Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Šodien Lielvārdē un Cēsīs sākas izslēgšanas spēles

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šovakar tiks aizvadītas divas pirmās Latvija Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas astotdaļfināla spēles. Pulksten 20:00 "Lielvārde" savā laukumā uzņems "Latgranula/Līgatne", bet Cēsīs tajā pašā laikā Stalbes "Pārgaujas" florbolisti iejutīsies mājinieku lomā mačā pret Kocēnu "Rubeni".

"Lielvārde" vēl pirms regulārā turnīra priekšpēdējās spēles kandidēja uz 4. vietu tabulā un brīvbiļeti uz ceturtdaļfinālu. Šoreiz līdz tai pietrūka un bija jāsamierinās ar 6. vietu, lai gan pēdējā mačā ar 10:8 izcīnītā uzvara pār Cēsu "Lekringu" ir kā pierādījums, ka no lielvārdiešiem pārsteigumus var sagaidīt.

"Latgranula/Līgatne", kā jau virslīgas debitante, sezonas sākumā kūlās pa turnīra tabulas lejasgalu. Iespējams, ka tas tiešām bija saistīts ar neparocīgo spēļu kalendāru, kā to pauda treneris Normunds Zvejnieks. Otro apli līgatnieši aizvadīja krietni pārliecinošāk un, ja ļoti būtu gribējuši, droši vien ieņemtu pat par vienu pozīciju augstāku vietu – desmito. Tomēr "Latgranula/Līgatne" finišēja 11. vietā un astotdaļfinālā stāsies pretī lielvārdiešiem, kuru izslēgšanas spēļu pieredze arī ir salīdzinoši neliela.

Regulārā turnīra abās spēlēs uzvaras svinēja "Lielvārde", tomēr nevarētu teikt, ka pārliecinošas – savā laukumā ar 3:2, bet Līgatnē – tikai pagarinājumā – ar 4:3. Domājams, ka lielvārdiešiem ļoti noderēs sava laukuma priekšrocības, jo Līgatnes jaunā sporta nama grīda ne vienam vien viesim šķitusi samērā slidena.

"Lielvārdei" šosezon ir divi uzbrukuma līderi – Toms Akmeņlauks savācis 46 (28+18), bet Artis Savins – 40 (25+15) punktus. Komandā gan ir vēl vesela virkne spēlētāju, kuri prot gan iemest, gan rezultatīvi piespēlēt – vairāk par desmit punktiem guvuši vēl astoņi spēlētāji. Lielvārdiešu pirmais vārtsargs Igors Ivanovs čempionātā atvairījis 81,05 % metienu. Līgatnietis Renārs Arājs vārtsargu statistikas sarakstā ir tikai vienu pozīciju augstāk – 81,24 %. Turpat netālu atrodams vēl viena Līgatnes vārtsarga – Edgara Jemeļjanova vārds. Jemeļjanovs, kurš vēl pērn aizstāvēja "Lielvārdes" krāsas, atvairījis 79,84 % metienu. Līgatniešu rezultatīvākais spēlētājs ir Ronalds Arājs ar 41 (29+12) punktiem. Vietā būtu atgādināt, ka viņš šosezon vienā spēlē izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem. Vairāk par desmit punktiem guvuši vēl četri "Latgranula/Līgatne" spēlētāji.

Stalbes "Pārgauja" šo sezonu aizvada samērā nestabili. Arī abas "punktu mašīnas" - Lauris Ābols un Rolands Jānelsiņš, kā nevarēja, tā nevarēja iespēlēties, lai gan, tuvojoties regulārā turnīra noslēgumam, treneris Ilvars Balodis apgalvoja, ka "vārtu gūšanas garša esot atgūta". Protams, 8. vieta nav stalbiešu cerību kalngals, bet, lai tiktu augstāk, viņiem būs nepieciešams iegūt otro elpu...

Titulētā Kocēnu "Rubene" šajā čempionātā spēlējusi vēl nestabilāk par saviem šīvakara pretiniekiem. Komandā notiek paaudžu maiņa, tomēr diez vai Kocēnu klubam pat visļaunākajos sapņos bija rādījies, ka izslēgšanas spēles būs jāuzsāk no 9. vietas. Iespējams, tā ir "Rubenes" veiksme, ka viņu pretinieki savas mājas spēles nevarēs aizvadīt sev tik pierastajā, bet florbola noteikumiem neatbilstošajā Stalbes sporta zālē. Ne pārāk sen "Rubeni" atsāka trenēt pieredzējušais Sergejs Aleksandrovs, tomēr īstu augļu šai sadarbībai vēl nav bijis, varbūt tagad?

Regulārā turnīra abās spēlēs uzvaras izcīnīja Kocēnu "Rubene", savā laukumā uzvarot ar 6:4, bet Stalbē pat ar 12:6. Uzbrukuma līderu neklātienes sacensībās priekšroka tomēr "Pārgaujai" - Lauris Ābols savācis 57 (40+17), kamēr kocēnietis Ivars Jēkabsons savā kontā ieguvis 49 (16+33) punktus. Vairāk par desmit rezultativitātes punktiem ir vēl sešiem "Rubenes" un deviņiem "Pārgaujas" spēlētājiem. Vārtsargu konkurencē abi kocēnieši Ingus Denovs (79,85 %) un Jānis Sīka (79,23 %) ir nedaudz augstāk par stalbieti Anriju Ventu (77,80 %).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2011-02-18 18:39, pirms 13 gadiem
ESIET KLAAT! ';

     [+] [-]

, 2011-02-18 19:06, pirms 13 gadiem
Rubens speli vares kkur netaa redzeet ?

     [+] [-]

, 2011-02-18 19:08, pirms 13 gadiem
laba reklāma(Pārgauja-Rubene)... cepums veidotājam