Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" vēlreiz tiek galā ar "Rīgu", "Cēsu alus/Lekrings" - ar "RTU/Inspecta"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" vēlreiz tiek galā ar "Rīgu", "Cēsu alus/Lekrings" - ar "RTU/Inspecta"
Moments no spēles starp "Lielvārdi" un "Rīgu"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Viena soļa jeb uzvaras attālumā no Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas fināla nonākušas komandas "Lielvārde" un "Cēsu alus/Lekrings". Lielvārdieši šovakar savā laukumā atkārtoti pārspēja FK "Rīga" florbolistus - 9:7, bet cēsnieki viesos ar 5:2 - komandu "RTU/Inspecta". Abas uzvarētājas savās pusfināla sērijās izvirzījušās vadībā ar 2:0.

Sērijas pirmajā spēlē "Lielvārde" savā laukumā sakāva "Rīgu" ar 16:6, bet šovakar rīdzinieki Lielvārdē bija ieradušies ar savu pamatvārtsargu Māri Roni sastāvā, arī paši bija gluži vai cita komanda. Pirmā perioda laikā tika gūti tikai divi vārti, toties tie abi bija viesu kontā – ar precīziem metieniem izcēlās Edvards Janbergs – 2:0. Toties otrās trešdaļas sākumā divas reizes izšāva "Lielvārdes" aizsargs Antons Žuks, kurš parasti ar rezultativitāti neizceļas – 2:2. Tas laukuma saimniekiem bija kā signāls vēl un vēlreiz sarūgtināt viesu vārtsargu Roni. Kopumā šajā periodā "Lielvārde" guva septiņus vārtus, kamēr rīdzinieki atbildēja tikai ar diviem rezultatīviem raidījumiem – 7:4. Pēdējais periods tika aizvadīts asā un samērā rupjā cīņā. Lai arī šo trešdaļu uzvarēja "Rīga" (3:2), tomēr "Lielvārdei" savu pārsvaru izdevās nosargāt – uzvara mačā ar 9:7, bet sērijā pašreizējie vicečempioni vadībā ar 2:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Antons Žuks, kurš izcēlās ar "hat - trick". Rezultatīvāks par viņu bija tikai Toms Akmeņlauks, kuram 4 (1+3) punkti, 3 (2+1) punktus guva Aivis Kusiņš. Kā labākais starp rīdziniekiem tika sumināts vārtsargs Māris Ronis, kurš atvairīja 19 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim piespēlēm bija Gints Fricbergs, bet divi goli Edvarda Janberga kontā.

"RTU/Inspecta", kas tikai pirms dažām nedēļām triumfēja vīriešu Virslīgas regulārajā turnīrā, ļoti nopietni riskē neiekļūt finālā. Liktenim bija labpaticies studentus jau pusfinālā savest kopā ar pašreizējo čempionu un komandu ar raksturu – ar "Cēsu alus/Lekrings". Cēsnieki ar grūtībām pārvarēja ceturtdaļfināla kārtu, kur viņu pretiniece bija "Ķekava", bet pusfinālu sākuši ar divām uzvarām, pie tam – pretinieku laukumā. Ja vakar Cēsu komanda pārspēja "RTU/Inspecta" florbolistus tikai pēcspēles metienos (5:4), tad šovakar mača likteni izšķīra trešajā periodā gūti trīs bezatbildes vārti, Pēc pirmās trešdaļas vadībā ar 2:1 atradās "RTU/Inspecta", pēc otrās rezultāts bija neizšķirts (2:2), bet pēc lieliski aizvadīta pēdējā perioda "Cēsu alus/Lekrings" visā spēlē uzvarēja ar 5:2, bet sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām izvirzījās vadībā ar 2:0, studentu cerības uz labvēlīgu iznākumu samazinot līdz minimumam.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Andris Rajeckis, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu, rezultatīvākais viņa komandā ar diviem goliem bija Aleksandrs Abramovs, bet Ingum Laiviņam 2 (1+1) punkti. Labākā gods "RTU/Inspecta" sastāvā tika Ivo Preisam, kurš arī izcēlās ar vienu vārtu guvumu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-03-17 15:39, pirms 10 gadiem
Bildē redzams, ka Lielvārdes spēlētājs burtiski ņēmis vērā trenera teikto: "Uzkāpsim tiem pretiniekiem uz galvas!"

     [+] [-]

, 2014-03-17 18:48, pirms 10 gadiem
Vakar pēc spēles likās ka Lielvārdes komanda tā nopietni tikai nospēlēja otro periodu (pacentās) un tad spēli noveda līdz galam.

Un atkal Rīgai mazliet paveicās pie vārtu guvimiem, bet tas dēļ Savina 5 min.