Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" nespēj salauzt igauņu pretestību

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" nespēj salauzt igauņu pretestību
"Rubene"
Foto: Ritvars Raits

Šodien kārtējā Latvijas Atklātā florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas spēlē Kocēnu sporta namā nūjas krustoja vietējā "Rubene" un SK "Selver/Tahe" no Jogevas. Lai arī igauņu komanda Latvijā bija ieradusies novājinātā sastāvā, kocēnieši nespēja atņemt viņiem kaut punktu, jo piekāpās ar 6:9.

Jogevieši uz spēli atbrauca tikai 12 vīru sastāvā. Arī mājinieku spēlētāju soliņš nebija diez ko garāks, tomēr būtiski bija tas, ka "Selver/Tahe" pagaidām nākas iztikt bez sava rezultatīvākā spēlētāja – krievu leģionāra Pāvela Semjonova, kurš Krievijas izlases sastāvā piedalījās pasaules čempionātā, kur jau pirmajā mačā nopietni traumēja kāju. Sastāvā nebija arī igauņu komandas kapteiņa Marko Saksinga.

Pirmajā periodā vienīgos vārtus guva igaunis Rauls Kivi. Interesanti, ka vakardienas spēlē ar vienu viņa gūto golu pietika, lai Jogevas komanda ar 1:0 uzvarētu "Ulbroku". Šodien spēle bija ievērojami rezultatīvākā – otrajā periodā mājinieki izlīdzināja rezultātu un pat izvirzījās vadībā ar 3:2. Dodoties pārtraukumā, uz rezultātu tablo tomēr līdzsvars – 3:3. Ļoti rezultatīva bija pēdējā trešdaļa, kurā tika gūti deviņi vārti. "Rubenes" kontā gan tikai trīs precīzi raidījumi, tādēļ nācās atzīt viesu pārākumu, piekāpjoties ar 6:9. "Selver/Tahe" rindās īpaši rezultatīvs bija Vladimirs Nurmi, kura kontā seši rezultativitātes punkti.

Florbola speciālists Jānis Dainis, kurš šo spēli vēroja klātienē, portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka abu komandu spēlētāji cīnījās cik spēja, tomēr, tā kā vakar jau bija aizvadīts pa spēlei, florbolisti izskatījās ļoti noguruši, tādēļ salīdzinoši daudz kļūdījās. J.Dainis pievērsis uzmanību, ka kocēnieši spēlējuši tikai ar diviem aizsargu pāriem, tāpēc katrā maiņā spēlētājiem bijuši citi partneri. Arī pēdējā periodā "Rubene" nepārgāja uz spēli divās maiņās, lai gan ļoti iespējams, ka vajadzēja. Kopumā "Rubenes" spēlētājus iegāzušas vairākas ļoti rupjas kļūdas.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 19. decembris

"Rubene" – SK "Jogeva/Tahe" 6:9 (0:1, 3:2, 3:6)

Metienu attiecība:
25:24 (4:4, 10:10, 11:10)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Atis Stepāns 3 (3+0).
SK "Selver/Tahe" – Vladimirs Nurmi 6 (4+2), Rauls Kivi 4 (3+1), Valērijs Maslovs 3 (0+3).

Šodien jau notikušajā vīriešu Virslīgas spēlē: Lielvārdiešiem neizdevās revanšēties "Ulbrokai", bet sieviešu Virslīgas spēlēs: Studentes vēlreiz uzvarēja komandu "Ķekava/AXA", "Ķekavas novads" paraustīja lauvas aiz ūsām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...