Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Ķekavai” pateicīgs pretinieks, lai atgūtos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekavai” pateicīgs pretinieks, lai atgūtos
"Ķekava"
Foto: Floorball.lv

Pēc sekmīgā sezonas ievada zaudējumus pēdējās divās Elvi vīriešu florbola virslīgas spēlēs piedzīvojuši "Ķekavas” spēlētāji. Šovakar komandai būs iespēja atgriezties pie pozitīva noskaņojuma, jo mājās jāspēkojas ar līgas jaunpienācējiem “RTU/Rockets”.

“Ķekava” - “RTU/Rockets” pulksten 20:00 Ķekavā

Šo sezonu Ķekavas vienība sāka ar uzvarām pirmajās četrās spēlēs, bet tad zaudēja mājās Cēsu “Lekringam”. Pēc šīs neveiksmes komanda vēl uzvarēja divas spēles, bet tad no piecām nākamajām spēlēm uzvarēta tikai viena cīņa, turnīra tabulā savu kontu papildinot ar trim punktiem. Tā rezultātā Jāņa Bramaņa trenētā komanda nedaudz zaudējusi pozīcijas, ar 21 punktu 12 spēlēs atkāpjoties uz ceturto vietu. Noķert vadošo komandu trio būs ļoti grūti, līdz ar to sezonas turpinājumā galvenais uzdevums būs cīnīties par ceturto pozīciju un sava laukuma priekšrocībām ceturtdaļfināla sērijā. Pēdējo maču vienība aizvadīja Cēsīs, kur pēc spēlētām 30 minūtēm rezultāts bija 0:0, bet tad “lēcējpeles” aizjoņoja tālu priekšā, sagādājot “Ķekavai” zaudējumu ar 3:8. Joprojām lieliski turpina spēlēt čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons (11+26), kuram Cēsīs trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt divus no komandas trim vārtiem guva Gints Klēģers (17+4). Jansons pie punktiem ticis visās 12 cīņās, tādējādi turpinot neklātienes cīņu ar “Rubenes” līderi Reini Mirkšu, kuram pirmajam šī sērija pārtrūks.

Ne tuvu tik labas sekmes demonstrē līgas jaunpienācēji “RTU/Rockets”, kuri zaudējuši jau sešas pēdējās spēles, ar diviem punktiem tabulā atrodoties pēdējā pozīcijā. Sāpīga bija neveiksme Irlavā, kur komanda mača lielāko daļu pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu, taču piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 9:10. Nākamajās divās spēlēs mājās pret Bauskas un Lielvārdes komandām gan diezgan bezcerīgi zaudējumi ar 3:12 un 2:10. Lai gan pret čempioniem palicis bez punktiem, “studentu” rezultatīvākais šīs sezonas spēlētājs joprojām ir spēlējošais treneris Imants Lastovskis (9+5), no kura tikai par punktu atpaliek Toms Ķeirāns. Neviens cits galvaspilsētas komandas spēlētājs nav iekrājis pat desmit punktus.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā spēle sezonā. Cīnoties savās mājās, “RTU/Rockets” mača vidū atradās iedzinējos ar 0:7. Turpinājumā komandas guva pa trim vārtiem, kas neļāva laukuma saimniekiem iesaistīties cīņā par panākumu - 10:3 uzvara “Ķekavai”. Trīs vārtus uzvarētājiem iemeta Renāts Degins, bet par labāko atzina Jāni Liepu, kuram viena rezultatīva piespēle. Laukuma saimniekiem divi vārti Lastovskim, bet par labāko atzina Bruno Ritumu, kuram tajā spēlē pie punktiem tikt neizdevās.