Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai Talsu un Ķekavas komandas spēls uzvarētāju noskaidrot pamatlaikā?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Viedoklis: Vai Talsu un Ķekavas komandas spēls uzvarētāju noskaidrot pamatlaikā?
Komandu līderi Markuss Januševskis un Jānis Ragovskis, foto: Ķekavas Bulldogs

Jau šajā nedēļas nogalē ar četriem saistošiem ceturtdaļfinālu pāriem sāksies izšķirošās cīņas Elvi florbola virslīgas izslēgšanas turnīrā. Vienā no dueļiem savā starpā sacentīsies “Talsu NSS/Krauzers” un “Ķekava/RB&B”.

“Talsu NSS/Krauzers”

Kurzemes komanda aizvadīja gana stabilu sezonu, lai gan astoņu uzvarētu spēļu sērijai sekoja trīs zaudējumi pēc kārtas Vidzemes vienībām, kas sašķobīja komandas sapņus uz pirmo vietu, bet pēc tam, kad Talsu vienībai trijās spēlēs pēc kārtas uzvaras tika izcīnītas vien papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā, “Rubene” kļuva netverama. Teicamu atgriešanās sezonu Latvijas čempionātā aizvadīja Jānis Ragovskis, ar 39 (15+24) punktiem kļuva par komandas pārliecinoši rezultatīvāko florbolistu, spējot darboties gan aizsarga, gan uzbrucēja pozīcijās. Sezonas sākumā izcils bija līgas debitants Linards Putniņš (9+15), kurš virslīgā pie punktiem tika astoņās no pirmajām deviņām spēlēm, vienīgi cīņā pret “FS Masters/Ulbroka” paliekot uz nulles. Kad Putniņa rezultativitāte apsīka, tad uzbrukumā sāka spīdēt citi jaunie – Rūdolfs Niedrājs (9+3), kurš mačā pret baušķeniekiem atzīmējās ar sešiem vārtu guvumiem. Lieliski komandā iejutās arī Adrians Spunde (5+5), kurš virslīgā iesaistījās no 2.līgas debitantu “Baložu” rindām.

Protams, savu artavu deva arī pieredzējušie Andrejs Šķerbergs (16+15), Artis Raitums (14+14) un Toms Akmeņlauks (13+15), bet komandai vēl ir arī rezerves, jo tikai pusē no regulārās sezonas mačiem varēja piedalīties Valters Kalnietis (7+4), kurš vairāk varēja palīdzēt 1.līgas komandai. Potenciāli riskantākā Talsu komandai ir vārtsargu līnija, kur pārliecinoši vārtos darbojies Sandijs Gabriels Siliņš, taču viņš nav šim klubu nav aizvedis līdz lieliem panākumiem. Tikmēr Kristers Ralfs Lavendels, kurš pirms tam bija komandas galvenais vārtu vīrs, šajā sezonā spēlējis vien trīs spēles, kā rezultātā regulārā čempionāta pēdējā mačā virslīgā vārtos debitēja Andris Briedis.

Talsu komandai lieliskas sekmes ir spēlējot nevienādos sastāvos, uzrādot otro labāko bilanci gan skaitliskajā vairākumā, gan mazākumā. Turklāt Talsu komanda ir vienīgā visā līgā, kura šajā sezonā nav ielaidusi nevienus vārtus, spēlējot klasiskajā skaitliskajā vairākumā piecatā pret četriem. Arī kopumā ielaistie 84 vārti 20 spēlēs ir absolūti labākais rādītājs regulārajā sezonā. Sezonas garumā kurzemnieki ir demonstrējuši rakstu, četras reizes tiekot pie uzvarām spēlēs, kurās atradušies iedzinējos pēc pirmā perioda.

“Ķekava/RB&B”

Ar 30 punktiem Klāva Ozoliņa vadītā komanda regulāro sezonu noslēdza septītajā vietā, kaut gan ilgu laiku turnīra tabulā ieņēma devīto pozīciju un balansēja uz play-off spēļu robežas. Komandas sniegumu noteikti negatīvi ietekmēja tās līdera Klāva Jansona (16+7) veselības stāvoklis, kad viņam savainojuma dēļ nācās izlaist deviņas spēles sezonas pirmajā pusē. Tikmēr cits potenciālais līderis Toms Ķeirāns (19+14) atzīmējās ar trīs spēļu diskvalifikāciju mačā, kurā visa pārējā statistika tika dzēsta no datu bāzes, komandai tiekot pie tehniskā zaudējuma par turnīram nepieteikta spēlētāja došanos laukumā. Tā visa rezultātā līdera lomu uzņēmās Markuss Januševskis (19+12), kurš pēdējās 11 regulārās sezonas spēlēs laukumu atstājis ar vismaz vienu rezultativitātes punktu. Ne vienmēr balvu kā komandas labākais spēlētājs saņem tieši konkrētās cīņas galvenais varonis, taču Januševskis vienīgais šajā sezonā šādu atzinību izpelnījies sešas reizes jeb teju katrā trešajā “Ķekava/RB&B” komandas spēlē.

Līdzīgi kā Talsu komandai, arī Ķekavas vienībai, visticamāk izslēgšanas turnīrā būs jāpaļaujas uz viena vārtsarga (Reiņa Kirilko) varēšanu. Kā jau tas bija plānots, sezonas gaitā komandu atstāja slovāku vārtsargs Daniels Fehers, bet pāreju perioda izskaņā neizdevās vienoties par Jāņa Gožas piesaisti. Tādējādi Kirilko dublieri ir jaunais Edvarts Āķītis un pieredzējušākais Andrejs Zeltiņš, kuram gan konkrēti virslīgas pieredze ir gaužām minimāla.

Ķekavas komanda šajā sezonā slikti spēlējuši maču otros periodus, tajos zaudējot 11 cīņās no 20. Savukārt izšķirošajās trešdaļās komanda uzvarējusi katru otro maču. Komanda var lepoties ar labāko pretinieku skaitliskā vairākuma neitralizāciju līgā. Tajā pašā laikā kā blakne līdzi velkas lielākais reižu skaits, kad komandai ir nācies darboties skaitliskajā mazākumā. Vienība ne vien sekmīgi iztur spēli mazākumā, bet formātā četratā pret pieciem pretiniekiem pamanījušies atzīmēties ar desmit vārtu guvumiem, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs līgā. NO otras puses, skaitliskajā vairākumā komanda ielaidusi astoņus vārtus, kas ir diametrāli pretējs rādītājs viņu ceturtdaļfinālu konkurentiem un ir dalīti otrais sliktākais rādītājs čempionātā.

Savstarpējās spēles

Ja ceturtdaļfināla maču sižeti būs līdzīgi abu komandu dueļiem regulārajā sezonā, tad aizraujoši vakari ir garantēti. Oktobra vidū “Ķekava/RB&B” trešā perioda ievadā atradās 1:4 iedzinējos, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām atradās vadībā jau ar 6:4. Ar to gan viss nebeidzās, jo talsinieki spēja rezultātu izlīdzināt, Andrejam Šķerbergam tiekot pie diviem vārtiem, no kuriem otros – deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām. Savukārt pagarinājuma izskaņā uzvaras vārti Linarda Putniņa rēķinā – 7:6.

Ne ar tik krasām rezultāta svārstībām janvāra ievadā komandas aizvadīja maču arī Talsos, kur laukuma saimnieki atspēlējās no 2:4 deficīta, bet viens no komandas līderiem Toms Akmeņlauks piecas minūtes pirms pamatlaika beigām neizmantoja iespēju ar soda metienu nodrošināt uzvaru. Kas neizdevās ar soda metienu, to Akmeņlauks paveica ar vārtu guvumu no spēles jau papildlaikā, nodrošinot kurzemniekiem vēl vienu šāda veida uzvaru – 5:4.

Komandu salīdzinājums

NotikumsTalsu NSS/KrauzersĶekava/RB&B
Vārtsargi01
Aizsargi10
Uzbrucēji10
Vairākums10
Mazākums01
Pieredze10
Kopā42

Prognoze

Sērijas iznākumu daudz var ietekmēt Klāva Jansona spēlēšana vai palikšana ārpus sastāva kādās spēlēs. Tāpat šajā pārī ļoti būtiskas var būt tieši sava laukuma priekšrocības, kas ir Talsu komandai. Ja kurzemnieki teju vienādas sekmes uzrādījuši gan savās mājās, gan pretinieku laukumā, tad Ķekavas vienība pilnīgi noteikti nevar sevi uzskatīt par stabilu vienību, spēlējot pretinieku ierakumos – šī komanda pie uzvaras tika vien Bauskā, kā arī papildlaikā uzvarēja Cēsīs, kad savu pirmo pilnvērtīgo maču pēc savainojuma izārstēšanas aizvadīja Jansons.

Manuprāt, Talsu komandai noteikti nav garāks rezervistu soliņš, taču viņu rindās ir vairāki spēlētāji, kuri var kādā konkrētā spēlē “izšaut”, izšķirot mača likteni. Tikmēr Ķekavas vienība vairāk spiesta paļauties uz 4-5 līderiem, retāk sagaidot palīdzību no “klavieru nesējiem”. TĀ visa rezultātā uzskatu, ka šajā sērijā rezultāts būs 4:1 “Talsu NSS/Krauzers” komandas labā.

Spēļu kalendārs

#DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
1.24.02.18:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B
2.25.02.17:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B
3.01.03.20:00Ķekava/RB&B – Talsu NSS/Krauzers
4.02.03.19:00Ķekava/RB&B – Talsu NSS/Krauzers
5*.09.03.18:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B
6*.11.03.19:00Ķekava/RB&B – Talsu NSS/Krauzers
7*.13.03.20:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B

Kura komanda iekļūs pusfinālā

  • 41

  • 21


     [+] [-]

, 2024-02-21 23:25, pirms 2 mēnešiem
Nepielritīšu Dāvja viedoklim, ka Talsiem vājākā pozīcija ir vārtsargi. Siliņš ir bijis gana pārliecinošs un sezonu vilcis viens. Otrais numurs Briedis ir ļoti zaļš, bet PO spēlē ar vienu vārtsargu un to nerotē. Ar Lavendelu būtu drošāk doties izšķirošajās cīņās, bet tur viss būs ok. Drīzāk satrauc minēto jauno spēlētāju emocionālā noturība PO cīņās. Sezonas otrajā pusē pārsteidzošais Putniņš ir nolaidies uz zemes un vairs nelido, bet joprojām spītīgi tiek turēts izškirošos brīžos. Talsiem vajadzēja sagatavot plānu B. Lielos vilcienos varu piekrist viedoklim par sērijas uzvarētāju, bet es dotu 4:2 sērijā.