Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Kurši" revanšējas bullīšos, "Talsi/Triobet" – jau pamatlaikā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Kurši" revanšējas bullīšos, "Talsi/Triobet" – jau pamatlaikā
Gints Siliņš, "Kurši"
Foto: www.floorball.lv

Notikušas abas šodien paredzētās Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas astotdaļfināla spēles. Liepājas "Kurši" viesos pēcspēles metienos ar 6:5 revanšējās "Ulbrokai" par vakar sagādāto zaudējumu, izšķirošais vārtu guvums Ginta Siliņa kontā, bet "Talsi/Triobet" savā laukumā ar 10:8 uzvarēja "Bausku", sērijā līdz trim uzvarām arī panākot neizšķirtu – 1:1.

Atgādināsim, ka vakar, kad "Ulbroka" un "Kurši" aizvadīja sērijas pirmo spēli, tikai 18 sekundes pirms pamatlaika beigām liepājniekiem izdevās panākt izlīdzinājumu (5:5), tomēr pagarinājumā uzvarēja ulbrokieši (6:5). Šodien Ulbrokas sporta kompleksā notikumi laukumā attīstījās ļoti līdzīgi, vien ar to atšķirību, ka, tuvojoties pamatlaika beigām, ar 5:4 vadībā atradās liepājnieki, bet izlīdzinājumu pamatlaika pēdējā (!) sekundē panāca Kārlis Bulāns. Ja atgriežamies spēles sākumā, tad pēc pirmā perioda vadībā ar 2:0 atradās "Ulbroka", pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts – 4:4, bet pēdējās trešdaļas vidū pēc Elana Zīverta precīza metiena vadībā ar 5:4 izvirzījās "Kurši". Pēc tam, kad Bulāns neļāva liepājniekiem svinēt uzvaru jau pamatlaikā, abas komandas aizvadīja desmit minūšu garu pagarinājumu, kura laikā vārti netika gūti. Pēc piektā pēcspēles metiena, kuru realizēja mājinieks Mārtiņš Zvidra, Ulbrokas komanda varēja uzvarēt, ja nebūtu Raita Buša atbildes ar to pašu. Nākamajā kārtā savu iespēju neizmantoja Dmitrijs Dmitrijevs, bet arī Oskara Bergmaņa duelī ar vārtsargu pārāks izrādījās pēdējais. Tikai pēcspēles metienu septītajā kārtā, kad otrreiz būt precīzam neizdevās Zvidram, savu izdevību garām nelaida Gints Siliņš, ļaujot Liepājas "Kuršiem" šajā spēlē uzvarēt ar 6:5, bet sērijā līdz trim uzvarām panākt neizšķirtu – 1:1. Divas nākamās sērijas spēles tiks aizvadītas Liepājas Olimpiskajā centrā.

Viens no "Kuršu" uzvaras galvenajiem kaldinātājiem - uzbrucējs Gints Siliņš, portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka viņa komandas pārsvars bijis ievērojams, tāpēc uzvarēt vajadzējis jau pamatlaikā. Tomēr pārāk daudz izdevību palika neizmantotas, secen ulbrokiešu tukšajiem vārtiem lidojušas pat divas pēdējās minūtēs mestās bumbiņas, bez tam - nedaudz muļķīgi aizvadītā pēdējā pamatlaika minūte, un nācies spēlēt papildlaiku. Pagarinājumā iespējas uzvarēt bijušas abām komandām - ulbrokiešiem neesot izdevies trāpīt pat tukšos vārtos, savukārt liepājnieki pat trīs reizes norībinājuši pretinieku vārtu stabiņus. Pēcspēles metienu loterijā veiksme tomēr bijusi "Kuršu"pusē, tagad būs jācīnās Liepājā...

Lai arī baušķenieku spēlētāju soliņš šodienas mačā bija par trim spēlētājiem garāks, starp tiem arī uzbrucējs Māris Akmentiņš, kurš savai komandai palīgā atsteidzies no ārzemēm, spēli pārliecinošāk uzsāka talsenieki, deviņu minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 5:1, bet pirmo trešdaļu uzvarot ar 5:2. Otrajā periodā "Talsi/Triobet" florbolistiem tik gludi vairs negāja – 37. minūtē FK "Bauska" panāca neizšķirtu rezultātu (7:7), lai gan, dodoties pārtraukumā, vadībā atkal bija izvirzījušies laukuma saimnieki – 8:7. Pēdējā trešdaļā vēl divus vārtus guva talsenieki – 10:7. Viesiem bija lieliska izdevība samazināt rezultāta starpību, taču Ģirts Laugalis nerealizēja soda metienu. Vienus vārtus "Bauska" atguva, taču visā spēlē ar 10:8 uzvarēja "Talsi/Triobet". Uzvarētāju rindās lielisku maču aizvadīja Pēteris Freimanis, kura kontā 5 (2+3) punkti, kā arī Daneks Balodis, kurš izcēlās ar hat-trick. Arī šo komandu divcīņā rezultāts kļuvis neizšķirts (1:1), sērijas trešā un ceturtā spēlē notiks nākamās nedēļas nogalē Bauskā.

"Talsi/Triobet" spēlējošais treneris Mārtiņš Maķevics sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka uzvara neesot nemaz tik viegli nākusi - pārāk daudz negaidītu un pat kuriozu golu iemests abu komandu vārtos. Talseniekiem par laimi ļoti labi nospēlējusi viņu otrā maiņa, kas ne vien nosargāja rezultātu, bet arī guva svarīgus vārtus. "Talsi/Triobet" uzvarēt palīdzējis tas, ka vārti tika gūti īstajā brīdī. Par to, ka tagad divas spēles būs jāaizvada pretinieku laukumā, treneris saka, ka Bauskas zāles grīda viņa komandai patīkot pat labāk, nekā sava halle. Pluss ir arī tas, ka, izbraucot uz Bausku, komandai būs iespēja laicīgāk noskaņoties gaidāmajam mačam. Jautāts par baušķenieku līdzjutējiem, Maķevics atzina, ka tur esot pārītis, kuri izdomājot viesu spēlētājiem iesaukas, bet tas nekas - galvenais, lai spēles laikā ir pareizā atmosfēra.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 20. februāris

"Ulbroka" – "Kurši" 5:6 (2:0, 2:4, 1:1, 0:0, 0:1)

Metienu attiecība:
30:51 (9:12, 9:18, 8:13, 4:8)
Rezultatīvākie:
"Ulbroka" – Kārlis Bulāns 2 (2+0), Dmitrijs Dmitrijevs 2 (1+1), Kaspars Šķēls 2 (0+2).
"Kurši" – Elans Zīverts 2 (2+0), Kārlis Laucis 2 (0+2), Mārtiņš Gross 2 (0+2).

"Talsi/Triobet" – FK "Bauska" 10:8 (5:2, 3:5, 2:1)

Metienu attiecība:
31:33 (13:13, 10:14, 8:6)
Rezultatīvākie:
"Talsi/Triobet" – Pēteris Freimanis 5 (2+3), Daneks Balodis 3 (3+0), Māris Āboltiņš 2 (2+0), Roberts Fārenhorsts 2 (1+1), Mārtiņš Maķevis 2 (1+1), Andris Jurkevics 2 (1+1), Andris Blumbahs 2 (0+2), Artis Raitums 2 (0+2).
FK "Bauska" – Ģirts Laugalis 4 (1+3), Pēteris Zeltiņš 2 (2+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...