Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" pārspēj "RTU/Rockets" un panāk līderu kvartetu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" pārspēj "RTU/Rockets" un panāk līderu kvartetu
Ivo Balodis (#9). Foto: floorball.lv

ELVI florbola līgas pašreizējā čempione "Rubene" (Kocēni) šodien viesojās Rīgā pie "RTU/Rockets", kur svinēja uzvaru ar 7:4. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (1+2) punktiem bija Ivo Balodis. Pēc šī panākuma kocēnieši ar 27 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 4. vietu. Otra spēle šovakar notika Liepājā, kurā vietējā komanda FK "Kurši" spēkojās ar turnīra tabulas pastarīti "Bausku", kam pirmā riņķa mačā bija zaudējusi. Liepājniekiem izdevās revanšēties, svinot uzvaru ar 9:5, viņu sastāvā "izšāva" Ralfs Polis, kura kontā 5 (3+2) rezultativitātes punkti.

"Rubene" uz Rīgu devās ar mērķi revanšēties, jo pirmā apļa spēlē, kas 9. oktobrī notika Kocēnu sporta namā, sensacionālu uzvaru ar 8:5 izcīnīja "RTU/Rockets". Atbildes spēles rezultātu jau 3. minūtē ar precīzu metienu atklāja kocēnietis Matīss Celms (1:0). Dažu nākamo minūšu laikā ar vārtu guvumiem atbildēja rīdzinieki Ņikita Frolovs un Renārs Preijers, vadībā ar 2:1 izvirzot komandu "RTU/Rockets". Līdz pirmajam pārtraukumam viesi guva divus vārtus, vēlreiz pārņemot vadību (3:2), ko šajā mačā vairs neatdeva. Spēles vidū Kocēnu komandai bija pat piecu vārtu handikaps (7:2), bet pirms otrā pārtraukuma divus golus iemeta Rīgas florbolisti – 4:7. Pēdējā trešdaļā abu komandu vārtsargi darbojās lieliski, nekapitulējot ne reizi. Galarezultātā "Rubene" svinēja uzvaru ar 7:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā tika atzīts Markuss Dumpis, kurš ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās. Pa diviem vārtiem guva Mikus Eduards Ķikuts un Matīss Celms, 2 (1+1) punktus sakrāja Aivars Kristiāns Rullis, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Ivo Balodis. Labākā spēlētāja balvu Rīgas vienībā saņēma Renārs Preijers, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Viņa komandas biedram Mārtiņam Lapsiņam divas rezultatīvas piespēles. Kocēnu "Rubenei" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir 27 punkti un kāpiens uz 4. vietu. Rīgas "RTU/Rockets" joprojām 12 punkti un 10. vieta.

"Kurši" Liepājā revanšējas "Bauskai"

29. septembrī, kad "Kurši" viesojās pie "Bauskas", uzvaru ar 12:5 svinēja baušķenieki. Tas pagaidām ir vienīgais Bauskas florbolistu panākums šosezon, jo pēc tam viņi bija piedzīvojuši jau 11 neveiksmes pēc kārtas. Šovakar Liepājā "Bauska" vismaz spēles pirmajā daļā atzīstami pretojās mājiniekiem, pēc pirmā perioda zaudējot tikai ar 0:1. Rezultātu 16. minūtē ar precīzu metienu atklāja liepājnieks Toms Peniķis. Otrās trešdaļas pašā sākumā Ralfs Polis panāca jau 2:0, bet jau pēc pusotras minūtes ar golu atbildēja baušķenieks Jānis Akmentiņš – 1:2. Nākamo desmit minūšu laikā laukuma saimnieki guva vēl četrus vārtus, nosverot uzvaras svaru kausu savā pusē – 6:1. Pēc otrās trešdaļas Liepājas komandai bija četru vārtu pārsvars (6:2), to viņi veiksmīgi nosargāja pēdējā periodā – FK "Kurši" varēja svinēt uzvaru ar 9:5.

Labākā spēlētāja tituls un balva uzvarētāju rindās tika Ralfam Polim, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (1+2) punkti viņa komandas biedram Sandim Lēvaldam, 2 (1+1) punktus sakrāja spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kaspars Klamers. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Pēteri Zeltiņu, kurš šajā mačā izcēlās ar "hat-trick". Tikpat rezultatīvs, tikai noslēdzošo piespēļu ziņā, bija Nikita Maksurovs. Liepājas FK "Kurši" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ar 12 punktiem pakāpās uz 10. vietu, apsteidzot Rīgas "RTU/Rockets", kam tieši tikpat punktu. Bauskas komandai joprojām tikai trīs punkti un attiecīgi pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...