Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" bez problēmām sakauj stalbiešus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" bez problēmām sakauj stalbiešus
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodienas pirmajā Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlē "RTU/Inspecta" Rīgas Olimpiskajā centrā uzņēma Stalbes SK "Pārgauja" un pieveica to vairāk kā pārliecinoši – ar 13:5. Uzvarētāju rindās rezultatīvi bija ne tikai ierastie līderi (Atis Blinds, Kristians Lisovskis un Ainārs Juškēvičs), bet arī komandas jaunieguvums – bijušais kursis Edžus Bunka.

Kamēr divas citas komandas ("Ķekava" un "Lielvārde") jau pieteikušas bijušos FK "Rīga" spēlētājus, arī "RTU/Inspecta" papildinājusi savas rindas, piesakot bijušo Liepājas "Kuršu" florbolistu Edžu Bunku. Savā pirmajā spēlē čempionu vienības rindās Bunka neapjuka - gūti trīs rezultativitātes punkti.

Runājot par pašu spēli, ja pirmajā periodā laukuma saimnieki bija pārāki tikai ar 1:0, tad otrajā "Pārgauja" salūza un ielaida vēl sešus golus (7:0). Spēles liktenis praktiski bija izšķirts, tāpēc pēdējā trešdaļa par prieku skatītājiem tika aizvadīta abpusēji atklātā florbolā, kas nodrošināja daudz vārtu guvumu, taču uzvarētāju nemainīja – ar 13:5 pie kārtējā panākuma tika rīdzinieki.

"RTU/Inspecta" treneris Andris Pīlups pastāstīja, ka pirmajā periodā viņa vadītā komanda nespēja pārslēgties no aizsardzības taktikās, kādā tika aizvadīts Eiropas čempionvienību kauss. Otrajā tika kāpināts temps un viss nostājās savās vietās. 3. periodā vieta vārtos tika uzticēta Laurim Leitim, kurš acīmredzot nespēja atrast savu spēli. Viņam gan neesot daudz ko pārmest, jo arī komandas biedri īpaši nepalīdzēja. Prieks par Edžu Bunku, kurš veiksmīgi iekļāvies komandā un nospēlēja rezultatīvi.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 16. oktobris

"RTU/Inspecta" – SK "Pārgauja" – 13:5 (1:0, 6:0, 6:5)

Metienu attiecība:
33:29 (5:8, 14:7, 14:14)
Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" – Atis Blinds 6 (2+4), Ainārs Juškēvičs 4 (3+1), Kristians Lisovskis 4 (1+3), Edžus Bunka 3 (2+1), Lauris Vidzis 2 (0+2).
SK "Pārgauja" – Ivo Balodis 2 (2+0), Artūrs Jurševskis 2 (1+1), Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Gvido Lauga 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums