Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierā nūjas krustos florbola līderi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierā nūjas krustos florbola līderi
"FBK Valmiera" pašlaik ļoti stabili tur savas pozīcijas aizsardzībā, foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā palikušas vairs tikai divas komandas, kas spējušas izvairīties no zaudējumiem un šodien šis skaitlis sadils uz pusi, jo abas tiksies savā starpā, “FBK Valmiera” uzņemot “Talsu NSS/Krauzers”. Tāpat mači tiks izspēlēti Irlavā un Ādažos.

“FBK Valmiera” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 16:00 Valmieras OC)

Abas komandas šo sezonu iesākušas lieliski, tiekot pie diviem panākumiem divos mačos. Valmierieši to paveikuši, spēlējot tikai izbraukumā, triumfējot Irlavā un Cēsīs un tieši šodien aizvadīs pirmo maču savās mājās. Spēlējot bez sava ierastā kapteiņa Mārtiņa Broka, teicamu sniegumu demonstrējis Kevins Šmits, kurš divos mačos iekrājies 10 (7+3) punktus. Ar trim vārtiem atzīmējies arī spēlējošais treneris Arvis Kārkliņš, bet debitants Kārlis Viļums Cēsīs tika pie saviem pirmajiem vārtiem virslīgā, nopelnot arī punktu par rezultatīvu piespēli.

Talsu komanda pēc uzvaras viesos pār aktuālajiem čempioniem no Ulbrokas, savās mājās pamazām nolauza un uzvaru izcīnīja arī pār “Ķekava/RB&B” komandai, kas turnīra tabulā pašlaik dod otro vietu, tikai sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ atpaliekot no saviem šodienas pretiniekiem. Komandas rezultatīvākie spēlētāji nespēj konkurēt ar valmieriešu snaiperi, Adrianam Spundem (2+1) un Jānim Ragovskim (1+2) iekrājot pa trim punktiem. Arī spēli Valmierā komandai nāksies aizvadīt bez Andreja Šķerberga, kurš izcietīs pēdējo no trīs spēļu diskvalifikācijas, kas tika nopelnīta pērnās sezonas finālspēlē.

Mača sākums Valmieras Olimpiskajā centrā pulksten 16:00 un cīņas video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā un Sportacentrs.com. Maču apkalpos tiesnešu pāris Normunds Zēmelis un Aivars Māliņš, kuriem tā būs pirmā virslīgas spēle šajā sezonā.

“Irlava/SK Slampe/Zevid” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 18:00 Irlavas SN)

Pašlaik Irlavas komanda ir aizvadījusi tikai vienu spēli, kurā visnotaļ līdzvērtīgā spēlē savās mājās atzina “FBK Valmiera” pārākumu, piekāpjoties ar rezultātu 4:6. Tādējādi komanda atrodas devītajā vietā desmit komandu konkurencē. Galvenais klupšanas iemesls pirmajā mačā bija spēle skaitliskajā vairākumā. Lai gan pašiem izdevās divreiz izmantot viena vīra pārsvaru laukumā, komanda trīs reizes pamanījās šādā formējumā ielaist bumbiņu savā vārtu tīkliņā. Uzbrukumā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Emīls Krūmiņš, kurš arī pildīja komandas kapteiņa pienākumus. Tikmēr pie pirmā punkta virslīgā izdevās tikt Andrejam Dāvim Kmetjukam, kurš līdz šim spēlēja zemākas raudzes turnīros.

Lielvārde tikmēr aizvadījusi divas spēles savās mājās, vispirms neizteiksmīgā cīņā piekāpjoties “Kuršiem”, pēc tam līdzīgā garā iesākot maču ar viesiem no Ādažiem. Tomēr otrreiz savus fanus sarūgtināt nevajadzēja, kad nepilnu divu minūšu laikā izdevās gūt trīs vārtus, lielā mērā salaužot konkurentu pretestību. Ar četriem punktiem divos mačos komanda pašlaik pakāpusies uz ceturto pozīciju turnīra tabulā. Vairāku spēļu diskvalifikāciju izcietuši Sandris Virsnītis un Iļja Taratutins, kuri varētu atgriezties laukumā, tāpat kā brāļi Nazarovi, kuri atkopušies no slimības. Abos mačos pie vārtiem izdevies tikt Aivim Kusiņam, kurš ar 3 (3+0) punktiem ir arī rezultatīvākais savā komandā. Pret FBK SĀC lielisks bija arī debitants Renārs Hugo Bļass, kuram vieni vārti un divas piespēles.

Cīņa Irlavas sporta namā sāksies pulksten 18:00 un to video tiešraidē būs iespējams vērto Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā un Sportacentrs.com. Cīņu apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Toms Ēvalds.

“FBK SĀC/ENFRIHO” – “Lekrings” (pulksten 19:00 Ādažu SC)

Ja bez zaudējumiem līgā palikušas vien divas komandas, tad uzvaras nav izcīnījušas trīs komandas un divas no tām šovakar spēkosies Ādažos. FBK SĀC pēc spraigā spēlē piedzīvotā zaudējuma mājās pret “Rubeni”, viesos tomēr nespēja 69 minūšu garumā izrādīt pretestību “Lielvārde/FatPipe” komandai. Šovakar komanda atkal spēkosies savā laukumā, kur komfortabli jūtas reti kura pretiniece. Komandas rezultatīvākie spēlētāji līdz šim iekrājuši vien pa diviem punktiem, Artim Saldatenokam un Kristeram Orlovam atzīmējoties ar diviem rezultatīviem metieniem, turklāt pie vārtiem tiekot abās aizvadītajās spēlēs. Jau pēc otrās kārtas spēles pret Lielvārdes komandu, pamatīgās nepatikšanās iedzīvojies viens no komandas pieredzējušākajiem florbolistiem Jānis Boroduška, kurš par atklātu necenzētas valodas lietošanu sezonas pirmajā cīņā, sodīts ar trīs spēļu diskvalifikāciju un 200 eiro soda naudu.

“Lekrings” tikmēr aizvadītajās divās spēlēs savās mājās piedzīvojuši divus zaudējumus un ar divām neveiksmēm čempionātu “lēcēpjeles” pēdējo reizi sāka 2017./18. gada sezonā. Savukārt ar diviem zaudējumiem savās mājās komanda nav iesākusi kopš 2005./06. gada čempionāta. Sevišķi sāpīgs bija otrais zaudējums pirms dažām dienām, kad 48. minūtē komanda spēlēja 3:3 neizšķirti ar “FBK Valmiera”, bet spēli pabeidza ar 3:10 sagrāvi, kas komandai pašlaik neļauj atrasties augstāk par pēdējo pozīciju. Lai gan aizvadīti divi mači, nevienam no florbolistiem nav izdevies iekrāt vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Pašlaik nevienā mačā nav palīdzējis vārtsargs Markuss Plūdums, visu smagumu iznesot junioram Regnāram Kreičmanim, bet pirms iepriekšējās spēles kā viņa dublieris tika pieteikts par vienu dienu vecākais Tomass Šelengovs.

Spēle Ādažu sporta centrā sāksies pulksten 19:00 un to vadīs tiesnešu pāris Artis Ancāns un Mikus Leo Roze. Spēles video tiešraidi nodrošinās FBK SĀC Youtube kanāls.

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.FBK Valmiera216:76
2.Talsu NSS/Krauzers212:46
3.Ķekava/RB&B311:106
4.Lielvārde/FatPipe211:84
5.FK Kurši28:83
6.Rubene28:82
7.FS Masters/Ulbroka27:102
8.FBK SĀC/ENFRIHO28:121
8.Irlava/SK Slampe/Zevid14:60
10.Lekrings24:150

Čempionāta rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKlubsSpēlesPunkti
1.Kevins ŠmitsFBK Valmiera210 (7+3)
2.Sandis LēvaldsFK Kurši25 (3+2)
3.Toms BitmanisFS Masters/Ulbroka23 (3+0)
3.Aivis KusiņšLielvārde/FatPipe23 (3+0)
3.Arvis KārkliņšFBK Valmiera23 (3+0)
6.Ralfs Matīss BalodisFBK Valmiera23 (2+1)
6.Matīss CelmsRubene23 (2+1)
6.Oskars TūtānsLielvārde/FatPipe23 (2+1)
6.Adrians SpundeTalsu NSS/Krauzers23 (2+1)
6.Patriks BliskaFK Kurši23 (2+1)