Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Ķekava/RB&B” atkal uzvar Cēsīs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekava/RB&B” atkal uzvar Cēsīs
Reinim Kirilko (no kreisās) padevās lieliska sezonas atklāšanas cīņa, foto: Lauris Mihailovs, Lekrings

Ar visnotaļ pārliecinošu uzvaru jauno Elvi florbola līgas sezonu iesākuši “Ķekava/RB&B” florobolisti, kas izbraukuma mačā ar rezultātu 5:1 apspēlēja Cēsu “Lekringu”.

Pērn komandas aizvadīja divas ļoti rezultatīvas savstarpējās spēles, komandām uzvaras dalot uz pusēm, turklāt triumfu piedzīvojot pretinieku laukuma pusē. Otrais variants piepildījies arī jaunās sezonas ievadā, kad pie panākuma tika viesi.

Spēle gan izvērtās krietni nerezultatīvāka, nekā iepriekšējā sezonā. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti, kad netālu no laukuma centra Markuss Januševskis atbruņoja no bumbiņas cēsnieku aizsargus, pašam noslēdzot izgājienu vienatnē pret mājinieku vārtu vīru Regnāru Kreičmani. Pēc atpūtas “Lekrings” palika skaitliskajā mazākumā un atgriešanos komandas rindās pēc vienas sezonas pārtraukuma ar skaisti realizētu vairākumu un metienu tuvajā augšējā stūrī atzīmēja Ernests Ronis, kurš cīņu aizvadīja ar komandas kapteiņa apsēju ap roku. Piecas minūtes vēlāk “Ķekava/RB&B” izveidoja skaistu pretuzbrukumu, ko ar metienu praktiski tukšos vārtos noslēdza Kārlis Degins.

Laukuma saimniekiem vajadzēja vairāk nekā 48 minūtes, lai pārspētu Reini Kirilko. Saņēmis piespēli vārtu tuvumā, atrodoties ar muguru pret vārtiem, Rūdolfs Dāvis Maklers paspēja apgriezties un izdarīt netveramu metienu. Prieki gan nebija ilgi, jo nākamo trīs minūšu laikā Endijs Umberts Barruss un viņa vārda brālis Endijs Kleistrovs guva vēl pa vārtiem, tādējādi panākot 5:1 vadību. Mača pēdējās četras minūtes “Lekrings” mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču līdz patiešām bīstamiem momentiem pie konkurentu vārtiem tā arī netika.

“Ķekava/RB&B” komandā par labāko atzina vārtsargu Reini Kirilko, kurš atvairīja 16 no 17 pretinieku metieniem, kamēr mājiniekiem labākais bija Roberts Zande, kurš pie punktiem gan netika. Cēsniekiem nākamā spēle jau 18. septembrī, kad savās mājās jāuzņem “FBK Valmiera”. Dienu vēlāk “Ķekava/RB&B” dosies uz Talsiem, lai aizvadītu turnīra tabulas līderu divcīņu, sacenšoties ar ‘Talsu NSS/Krauzers”.

Elvi florbola līga, 15. septembris

"Lekrings" - "Ķekava/RB&B" 1:5 (0:1; 0:2; 1:2)
Rezultatīvākie "Lekrings" komandā: Rūdolfs Dāvis Maklers 1 (1+0), Jēkabs Berkolts 1 (0+1)
Rezultatīvākie "Ķekava/RB&B" komandā: Endijs Umberts Barruss 2 (1+1), Kārlis Degins 2 (1+1), Reinis Melgailis 2 (0+2)