Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Kurši" pret čempioniem centīsies saglabāt cerības

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Kurši" pret čempioniem centīsies saglabāt cerības
"Lielvārde/FatPipe" pret FK "Kurši"
Foto: floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas cīņas. Ja spēlei Ķekavā nebūs nekādas sportiskās intrigas, tad ļoti svarīga spēle tiks aizvadīta Liepājā, kur vietējie “Kurši” uzņems pašreizējos čempionus “Lielvārde/FatPipe”. Spēli no Liepājas, kas sāksies pulksten 18.00, tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

“RTU/Rockets” - “Pārgauja” pulksten 16:00 Ķekavā

Kā viena, tā otra komanda ar savstarpējo spēli šodien Ķekavā noslēgs šīs sezonas čempionātu. Savā atgriešanās sezonā valsts spēcīgāko komandu saimē rīdzinieki tikuši pie vienas uzvaras, pēcspēles metienu sērijā tiekot galā ar baušķeniekiem, bet savās mājās pie uzvarām un punktiem tā arī tikt nav izdevies. Neskatoties uz bēdīgo situāciju turnīra tabulā, komandas pārstāvji ar optimismu raugās nākotnē, uzsverot, ka šīs sezonas laikā iegūta ļoti vērtīga pieredze, kas lieti noderēs nākamajā sezonā. Spēlējot nosvērtāk un ar lielāku pārliecību, jau šosezon uzvaru varēja būt krietni vairāk. Bet ir tā kā ir - divi punkti un stabila pēdējā pozīcija. Savā pēdējā spēlē rīdzinieki viesos ar 4:14 piekāpās “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, jau pirmajā trešdaļā nonākot iedzinējos ar piecu vārtu deficītu un no šādām situācijām līgas jaunpienācēji nespēj atgūties. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Artūrs Jansons (5+12), kurš tādējādi punktus nopelnījis sešās no pēdējām septiņām spēlēm, tukšā paliekot vien izbraukuma spēlē Valmierā, kad komanda cieta neveiksmi ar 0:7. Tikmēr pēdējai spēlei vajadzētu dot atbildi, kurš no spēlējošajiem treneriem kļūs par sezonas rezultatīvāko spēlētāju komandas rindās - pašlaik gan Imantam Lastovskim (13+9), gan Mārtiņam Lapsiņam (12+10) izdevies tikt pie 22 punktiem.

Šķiet, ka Stalbes “Pārgauja” varētu būt viena no lielākajām cietējām Covid-19 vīrusa dēļ. Pēc sezonas atsākšanās apritē tā arī neatgriezās tādi komandas vadošie spēlētāji kā Artūrs Jurševskis un Jānis Driļevskis, ar palielu novēlošanos apritē atgriezās Emīls Eglītis, kurš tāpat nospēlēja vien dažas spēles. Savukārt rezerves komandai nebija, kā rezultātā papildinājumu nācās meklēt 1. līgas komandā FBK SĀC. Tie spēlētāji nebija ar vajadzīgo pieredzi vai arī bija nepieciešams laiks, lai aprastu ar virslīgā spēlēto florbolu. Tas viss noveda pie tā, ka komandas, kas vēl pirms dažām sezonām regulāri cīnījās par Latvijas čempionāta godalgām, jau vairākas spēles pirms regulārās sezonas beigām zaudēja praktiskas izredzes uz vietu labāko astotnieku, bet pēdējās divas cīņas kļuvušas par formalitāti. Pirmajā no tām komanda ar rezultatīvu spēli atvadījās no savas māju spēļu zāles Stalbē, ar 11:6 apspēlējot “Ķekavu”, bet šodien tieši Ķekavā spēlēs ar galvaspilsētas vienību. Pēdējās spēlēs rezultatīvi darbojies Edgars Puriņš, kurš iekrāja sešus punktus mačā ar “Ķekavu”. Tikmēr Olafs Zvīnis, gūstot vienus vārtus un izdarot rezultatīvu piespēli, pie punktiem ticis jau astoņās cīņās pēc kārtas. “Pārgauja” ar 26 punktiem pašlaik atrodas desmitajā vietā. Tikpat punktu ir arī Liepājas “Kuršiem”, kuri pašlaik ir devītajā vietā, pateicoties uzvarām abās savstarpējās cīņās. Atšķirībā no liepājniekiem, “Pārgauja” vairs nevar tikt augstāk par devīto vietu sezonas noslēgumā.

FK “Kurši” - “Lielvārde/FatPipe” pulksten 18:00 Liepājā

Liepājas un Lielvārdes komandām, atšķirībā no konkurentiem, priekšā vēl divas cīņas regulārās sezonas izskaņā. Liepājnieki pašlaik atrodas ārpus vadošo komandu astotnieka, bet, uzvarot abās atlikušajās spēlēs, “Kuršiem” ir gana labas iespējas beigās ielauzties vadošo komandu astotniekā. Tiesa, būs nepieciešama palīdzīga roka arī no konkurentiem. Pašlaik viņi par sešiem punktiem atpaliek no pašreizējiem čempioniem - lai tos apsteigtu, nepieciešams uzvarēt abās cīņās un cerēt, ka Lielvārdes komanda rīt zaudēs “Rubenei”. Turklāt, lai apsteigtu čempionus tiešā cīņā, šovakar jāuzvar ar vismaz septiņu vārtu pārsvaru, jo sezonas pašā ievadā “Kurši” izbraukumā Lielvārdes vienībai zaudēja ar 2:9. Uzvarot abās spēlēs, liepājnieki regulāro sezonu noslēgtu ar 32 punktiem, bet “Irlava/Avant” vienībai pašlaik ir 31 punkts un atlikusi spēle Cēsīs. Pret irlavniekiem “Kuršiem” ir labvēlīga bilance savstarpējās spēlēs (12:5 un 9:11), līdz ar to vienādu punktu skaita gadījumā tieši Irlava riskē atkal palikt bez play-off cīņām. Ņemot vērā, ka irlavniekiem pēdējā spēlē viesos jātiekas ar regulārās sezonas uzvarētājiem, liepājnieku cerības nebūt nav bezcerīgas.

Tikmēr “Lielvārde/FatPipe” par 99% ir nodrošinājuši dalību izslēgšanas turnīrā. Viens izcīnīts punkts atlikušajās divās spēlēs dotu šo vienu trūkstošo procentu. Ārpus izslēgšanas turnīra čempioni var palikt tikai gadījumā, ja irlavnieki svētdien uzvar (vienalga pamatlaikā vai papildlaikā Cēsīs), bet čempioni zaudē abas atlikušās spēles, turklāt šovakar zaudējumu piedzīvo ar vairāk kā septiņu vārtu deficītu. Neatkarīgi no tā vai pēc regulārās sezonas beigām divām vai trim komandām būtu 32 punkti, “Lielvārde/FatPipe” būtu vadošo komandu astotniekā. Domājams, ka Kaspara Kreimaņa trenētā komanda vairāk lūkojas nevis kā nezaudēt šodien ar astoņu vai vairāk vārtu deficītu, bet gan kā paņemt maksimāli daudz punktu atlikušajās spēlēs. Pašlaik vienība ar 32 punktiem ir septītajā vietā,taču tikai par pubnktu vairāk ir “Ķekavai” un “Rubenei”, līdz ar to ir iespēja pacīnīties pat par piekto pozīciju. Tabulā viņi var noķert arī ceturtajā vietā esošo “Talsu NSS/Krauzers”, taču apsteigt kurzemniekus nav iespējams, jo savstarpējās spēlēs piedzīvoti divi minimāli zaudējumi (5:6 un 3:4). Līdz ar to “Lielvārde/FatPipe” pie sava laukuma priekšrocībām komanda tikt šosezon nevarēs.