Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kārkliņa gols ļauj "Valmierai" revanšēties komandai "Talsu NSS/Krauzers"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Kārkliņa gols ļauj "Valmierai" revanšēties komandai "Talsu NSS/Krauzers"
FBK "Valmiera". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Spraigākā no piecām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm norisinājās Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur FBK "Valmiera" centās revanšēties komandai "Talsu NSS/Krauzers" par regulārā turnīra pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu. Valmieriešiem savu mērķi izdevās sasniegt, svinot uzvaru ar 6:5. Izšķirošais vārtu guvums Arvja Kārkliņa kontā. Citās spēlēs "Lielvārde/Fat Pipe" Rīgā ar 9:2 sakāva "RTU/Rockets", "Lekrings" Cēsīs ar 11:6 uzvarēja Liepājas "Kuršus", "Irlava" viesos ar 5:3 pieveica "Bausku", bet "Rubene" Kocēnos tikai pagarinājumā ar 8:7 pārspēja "Ķekavu".

Regulārā turnīra pirmā apļa spēlē, kas 10. oktobrī notika komandas "Talsu NSS/Krauzers" laukumā, uzvaru ar 8:6 izcīnīja mājinieki. Šodien abas komandas tikās valmieriešu laukumā, jau 31. minūtē Valmieras florbolisti nonāca iedzinējos ar 0:1, jo ar precīzu metienu izcēlās talsenieks Valters Kalnietis. Tiesa, jau 3. minūtē pēc Roberta Ploriņa metiena rezultāts jau atkal kļuva neizšķirts (1:1), bet 6. minūtē valmieriešus vadībā ar 2:1 izvirzīja Gvido Lauga. Vienu vārtu pārsvars (3:2) laukuma saimniekiem bija arī pēc pirmā perioda. Spēles vidū Valmieras komanda ieguva pat divu vārtu handikapu (5:3), bet līdz otrajam pārtraukumam viesi spēja atjaunot neizšķirtu rezultātu – 5:5. Pēdējā perioda pirmajā minūtē valmierieši nespēja realizēt soda metienu, bet septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām FBK "Valmiera" tomēr panāca 6:5. Uzvaras vārtus pēc Matīsa Salmiņa piespēles iemeta Arvis Kārkliņš.

"Lielvārde/Fat Pipe" pārliecinoši uzvar Rīgā

"Lielvārde/Fat Pipe" šodien bija ieradusies Rīgā pie komandas "RTU/Rockets", ko 1. oktobrī savā laukumā uzvarēja ar 8:1. Arī atbildes spēli lielvārdieši sāka ļoti pārliecinoši, pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 6:0. Ar vārtu guvumiem izcēlās Niks Blumfelds, Ralfs Fricsons, Oskars Tūtāns, Ralfs Jonikāns, Markuss Nazarovs un Sandis Mihailovskis. Otrajā trešdaļā vārtus guva tikai rīdzinieki – 2:6. Pa golam iemeta Emīls Bērziņš un Toms Ķeirāns. Pēdējā periodā atkal dominēja "Lielvārde/Fat Pipe", kas guva vēl trīs vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:2.

Cēsu "Lekrings" paņem trīs punktus no Liepājas "Kuršiem"

Turnīra tabulas līdervienība "Lekrings" šodien savā laukumā Cēsīs uzņēma FK "Kurši", ko Liepājā bija pārspējusi ar 8:3. Atbildes spēlē pēc 12 aizvadītām minūtēm mājinieki jau atradās vadībā ar 2:0, vārtus guva Krišjānis Tiltiņš un Miķelis Koknesis Roops. Liepājniekiem vajadzēja tika piecas minūtes, lai atjaunotu neizšķirtu (2:2), pa golam cēsnieku vārtos iemeta Toms Akmeņlauks un Ralfs Polis. Pēc pirmā perioda Cēsu komandai bija vienu vārtu pārsvars (3:2), tikpat liels handikaps cēsniekiem bija arī pēc otrās trešdaļas – 6:5. Pēdējo periodu "Lekrings" aizvadīja ievērojami labāk par saviem pretiniekiem un varēja svinēt uzvaru ar 11:6.

"Irlava" ar uzvaru "Bauskā" noformē labāko astotnieku.

"Irlava" šovakar viesojās pie pastarītes "Bauskas", kuru pirms desmit dienām savā laukumā pārspēja tikai pagarinājumā (7:6). Atbildes spēle bija ļoti svarīga irlavniekiem – uzvaras gadījumā viņi sev nodrošinātu vismaz 8. vietu un tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs. Pirmajos divos periodos ar šī plāna realizēšanu viesiem nemaz tik labi neveicās. Jau 2. minūtē šīs spēles rezultātu ar precīzu metienu atklāja baušķenieks Pēteris Zeltiņš – 1:0. 12. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Kristaps Kazlovskis, atjaunojot neizšķirtu rezultātu(1:1). Neizšķirts rezultāts bija gan pēc pirmā perioda (2:2), gan pēc otrā – 3:3. Tikai pēdējā trešdaļā, kad divus bezatbildes vārtus iemeta Kristaps Kazlovskis, "Irlava" ieguva divu vārtu pārsvaru un varēja svinēt uzvaru ar 5:3.

"Rubene" tikai pagarinājumā pārspēj "Ķekavu", uzvaras vārti Stepānam

Kocēnu "Rubene" savā laukumā uzņēma komandu "Ķekava", kuru 28. janvārī pirmā riņķa mačā viesos pārspēja ar 6:5. Atbildes mača rezultātu 5. minūtē atklāja kocēnietis Dāvis Zēmelis, realizējot savas komandas skaitlisko vairākumu. Līdz pirmajam pārtraukumam vadībā ar 2:1 izvirzījās viesi, kuru labā pa golam iemeta Klāvs Jansons un Markuss Januševskis. Pēc otrās trešdaļas rezultātu tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu (3:3). Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām it kā samērā drošā vadībā ar 7:4 atradās kocēnieši, taču viesi spēja atspēlēties un panākt neizšķirtu – 7:7. Jau pirmajā pagarinājuma minūtē Markusa Dumpja piespēli vārtu guvumā pārvērta Atis Stepāns, nodrošinot "Rubenei" uzvaru ar 8:7 un divus punktus turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...