Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubenei" smagi nākusi uzvara pār debitantiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenei" smagi nākusi uzvara pār debitantiem
"Rubene"
Foto: Mārtiņš Šults

Šovakar savstarpēju spēli aizvadīja divas Latvijas Atklātā florbola čempionāta vīriešu Virslīgas komandas – "Latgranula/Līgatne" un "Rubene”. Virslīgas debitanti līgatnieši savā laukumā braši turējās pretī titulētajai "Rubenei”, un salūza vien pēdējās trešdaļas vidū, zaudējot ar 5:7.

Viesi pirmo periodu uzvarēja ar 4:1, un nekas neliecināja, ka netiks gūta pārliecinoša uzvara. Tā gan nedomāja mājinieki, kuri otrajā trešdaļā rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet trešā perioda pirmajā pusē pat panāca izlīdzinājumu. Spēles likteni izšķīra "Rubenes” uzbrucējs Ivars Jēkabsons, kurš ātri guva divus vārtus pēc kārtas un vēl vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, izvirzot savu komandu vadībā ar 7:4. Viss, uz ko vēl bija spējīgi līgatnieši, bija vienu vārtu guvums, nofiksējot "Rubenes” uzvaru ar 7:5.

Ivars Jēkabsons, ar kuru Sportacentrs.com sazinājās drīz pēc spēles, sarunā bija samērā kautrīgs, teikdams, ka neko lielu neesot izdarījis, tas bijis tikai tāds veiksmes uzplaiksnījums 3. periodā, jo kaut kad tiem goliem bija jāiekrīt. Savā komandā viņš īpaši gribēja uzteikt abus vārtsargus - gan Ingu Denovu, kurš ļoti daudz reižu glāba "Rubenes" vārtus, gan arī Jāni Sīku, kurš divas reizes devās laukumā, kad pretiniekiem bija iespēja izpildīt soda metienus, un abas reizes atgriezās kās uzvarētājs. Jēkabsons atzina, ka šogad viņa komandas vājā vieta ir aizsardzība. Īsts pārbaudījums tai būs jau nedēļas nogalē, kad "Rubene" viesosies Rīgā pie "RTU/Inspecta".

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 22. septembris

"Latgranula/Līgatne" – "Rubene" - 5:7 (1:4, 2:0, 2:3)

Rezultatīvākie:
"Latgranula/Līgatne" – Mārtiņš Vīns 3 (2+1), Mārtiņš Bite 2 (1+1), Ronalds Arājs 2 (1+1).
"Rubene" – Ivars Jēkabsons 4 (2+2), Atis Stepāns 2 (2+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums