Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekava" un "Lekrings" – pēc revanša

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā tika aizvadītas pirmās pusfināla sērijas spēles, kurās sīvā cīņā uzvaru izcīnīja mājinieces - "Lielvārde" un "RTU/Inspecta". Šodien to oponentes - "Ķekava" un "Lekrings" – ļoti centīsies panākt izlīdzinājumu.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 18.00 "Lielvārde" – "Ķekava" (Lielvārdes novada sporta centrā), sērijā 1:0
Lai arī abās regulārā turnīra spēlēs uzvaru izcīnīja lielvārdieši, vakardienas mačs uzskatāmi parādīja, ka izslēgšanas spēles iepriekšējiem rezultātiem lielas nozīmes nav. "Lielvārdei" divas reizes nācās atspēlēties, bet uzvara tika izcīnīta tikai pagarinājumā, kad izšķirošos vārtus, gluži kā pagājušā gada finālsērijas izšķirošajā mačā guva Toms Akmeņlauks – 4:3. Lielvārdiešiem vismaz pagaidām nākas iztikt bez ātrā un ļoti tehniskā Aivja Kusiņa, kurš dziedē kājas traumu. No ķekaviešu ierindas nav izkritis Gints Klēģers, kurš iepriekšējā mačā savainoja potīti. Vēl vairāk – viņš rāda komandas līdera cienīgu sniegumu, vakar izceļoties ar vieniem vārtiem. Vakar nevesels bija un tāpēc tikai epizodiski spēlēja "Ķekavas" uzbrucējs Jānis Peičs. Viņš sola, ka šodien viss būšot kārtībā, vēl vairāk – uzvarēšot ķekavieši.

Pulksten 20.30 "RTU/Inspecta" – "Lekrings" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā), sērijā 1:0
Vakar Rīgas Olimpiskajā sporta centrā vēl nebija nospēlētas ne 16 minūtes, kad mājiniece "RTU/Inspecta" jau bija izvirzījusies vadībā ar 5:1. Florbolā tas gan nav nekāds lielais pārsvars – Cēsu "Lekringam" pat divas reizes izdevās panākt izlīdzinājumu (5:5 un 6:6), bet spēles liktenis izšķīrās pamatlaika pēdējā minūtē, kad uzvaras vārtus "RTU/Inspecta" labā guva pieredzējušais Atis Blinds – 7:6. Kā izskatās, šī nebūs tā reize, kad Rīgas komandai izdosies pārliecinoši pārspēt cēsniekus kā aizpagājušās sezonas finālā (4:0). Cēsnieku priekšrocība ir viendabīgāks sastāvs – līdera lomu var uzņemties vairāki florbolisti, kamēr rīdziniekiem lielākā daļa atbildības gulstas uz 3 – 4 spēlētājiem. Komandai "RTU/Inspecta" ļoti svarīgi, kā spēle sokas vārtsargiem, jo Andis Blinds, lai arī jūtas labi, vēl tikai rīt no mediķiem uzzinās, vai sezona viņam jau nebūs beigusies, jo varētu būt nepieciešama operācija.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Vai šodien uzvarēs kāda no viesu komandām?

  • 10

  • 31

  • 11

  • 17