Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Jēkabsons ar vicečempionu sniegumu nav apmierināts

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Viedoklis: Jēkabsons ar vicečempionu sniegumu nav apmierināts
Kocēnu "Rubene", Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Pēdējās divās sezonās Kocēnu “Rubene” spēlējusi Elvi florbola līgas finālā, vienā reizē kļūstot par čempioniem. Šajā sezonā komanda nav demonstrējusi to stabilāko sniegumu un to atzinis arī galvenais treneris Ivars Jēkabsons.

Līdz pasaules florbola čempionātam “Rubene” paspēja aizvadīt septiņas spēles, kurās tika iekrāti 11 punkti. Tas deva septīto vietu. Arī pēc čempionāta komanda vienu maču jau paspējusi aizvadīt, savās mājās gana pārliecinoši ar rezultātu 3:9 piekāpjoties “FS Masters/Ulbroka”, kas atrodas tabulas galvgalī.

“Nospēlēta ir trešā daļa no regulārā čempionāta un 11 iekrātie punkti neļauj būt apmierinātam ar sasniegto,” lakonisks bija komandas galvenais treneris Ivars Jēkabsons. Kocēnu komanda tikusi pie trim uzvarām, pārliecinoši sagraujot “RTU/Rockets” un “Bausku”, kā arī izmokot uzvaru Ādažos. Visas trīs komandas ir vājāko komandu kvartetā. Piecās pārējās spēlēs komanda piedzīvojusi neveiksmes, nopelnot punktus par zaudējumiem papildlaikos mājās ar valmieriešiem un izbraukuma spēlē Lielvārdē. Līdz ar to trenera neapmierinātība ir visnotaļ saprotama.

Interesanti, ka treneris Jēkabsons par sliktāko maču izcēlis uzvarēto spēli Ādažos pret FBK SĀC, kad Latvijas vicečempioni triumfēja ar 13:11. “Laba spēle no sākuma līdz beigu svilpei nav bijusi. Katrā cīņā ir labi spēles nogriežņi, kas mijušies ar neveiksmīgām epizodēm. Tie nereti ir sabojājuši spēles beigu rezultātu.”

Runājot par sezonas turpinājumu, kādu treneris to saredz savai komandai, Jēkabsons atzīst, ka “šajā sezonā “Rubene” ir kļuvusi vēl gados jaunāka, līdz ar to vienības sniegumam ir jāuzlabojas ar katru nākamo spēli.” Savukārt, lūdzot novērtēt, kuras no pretinieku komandām ir pārsteigušas pozitīvā vai negatīvā nozīmē, treneris atzīst, ka “man pašam pietiek lietas, par kurām domāt, lai uzlabotu savas vienības sniegumu. Līdz ar to nav laiks domāt par citu komandu nebūšanām.”

“Rubene” zaudējusi pēdējās divas spēles, bet šajā nedēļas nogalē komandai ieplānoti divi mači – vispirms sestdien jādodas uz izbraukuma spēli pret “Talsu NSS/Krauzers”, lai nākamajā dienā savās mājās uzņemtu “Irlavu”.