Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgaujai" pirmā spēle, "Lielvārdei" – pirmā uzvara

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Pārgaujai" pirmā spēle, "Lielvārdei" – pirmā uzvara
"Lielvārdes" florbolistu gaviles pēc Valpētera finta
Foto: Ritvars Raits

Tikai šodien savu pirmo Latvijas Atklātā florbola čempionāta spēli aizvadīja četrpadsmitā vīriešu Virslīgas komanda – Stalbes "Pārgauja", kas viesojās Lielvārdē. "Pārgauja" cīnījās braši, tomēr pirmo uzvaru sezonā izcīnīja "Lielvārdes" florbolisti – 9:6.

Jau 2. minūtes vidū rezultātu atklāja viesi, tomēr lielvārdieši saņēmās un pirmo periodu noslēdza savā labā – 4:2. Otrajā trešdaļā abas komandas guva pa diviem vārtiem, tāpēc rezultāta starpība nemainījās – 6:4. Pēdējā perioda sākumā "Pārgaujai” izdevās gūt divus vārtus, panākot izlīdzinājumu – 6:6. Šoreiz stiprāki nervi izrādījās "Lielvārdei” – 55. minūtē Artis Savins septīto reizi pārspēja pretinieku vārtsargu Anriju Ventu, pēc desmit sekundēm Miks Valpēters viņa vārtos skaisti iefintoja astoto bumbiņu, bet 59. minūtē Savins ar vēl vienu savu meistarstiķi nofiksēja spēles galarezultātu – 9:6. Tieši Artis Savins tika atzīts par labāko spēlētāju "Lielvārdes” komandā, bet pretinieku rindās tāds pats gods tika trīs vārtu autoram Nilam Auziņam.

"Pārgaujas” treneris Ilvars Balodis portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka viņa komanda sezonu nedaudz vēlāk uzsāka tādēļ, ka tika remontēta sporta zāle. Šodienas zaudējumu nedaudz varot norakstīt uz to, ka tā tomēr bija sezonas pirmā spēle. 3. periodā, pateicoties disciplinētai spēlei, komandai izdevās panākt neizšķirtu, bet tad sekoja muļķīgas kļūdas un zaudēti vārti. Balodis apsveica Lielvārdes komandu ar uzvaru un solīja, ka Stalbē mēģinās revanšēties.

"Pārgaujas” sastāvā spēlēja arī bijušais Latvijas izlases aizsargs Dailis Skudrītis. Jautāts, kur viņu dabūjis, Ilvars Balodis atjokoja, ka Ķekavā. Treneris pastāstīja, ka Skudrītis aizņemtības nevarēs piedalīties visās "Pārgaujas” spēlēs, tieši tāpēc viņam šīs komandas priekšlikums uzspēlēt bija interesants. Stalbes komanda vienmēr ir iztikusi tikai ar saviem spēlētājiem, bet tagad situācija ir tāda, ka vairāki spēlētāji devušies strādāt uz ārzemēm, tostarp arī viens no uzbrukuma līderiem – Rolands Jānelsiņš, kurš gan pieteikumā ir, tāpēc spēlēs, kad būs Latvijā. Ar divām spēlētāju maiņām čempionātā neiztikt, tādēļ nācās meklēt palīgspēkus.

"Lielvārdes" galvenais treneris Atis Blinds, kurš pēc vakardienas sagrāves pret igauņiem pat apsvēra iespēju atkāpties no sava amata, pēc pirmās uzvaras jaunajā čempionātā bija ievērojami labākā garastāvoklī. Protams, kā viņš atzīmēja, lielvārdieši jau kārtējo reizi nespēja visu spēli aizvadīt vienlīdz vienmērīgi - atrodoties vadībā ar diviem goliem, viņi pamanījās pieļaut, ka pretinieki panāk izlīdzinājumu. Treneris jau pieņēmis, ka tā varētu būt tāda jaunībai raksturīga īpatnība. Jautāts, kā mainījusies "Pārgaujas" spēle pēc pāris pieredzējušu florbolistu piesaistīšanas, Atis Blinds pastāstīja, ka uzbrukums palicis tāds pats, ir atšķirība tajā, kā komanda no uzsāk uzbrukumu no aizsardzības.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 19. septembris

"Lielvārde" – "Pārgauja" - 9:6 (4:2, 2:2, 3:2)

Metienu attiecība:
33:30 (10:12,12:9, 11:9)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Aivis Kusiņš 3 (2+1), Juris Gribusts 3 (1+2), Artis Savins 2 (2+0), Miks Valpēters 2 (2+0), Jānis Virsnītis 2 (1+1).
SK "Pārgauja" – Nils Auziņš 3 (3+0), Lauris Ābols 2 (2+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums

     [+] [-]

, 2010-09-19 18:02, pirms 14 gadiem
Nāāāājs!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-19 21:26, pirms 14 gadiem
Nils stārs