Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rīga" pārspēj "Bausku", ulbrokiešiem un valmieriešiem uzvara viesos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rīga" pārspēj "Bausku", ulbrokiešiem un valmieriešiem uzvara viesos
FK "Rīga"
Foto: floorball.lv

Pirmajā no trim šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm FK "Rīga" savā laukumā tikai ar 8:7 pārspēja "Bausku". Vēl "Ulbroka/FS Masters", spēlējot viesos, ar 14:3 sagrāva "Ķekavas Bulldogs", bet FBK "Valmiera/ViA" ar 14:9 uzvarēja Stalbes "Pārgauju".

"Rīgai" smagi nākusi uzvara pār "Bausku"

FK "Rīga" florbolistiem, lai oficiāli sevi piepulcētu izslēgšanas spēļu dalībniekiem, vajag vien dažus punktus. Šovakar viņiem bija lieliska iespēja savā laukumā gūt uzvaru pār novājināto "Bausku", kas arī izdevās, bet ar ļoti lielu piepūli. Spēles rezultātu Rīgas Olimpiskajā sporta centrā jau pirmās minūtes vidū ar precīzu metienu atklāja Bauskas komandas Rūdolfs Brikmanis (1:0), bet drīz vien ar diviem goliem pēc kārtas atbildēja cits baušķenieks - Aivis Barkovskis, kurš tagad spēlē galvaspilsētas komandā (2:1). Tomēr vadību ilgi noturēt mājiniekiem neizdevās - pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts, bet 24.minūtē ar 5:3 vadībā izvirzījās viesi. Pēc otrā perioda "Bauskai" minimāls pārsvars - 6:5. Pēdējo trešdaļu ļoti apņēmīgi sāka Rīgas komanda, kas uzreiz atjaunoja neizšķirtu (6:6). Nākamos vārtus bija jāgaida 13 minūtes - skaitlisko vairāku realizēja "Rīga", pēc ilga laika atgūstot vadību (7:6). Jau divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām viesi sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Pirmie to izmantoja Rīgas florbolisti - spēles pēdējā minūtē Toms Bitmanis raidīja bumbiņu tobrīd tukšajos baušķenieku vārtos, iegūstot divu vārtu pārsvaru -8:6. Viesi vēl paspēja vienus vārtus atgūt, tomēr ļoti svarīgu uzvaru ar 8:7 svinēja FK "Rīga".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Aivis Barkovskis, kurš izcēlās ar "hat-trick". Rezultatīvāks par viņu bija tikai Toms Bitmanis, kuram 4 (1+3) punkti. 3 (1+2) punkti Toma Brieža kontā, bet Mārtiņš Kājiņš savāca 2 (1+1) punktus. Par labāko starp baušķeniekiem atzina vārtsargu Reini Kirilko, kurš atvairīja 34 pretinieku metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Rūdolfs Brikmanis ar diviem goliem, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Ģirts Laugalis, Gints Velmunskis un Ingus Panteļējevs. "Rīgai" pēc šīs uzvaras ir 28 punkti un ļoti droša 7.vieta turnīra tabulā.

"Ulbroka/FS Masters" pamatīgi sakauj buldogus

"Ulbrokas/FS Masters" florbolisti šovakar viesojās pie "Ķekavas Bulldogs", bet spēlē iejutās daudz labāk nekā mājinieki, jau pirmajā periodā gūstot sešus bezatbildes vārtus - 6:0. Spēles vidū viesu pārsvars sasniedza jau deviņus vārtus (9:0), tikai pēc tam rēķinu savām iemestajām bumbiņām atklāja arī ķekavieši - 1:9 pēc otrās trešdaļas. Spēles liktenis praktiski bija jau izšķirts, bet ulbrokieši vēl arī pēdējā periodā iemeta piecus golus, sagādājot līgas pastarīšiem smagāko zaudējumu šajā sezonā - 14:3.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Edžu Ceriņu, kurš guva 4 (3+1) punktus, 4 (1+3) punkti arī Ērikam Akulovam, bet rezultatīvāki par viņiem bija Kaspars Šķēls ar pieciem goliem un Artūrs Jurševskis, kuram 5 (2+3) punkti. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma vienu vārtu autors Rūdolfs Blūms. "Ulbrokai/FS Masters" pēc uzvaras Ķekavā ir 39 punkti un 2.vieta turnīra tabulā.

FBK "Valmiera/ViA" iemet 14 un pieveic "Pārgauju"

FBK "Valmiera/ViA" maču Stalbē pret "Pārgauju" sāka vareni, 17.minūtē izvirzoties vadībā ar 5:0, bet pirmo periodu uzvarot ar 6:1. Spēles vidū viesu pārsvars sasniedza pat sešus golus (7:1), bet tad "pamodās" mājinieki, kuri sāka mest Valmieras komandas vārtos vienu bumbiņu pēc otras. Pēc otrās trešdaļas valmieriešiem vēl bija četru vārtu pārsvars (7:4), bet 48.minūtē stalbieši pretinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam - 8:9. Pārņemt vadību "Pārgaujai" gan neizdevās, jo atlikušajā laikā viņi guva tikai vienus vārtus, kamēr "Valmiera/ViA" veselus piecus, svinot it kā pārliecinošu uzvaru ar 14:9.

Uzvarētāju rindās labākā spēlētāja balvu saņēma Mārtiņš Broks, kurs ar 6 (2+4) punktiem bija arī rezultatīvākais. Ar 4 (3+1) punktiem izcēlās Ints Vilks, pa trim goliem iemeta Ričards Eglītis un Matīss Salmiņš, 3 (1+2) punkti arī spēlējošajam trenerim Aigaram Belasovam. Par labāko starp stalbiešiem atzina Lauri Ābolu, kuram tāpat kā Sandim Pokkeram divi goli. FBK "Valmiera/ViA" pēc šīs uzvaras ir 38 punkti un kāpiens turnīra tabulā uz 3.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...