Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Lekrings" izjauc "Rubenes" grafiku, "Pārgauja" nodemonstrē raksturu "Bauskai"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" izjauc "Rubenes" grafiku, "Pārgauja" nodemonstrē raksturu "Bauskai"
Cēsu "Lekrings"
Foto: Ritvars Raits

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm Cēsu "Lekrings" savā laukumā sīvā cīņā, pateicoties Artūra Jurševska uzvaras vārtiem, ar 6:5 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet Stalbes "Pārgauja", spēlēs gaitā nonākdama zaudētājos ar 3:7, spēja atspēlēties un izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 14:9 pār FK "Bauska", sešus vārtus uzvarētāju labā guva Rolands Jānelsiņš.

Līdz šim Kocēnu "Rubene" Latvijas čempionātā spēlēja kā pēc grafika – katram zaudējumam noteikti sekoja uzvara. Savā iepriekšējā mačā kocēnieši ar 3:9 bija piekāpušies "RTU/Inspecta" florbolistiem. Cēsīs "Rubene" pirmajā periodā pēc Andra Jēkabsona precīza metiena izvirzījās vadībā ar 1:0, arī spēles vidū kocēniešiem joprojām minimāls pārsvars – 2:1. Otrās trešdaļas otrajā pusē saņēmās "Lekringa" florbolisti un guva trīs vārtus pēc kārtas – 4:2. Pēdējā periodā viesi izmisīgi mēģināja atspēlēties un spēja pat spēja panākt neizšķirtu (5:5), tomēr punktu viņu cerībām ar precīzu metienu 57.minūtē pielika cēsnieks Artūrs Jurševskis. "Lekrings" svinēja uzvaru ar 6:5 un turnīra tabulā pakāpās uz 4.vietu. Par labāko uzvarētāju rindās tika atzīts Artūrs Jurševskis, kuram divi vārtu guvumi, tikpat arī Andrim Rajeckim. "Rubenes" sastāvā labākā spēlētāja tituls tika triju vārtu autoram Reinim Mirkšam.

"Lekringa" uzbrucējs Mārtiņš Rajeckis šo spēli vēroja no rezervistu soliņa, jo pasaules čempionāta laikā gūtās kājas traumas dēļ laukumā viņš varēšot atgriezties tikai nākamgad. Mārtiņš labi atceroties cik sīvas cīņas ar kocēniešiem "Lekringam" bija vēl pagājušajā sezonā, bet viņa komandas biedri, kā izskatās, to bija aizmirsuši, tāpēc pieļāva, ka pretinieku pāris negaidīti metieni atrada vietu cēsnieku vārtu tīklā. Kopumā, ja salīdzina mūs Virslīgu ar pasaules čempionātu, ātrumi pie mums ir daudz par mazu, uzskata Mārtiņš, jāmācās spēlēt krietni ātrāk.

"Lekrings" – "Rubene" 6:5 (0:1, 4:1, 2:3)

Metienu attiecība:
26:27 (7:8, 10:9, 9:10)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Andris Rajeckis 2 (2+0), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Aleksandrs Abramovs 2 (1+1), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Ingus Laiviņš 1 (0+1).
"Rubene" – Reinis Mirkšs 3 (3+0), Gatis Akūlovs 2 (0+2), Andris Jēkabsons 1 (1+0), Mārtiņš Zelčs 1 (1+0), Mārtiņš Larinovs 1 (0+1), Ingars Matisons 1 (0+1), Jānis Bagāts 1 (0+1).

Stalbes sporta zālē notikušo maču krietni apņēmīgāk uzsāka "Bauska", kas guva pirmos divus vārtus (2:0), bet 36.minūtē bija izvirzījusies vadībā ar 7:3. Šajā brīdī stalbieši pieņēma lēmumu mainīt vārtsargu, iesaistot spēlē pieredzējušo Ģirtu Priedīti. Vārtsarga maiņa gluži vai iedvesmoja "Pārgauju", kas jau līdz otrajam pārtraukuma panāca 6:8, bet pēdējā periodā guva vēl astoņus vārtus, kamēr baušķeniekiem padevās tikai viens precīzs raidījums - 14:9. Uzvarētāju rindās ar sešiem gūtiem vārtiem izcēlās Rolands Jānelsiņš, seši punkti arī Laurim Ābolam, pieci – Gvido Laugam, četri – Ivo Balodim, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Gatis Grāvelis, kura kontā 3 (1+2) punkti. Labākā spēlētāja tituls FK "Bauska" sastāvā tika Mārim Akmentiņam, kurš, tāpat kā Toms Niedre un Pēteris Zeltiņš, guva trīs rezultativitātes punktus. Diemžēl spēles pēdējā minūte bija neveiksmīga baušķeniekam Jānim Akmentiņam, kurš esot lauzis kāju, tāpēc sezona viņam jau beigusies...

SK "Pārgauja" galvenais treneris Ilvars Balodis, skaidrojot savas komandas nepārliecinošo spēli mača pirmajā daļā, atklāja, ka stalbieši, redzot, ka viena no turnīra tabulas lejasgala komandām ieradusies tikai deviņu spēlētāju sastāvā, acīmredzot nosprieda, ka uzvara nāks pati. Pirmajos divos periodos mājinieki vairāk skatījušies, ko darīs komandas biedri, nekā paši cīnījušies. Vārtsarga vaina nav bijusi tik liela, lai viņu mainītu, tomēr vajadzējis kaut kā sapurināt savu komandu. Vismaz pēdējā trešdaļā mājinieki beidzot parādījuši labu un aktīvu spēli, kas deva gaidīto rezultātu.

SK "Pārgauja" – FK "Bauska" 14:9 (2:3, 4:5, 8:1)

Metienu attiecība:
35:35 (6:15, 12:14, 17:6)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Rolands Jānelsiņš 6 (6+0), Lauris Ābols 6 (1+5), Gvido Lauga 5 (4+1), Ivo Balodis 4 (1+3), Gatis Grāvelis 3 (1+2), Dainis Ozoliņš 2 (1+1).
FK "Bauska" – Toms Niedre 3 (1+2), Māris Akmentiņš 3 (1+2), Pēteris Zeltiņš 3 (1+2), Ģirts Laugalis 2 (1+1), Edgars Liepa 1 (1+1), Reinis Paegle 1 (1+0), Jānis Akmentiņš 1 (1+0), Gints Velmunskis 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2012-12-16 20:45, pirms 11 gadiem
Rowlands The Janeshins