma, ka tikai vienu nomaiņu izgāja laukumā? Šajā sērijā vajadzēs visi spēki. Prieks, par Adrianu. Spēlē pacietīgu, nobriedušu florbolu. Paldies, Kalnietim, kas radis iespēju spēlēt PO! Pārliecinošs sniegums viņam.