Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Ķekava/RB&B” mēģinās legāli uzveikt “raķetes”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekava/RB&B” mēģinās legāli uzveikt “raķetes”
Toms Ķeirāns pirmā apļa spēlē tika pie trīs maču diskvalifikācijas, foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks aizvadīta viena spēle, kurā “Ķekava/RB&B” savās mājās uzņems “RTU/Rockets”. Pirmajā aplī ķekavnieki tika pie uzvaras, taču tad saņēma tehnisko zaudējumu.

“Ķekava/RB&B” – “RTU/Rockets” (pulksten 20:00 Ķekavas SK)

Ķekavas vienība pēdējā notikušajā spēlē viesos pārliecinoši ar 14:4 pieveica “Bausku”, bet pirms tam līdz pamatlaikam spēja cīnīties neizšķirti ar TOP-4 komandām Cēsīs un Talsos. Tas vienību trīs kārtas pirms regulārās sezonas beigām pacēlis uz septīto vietu turnīra tabulā, iekrājot 24 punktus. Viens punkts vairāk ir Irlavas florbolistiem, bet Lielvārdes komandai izdevies ievākt par četriem punktiem vairāk. Aizmugurē viena punkta attālumā ir valmierieši, bet FBK SĀC savākuši 20 “acis”. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 30 (18+12) punktiem ir Toms Ķeirāns, kamēr Markuss Januševskis savācis 29 (17+12) punktus. Trešais rezultatīvākais ir ierastais komandas līderis Klāvs Jansons, kurš sezonā piedalījies vien astoņos mačos, taču tas nav traucējis savākt 20 (13+7) punktus.

“Rockets” pēc vērtīgās uzvaras mājās pār “Irlavu”, kas ļāva iekrāt trīs punktu pārsvaru pār “Irlavu”, trijās nākamajās spēlēs piedzīvojuši stabilus zaudējumus, allaž ielaižot vismaz 11 vārtus. Pagājušajā nedēļas nogalē komanda savās mājās ar 6:11 piekāpās Cēsu “Lekringam”. Komandas rezultatīvākais florbolists ir Rainers Miķelsons, kuram nu jau solīdie 17 (9+8) punkti. Renārs Preijers savācis 15 (10+5) punktus, bet Raineram Grīslītim – 12 (10+2)punkti un dalīta komandas labākā vārtu guvēja statuss. Regulārās sezonas trīs noslēdzošās spēles “studentiem” jāaizvada viesos un jau svētdien komandai izšķirošā spēle par automātisku neizkrišanu no virslīgas, izbraukumā spēkojoties ar “Bausku”. Kaut viens punkts Ķekavā komandai būtu ļoti vērtīgs.

Daudz apspriesta tika abu komandu pirmā apļa spēle, kurā “Ķekava/RB&B” tika pie pārliecinošas 7:2 uzvaras, taču vēlāk saņēma tehnisko zaudējumu, jo komanda laukumā sūtīja Kristoferu Jurisonu – florbolistu, kurš nebija pieteikts ne vien konkrētajam mačam, bet uz to brīdi vispār nebija vienības pieteikumā Elvi florbola līgā. Tādējādi Ķekavas vienība saņēma tehnisko zaudējumu ar 0:5. Tajā pašā laikā komandas florbolistam Tomam Ķeirānam piešķirtais Spēles sods un sekojošā trīs spēļu diskvalifikācija tika atstāta spēkā. Domājams, ka šodien Ķekavas komanda gribēs šķietamo netaisnību reabilitēt laukumā.