Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierā cīņa par pēdējo ceļazīmi uz play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierā cīņa par pēdējo ceļazīmi uz play-off
"FBK Valmiera/Betsafe" ielauzušies astotniekā un cenšas pozīcijas nosargāt, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks aizvadītas trīs spēles, no kurām centrālais mačs tiks izspēlēts Valmierā, kur par pēdējo astoto ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru konkurēs Valmieras un Ādažu komandas.

“FBK Valmiera/Betsafe” – “FBK SĀC/ENFRIHO” (pulksten 18:00 Valmieras OC)

Pēc trīs uzvarētu spēļu sērijas valmierieši 17. janvārī viesos prata atspēlēties, taču mača izskaņā ar 4:5 zaudēja “Rubenei”, izšķirošos vārtus ielaižot pēc muļķīga noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Tādējādi vienībai neizdevās papildināt savu punktu bagāžu un komanda ar 23 punktiem 17 mačos ieņem astoto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no “Irlavas”, bet vienlaikus esot trīs punktus priekšā saviem šodienas pretiniekiem. Ar vieniem vārtiem Kocēnos izcēlās Mārtiņš Broks, kurš ar 28 (19+9) punktiem ir kluba šīs sezonas pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs. Tikmēr Pāvels Semjonovs, gūstot divus vārtus, teju dubultoja savu gūto vārtu skaitu šosezon – pašlaik viņam 18 (5+13) punkti. Trešais rezultatīvākais ar 17 (9+8) punktiem ir Matīss Salmiņš, kuram bija iespēja spēles izskaņā izraut neizšķirtu.

Ne mazāk dramatisku pēdējo maču aizvadīja “FBK SĀC/ENFRIHO”, kas aizvakar viesos ar 3:5 zaudēja Lielvārdē, tādējādi ciešot neveiksmi jau piekto spēli pēc kārtas. Tādējādi komanda ar 20 punktiem ir devītajā vietā, vienas uzvaras tiesu atpaliekot no kārotā astotnieka. Lielvārdē ādažnieki pirmajā periodā panāca 1:0 vadību, bet turpinājums nebija sekmīgs – 1:3 pēc diviem periodiem un trešajā trešdaļā tika ielaisti arī ceturtie vārti. Laukuma saimnieki šķietami droši kontrolēja mača gaitu, bet tad divi salīdzinoši ātri vārti viesiem deficītu sadeldēja līdz minimumam un radās intriga. Spēles izskaņā viesi mainīja vārtsargu pret sesto spēlētāju un bija pāris iespējas arī panākt līdzsvaru. Tas neizdevās un pēdējās sekundēs mājinieki noformēja 5:3 uzvaru. Vienus no vārtiem guva komandas rezultatīvākais florbolists Alvis Dāle (24+11), bet kapteinim Dēvidam Osītim (9+11) vārti un rezultatīva piespēle. Par viņu gan šosezon rezultatīvāks bijis arī Kristers Orlovs, kuram 28 (17+11) punkti.

Abu komandu pirmā apļa spēlē novembra ievadā “FBK SĀC/ENFRIHO”, kas kopumā savās mājās demonstrējuši pārliecinošu sniegumu, valmieriešus burtiski saplosīja, tiekot pie panākuma ar 13:6, jau pirmajā trešdaļā panākot 4:1 vadību un spēles turpinājumā savu pārsvaru tikai palielinot. Lielisku sniegumu nodemonstrēja Orlovs un Dāle, katram gūstot četrus vārtus un izdarot divas piespēles. Viesiem tikmēr Ričardam Eglītim vieni vārti un divas piespēles.

Šodien spēles sākums pulksten 18:00 Valmieras Olimpiskajā centrā un spēli apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.

“Talsu NSS/Krauzers” – “Bauska” (pulksten 18:00 Talsu VĢ un FK Talsi Solidsport kanālā)

Talsu komanda pirms trim dienām tika pie svarīgas 6:3 uzvaras Irlavā, mača gaitā atspēlējoties no 1:3 deficīta, beidzot mača likteni izšķirot 60 minūšu cīņā, jo trijos iepriekšējos mačos bija nepieciešams papildlaiks. Izcīnītā uzvara kurzemniekiem ar 35 punktiem ļāva pacelties uz otro pozīciju, kuru šovakar var nostiprināt ar uzvaru pār pastarīšiem. Jāņem gan vērā, ka Ulbrokas un Cēsu komandas atpaliek tikai par punktu, turklāt “FS Masters” ir viena spēle rezervē. Irlavā ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm lielisks bija Rūdolfs Niedrājs (2+3). Sezonas rezultatīvākais gan ar 32 (13+19) punktiem ir Jānis Ragovskis, kamēr Andrejs Šķerbergs iekrājis 29 (15+14), bet Toms Akmeņlauks – 27 (13+14) punktus.

Grūti pateikt ar kādu motivāciju uz izbraukuma spēli uz Talsiem dosies “Bauska”, kuriem sezonas izšķirošais mačs būs rīt, kad savās mājās jāuzņem “RTU/Rockets”. Pēdējā spēlē baušķenieki, kuri palikuši bez sava pamatvārtsarga Jāņa Goža, kurš pārcēlies uz 2.līgu, savās mājās ar 4:14 kapitulēja “Ķekavai”, jau pirmajā periodā nonākot iedzinējos ar 1:8, turpinājumā nespējot atgūties. Trīs florbolisti tajā mačā nopelnīja pa diviem punktiem un starp tiem bija arī Everts Janušauskis, kurš ar 19 (9+10) punktiem tagad ir kluba rezultatīvākais florbolists šajā sezonā. Tikmēr Ralfs Akmentiņš iekrājis 18 (7+11), bet Valdis Valters Vanags – 16 (9+77) punktus.

Līdzīga izvērtās abu komandu savstarpējā spēle Bauskā, kad mājinieki pirmie izvirzījās vadībā, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3. Divi vārtu guvumi minūtes laikā šķietami deva labu drošības spilvenu kurzemniekiem, taču mājinieki vēlreiz sadeldēja deficītu līdz mimimumam. Un tikai pēdējās sekundēs Talsu komanda noformēja sev 6:4 grūtu panākumu. Ko līdzīgu izbraukumā baušķeniekiem būs grūti atkārtot, vēl jo vairāk tādēļ, ka zaudējumā labākais bija Goža, kurš tika galā ar 24 pretinieku metieniem.

Šodien spēle Talsu Valsts ģimnāzijā sāksies pulksten 18:00 un spēles video tiešraidi nodrošinās FK “Talsi” Solidsport kanāls. Maču vadīs tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Artis Ancāns.

“FS Masters/Ulbroka” – “Irlava” (pulksten 19:00 Ulbrokas SK un FS Masters Solidsport kanālā)

Ļoti nikns pēc pēdējās “FS Masters/Ulbroka” spēles bija komandas galvenais treneris Andris Pīlups, kad komanda neprata nosargāt 4:1 vadību pret Talsu komandu, mača izskaņā izglābjot vismaz vienu punktu par zaudējumu “bullīšos”. Pašlaik komanda ar 34 punktiem ieņem trešo vietu ar labām cerībām uz otro ailīti, taču “Rubene” jau ir atrāvusies patālu. Pret talsiniekiem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija pēdējos mačos rezultatīvais Jurģis Patriks Aizupietis (6+8). Rezultatīvākais gan ar 36 (16+20) punktiem ir Kristers Babris, aiz kura seko Kevins Šmits ar 34 (22+12) punktiem un Toms Bitmanis, kuram 33 (13+20) punkti. Savainojumā iedzīvojis Rolands Kovaļevskis (28+4), kura spēlēšana arī šovakar ir zem lielas jautājuma zīmes.

Irlavas komanda pēc sešu punktu uzvarētā mača pār ādažniekiem nespēja nosargāt pārsvaru un ar 3:6 zaudēja Talsu komandai. Trīs kārtas pirms regulārās sezonas beigām irlavnieki ar 25 punktiem tabulā ieņem septīto vietu. Par diviem punktiem priekšā ir Ķekava, kas aizvadījusi vienu spēli vairāk, bet vienas uzvaras tiesu priekšā ir čempioni no Lielvārdes, ar kuriem vēl priekšā savstarpējā spēle. Tikmēr no muguras glūn Valmieras komanda un ādažnieki, kuri gan atpaliek jau par pieciem punktiem. Mačā pret talsiniekiem visos trijos vārtu guvumos piedalījās Kristaps Kazlovskis (12+15), kurš nu jau tikai par punktu atpaliek no komandas rezultatīvākā spēlētāja Mareka Stančika (14+14). Trešais rezultatīvākais ar 22 (13+9) punktiem ir Emīls Krūmiņš.

Spraiga izvērtās abu komandu pirmā apļa spēle Irlavā, kad laukuma saimnieki otrajā periodā iekrāja pārsvaru, ko noturēja līdz mača beigām, uzvarot ar 7:5. Spēles trešajā periodā izvērtās roku palaišana starp Tomu Zālmani un Matīsu Kristiānu Morozovu, kurā tika iesaistīts arī soģis Imants Vīnkalns. Šoreiz spēli vadīs Mārtiņš Larinovs un Aivars Mālinš, bet spēli no pulksten 19:00 būs iespējams vērot arī “FS Masters” Solidsport kanālā.