Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsīs atsākas Elvi florbola līga

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsīs atsākas Elvi florbola līga
Andris Rajeckis
Foto: Lekrings.lv

Pēc nepilnu divu nedēļu pārtraukuma ar spēli Cēsīs starp vietējo "Lekrings" un FK "Bauska" komandu cīņu atsāksies Elvi florbola virslīgas turnīrs vīriešu komandām.

Cēsnieki turnīru iesāka gana sekmīgi, tiekot pie panākumiem trijās no pirmajām četrām cīņām, vienīgi pret valmieriešiem neprotot izmantot savas iespējas, kas noveda pie zaudējuma. Taču pēdējā mačā pirms pārtraukuma pērnās sezonas bronzas medaļnieki nedaudz negaidīti savā laukumā ar 3:4 piekāpās virslīgas jaunpienācējiem "Irlava/Avant", kā rezultātā neizmantoja iespēju, nostiprināties labāko komandu kvartetā, pašlaik ar deviņiem punktiem ieņemot sesto pozīciju.

Ja "Lekrings" komandai tieši pēdējā spēle izvērtusies par līdz šim neizteiksmīgāko turnīrā, tad "Bauska", kas zaudējusi visās piecās spēlēs, turnīra tabulā atrodoties pēdējā pozīcijā, tieši pēdējā mačā izdevies zaudēt ar līdz šim mazāko starpību, savā laukumā ar 4:6 piekāpjoties "Lielvārde/FatPipe". Par reālu uzvaru pacīnīties gan bija grūti, jo spēles gaitā komanda bija nonākusi iedzinējos ar četru vārtu deficītu, vien spēles izskaņā rezultātu padarot nedaudz patīkamāku.

Cēsu vienībā labākais punktu guvējs šajā sezonā pašlaik ir Andris Rajeckis, kurš savācis 7 (4+3) punktus, kamēr Emīlam Dzalbam (5+1) un Jānim Rajeckim (3+3) ir pa sešiem nopelnītajiem punktiem. Tikmēr "Bauskas" vienībā rezultatīvākais ar 4 (4+0) punktiem ir Lotārs Melderis, Jānim Akmentiņam iekrājot nieka 3 (1+2) punktus. Mačs pret "Bausku" varētu kļūt par debijas cīņu Krišam Treimanim, kurš pievienojies vidzemniekiem, pārnākot no "Talsu NSS/Krauzers".

"Lekrings" ar vidēji 478 skatītājiem ir pašlaik apmeklētākā Elvi florbola līgas komanda. Tomēr spēle nedēļas vidū pret čempionāta pastarīti, turklāt tik vēlu (sākums pulksten 20:30) šo statistiku varētu manāmi pabojāt, liekot atkāpties no iesildītās pirmās ailītes. Baušķenieki ne reizi šosezon nav uzvarējuši ne spēles pirmo ne otro periodu, vienīgi trešo trešdaļu uzvarot vienā no mačiem. Tikmēr "lēcējpeles" līdz šim trešos periodus spēlēja teju perfekti, visu sabojājot pēdējā cīņā pret irlavniekiem.

"Lekrings" ir otra labākā komanda skaitliskajā mazākumā (85.7% neitralizācija), kamēr baušķenieki ir trešie sliktākie vairākuma realizētāji (16.6% realizācija). Ja ar uzbrukumu veidošanu "Bauskai" ir problēmas, tad pretinieku centienus izdodas jaukt samērā labi, jo mazākumā ar 75% neitralizāciju viņi ir trešie labākie.