Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" un "Kurši" uzvar, "Lielvārdei" zaudējums bullīšos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" un "Kurši" uzvar, "Lielvārdei" zaudējums bullīšos
Liepājas "Kurši"
Foto: Ritvars Raits

Šodien Cēsīs notika jaunās florbola sezonas atklāšanas pasākums, kas vainagojās ar ELVI florbola līgas vīriešiem pagājušā čempionāta finālistu dueli - Cēsu "Lekrings" tikai ar 7:6 pārspēja Rīgas "Mogo-RTU/Rockets". Vēl Liepājas "Kurši" savā laukumā ar 8:5 uzvarēja "Talsus/Krauzeru", bet pie turnīra favorītēm pieskaitītā "Lielvārde" savā laukumā pēcspēles metienos ar 4:5 atzina "Ulbrokas/FS Masters" pārākumu.

Jaunās florbola sezonas atklāšana, kas šodien notika Cēsīs, bija vesels pasākumu un aktivitāšu komplekss – dažādas sporta aktivitātes Rožu laukumā, svinīgais gājiens uz Cēsu sporta kompleksu, kā arī aktivitātes pie tā. Tomēr sezonas atklāšanas nagla, protams, bija pati spēle starp pērnā gada finālistēm – Cēsu "Lekringu" un Rīgas "Mogo-RTU/Rockets".

Rezultātu Cēsu sporta kompleksā spēles 8.minūtē atklāja vicečempione "Mogo-RTU/Rockets" Henrija Uzrauga personā. Cēsnieki gan nekrita panikā – vēl pirmā perioda laikā viņi izvirzījās vadībā ar 2:1, otrās trešdaļas vidū "Lekringam" bija jau četru vārtu pārsvars (7:3), bet pirms otrā pārtraukuma rīdzinieki vienus vārtus atguva – 4:7. Pēdējā periodā viss apgriezās ar kājām gaisā – viesi par Cēsu komandas vārtiem izdarīja 15 metienus, kamēr cēsnieki atbildēja ar tikai trim raidījumiem. Čempioniem jāsaka paldies savam vārtsargam Anrijam Ventam, ka netika zaudēts vairāk par diviem vārtiem, citādi nebūtu ne uzvaras ar 7:6, ne triju punktu turnīra tabulā.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā tiešām saņēma vārtsargs Anrijs Vents, kurš atvairīja 29 metienus. Rezultatīvākie starp cēsniekiem bija Aleksandrs Abramovs ar diviem goliem, kā arī Andris Malkavs un Emīls Dzalbs, kuriem pa 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Rīgas komandā saņēma Jānis Boroduška, kuram 2 (1+1) punkts, divus vārtus guva Toms Rutkis, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Henrijs Uzraugs.

Liepājas Olimpiskajā centrā, kur tikās vietējā komanda "Kurši" un "Talsi/Krauzers", rezultāts tika atklāts 4.minūtē, kad precīzs metiens padevās liepājniekam Kasparam Klameram – 1:0. Spēles turpinājumā Liepājas komanda ne reizi neizlaida vadības grožus sev no rokām – pēc pirmā perioda "Kurši" atradās vadībā ar 3:1, pēc otrā – ar 4:2, bet visā mačā svinēja samērā drošu uzvaru ar 8:5. Jāpiebilst, ka nedaudz vairāk metienu pa pretinieku vārtiem izdarīja "Talsu/Krauzera" spēlētāji (32:28), tomēr tas viņiem pārsvaru nedeva.

Par labāko spēlētāju Liepājas komandas sastāvā atzina Oskaru Bergmani, kurš izcēlās ar diviem precīziem metieniem. Divi goli arī Kaspara Klamera kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Kristaps Ošs-Ervics, Ričards Dēvits un Edgars Freimanis. Labākā spēlētāja balvu Talsu komandā saņēma vārtsargs Markuss Plūdums, bet rezultatīvākie ar 2 (1+1) punktiem katram bija Krišs Treimanis un Ģirts Škuburs.

Lielvārdes novada sporta namā, kurā bija aizpildītas teju visas skatītāju vietas, "Lielvārde" uzņēma sev parasti samērā neparocīgu pretinieci – komandu "Ulbroka/F Masters". Ņemot vērā, ka lielvārdieši šovasar savas rindas papildinājuši ar vairākiem ļoti augstas klases pieredzējušiem spēlētājiem, par savu mērķi nospraužot tikai un vienīgi čempionu kausu, par šīs cīņas favorītiem tika uzskatīti tieši viņi. Rezultāts tika atklāts 11.minūtē, kad no distances precīzi meta "Lielvārdes" spēlējošais treneris Atis Blinds – 1:0. Pirmo periodu laukuma saimnieki uzvarēja ar 2:1, arī pēc otrā viņiem bija vienu vārtu pārsvars – 3:2. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām laukuma saimnieki varēja palepoties ar it kā samērā drošu divu vārtu handikapu (4:2), bet tad savu vārdu teica "Ulbroka/FS Masters" – pēc komandas kapteiņa Edžus Ceriņa un Kristera Eglīša precīziem metieniem rezultāts ātri vien kļuva neizšķirts – 4:4. Pagarinājumā uzvarētājus noskaidrot neizdevās, bet pēcspēles metienos uz Kaspara Šķēla, Artūra Jurševska un Toma Niedres vārtu guvumiem atbilstoši spēja atbildēt tikai Toms Akmeņlauks un Atis Blinds. "Ulbrokai/FS Masters" uzvara ar 5:4 un divi punkti turnīra tabulā, lielvārdiešiem jāsamierinās ar vienu punktu.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Kasparu Šķēlu, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) punkti Edžus Ceriņa kontā. Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma gados jaunais Matīss Pēteris Polis, kurš jau savā debijas mačā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. 2 (1+1) punkti Kristeram Puķītim.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...